صنعت سیمان نیازمند نوسازی ماشین آلات
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: صنعت سیمان نیاز به نوسازی و بازسازی ماشین آلات دارد.
آقای حمید فرمانی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما افزود: شرکتهای سیمانی به ویژه شرکتهایی که قدمت بالاتری دارند در ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر، به دلیل عدم درآمد کافی به خاطر قیمتهای پایین فروش محصول، نتوانسته اند نسبت به بازسازی و نوسازی دستگاهها و واحدهای تولیدی خود اقدام کنند بنابراین برای روند توسعه و عمرانی کشور باید این صنعت توسعه پیدا کند تا در آینده نیاز به واردات سیمان نداشته باشیم.
وی همچنین گفت: در چند سال اخیر، هیچ فرد حقیقی و حقوقی برای دریافت مجوزهای لازم جهت بازسازی و نوسازی واحدهای سیمانی اقدام نکرده است که امیدواریم با بازنگری در قیمتهای فروش، افرادی برای توسعه این صنعت اقدام کنند.
فرمانی افزود: پیش بینی میکنیم در سالهای آینده، میزان مصرف سرانه این کالا در ایران به کشورهای پیشرفته و در حال توسعه نزدیک شود، و از حدود ۸۰۰ کیلوگرم به ازای هر نفر به ۲ هزار کیلوگرم به ازای هر نفر، مصرف افزایش یابد.
وی گفت: ما باید مانند کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه، برای تولید سیمانهای نوین، با عنوان سیمان آمیختهِ کامپوزیت و سیمانهایی مثل LC۳ اقدام کنیم که در حال حاضر باشیب ملایم این کار را شروع کرده ایم.
فرمانی ادامه داد: سال گذشته، صنعت سیمان کشور، به عنوان ششمین صنعت بزرگ سیمان جهان، موفق به تولید ۷۶ میلیون تن سیمان شد که از این میزان، حدود ۱۴ میلیون تن در قالب سیمان کلینکر (خاکستری و سفید) به کشورهای منطقهای و مقاصد دوردست صادر شد.
وی گفت: حدود ۶۶ میلیون تن سرانه مصرف داخل است که نسبت به سال ۱۴۰۱ که ۶۰ میلیون تن بود ۱۰ درصد رشد در مصرف را شاهد بودیم؛ پیش بینی میکنم امسال با ۱۰ درصد افزایش مصرف، بتوانیم مصرف ۶۶ میلیون تنی سال قبل را به حدود ۷۱ میلیون تن افزایش دهیم و به همین نسبت هم باید تولید را ارتقاء دهیم.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان همچنین افزود: در ماههای گرم سال و اعمال محدودیت در مصرف انرژی، شاهد کاهش سهمیه تخصیصی برق هستیم که میتواند مانع روند افزایش تولید سیمان باشد.
وی با اشاره به اینکه کمبود و قطعی برق یکی از چالشهای اساسی در صنعت سیمان محسوب میشود گفت:وزارت نیرو میزان برق دریافتی صنعت سیمان را در ساعات غیر پیک در دو ماه تیر و مرداد امسال را ۵۰۰ مگاوات اعلام کرد که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل، نزدیک به ۱۰ درصد کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: سال گذشته، ما در ساعات غیر پیک حدود ۷۲۵ مگاوات برق و در ساعات پیک هم ۵۳۰ مگاوات برق دریافت کردیم، اما طبق برنامههای اعلامی، در تیر و مرداد امسال حدود ۵۰۰ مگاوات برق برای این صنعت در نظر گرفته شده است.
فرمانی گفت: با کاهش برق مصرفی، خطوط تولید کلینکر و به طبع آن سیمان با کاهش تولید روبرو میشود.
فرمانی با اشاره به اینکه برخی از شرکتهایی که کلینکر کافی ندارند در عرضه سیمان با مشکل مواجه میشوند افزود: در همین زمینه در حال رایزنی با وزارت صمت و نیرو هستیم که بتوانیم با برنامه ریزی سه جانبه از توقف تولید کلینکر و سیمان این شرکتها جلوگیری کنیم.
وی گفت: بیشترین انرژی را در تولید سیمان قسمت کلینکر آن میبرد وامیدواریم بتوانیم با همین انرژی در اختیار، حدود ۳۰ درصد سیمان بیشتری را تولید کنیم.