پخش زنده
امروز: -
خراسان جنوبی از نظر تعداد سالمندان، سال گذشته رتبه یازدهم کشور را داشت که امسال با توجه به طرح های جوانی جمعیت و افزایش تولدها، رتبه ۲۲ را در کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل بهزیستی استان در برنامه پرسمان صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: این استان ۸۷ هزار نفر سالمند دارد که ۱۰ درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهند و امسال از این لحاظ رتبه ۲۲ کشور را داریم.
شرفی افزود: ۴۰ هزار نفر از سالمندان استان، آقا و ۴۷ هزار نفر خانم هستند که در مجموع ۴۵ هزار سالمند استان در شهر و ۴۲ هزار سالمند در روستاها زندگی میکنند. وی گفت: بخش عمدهای از سالمندان تحت پوشش کمیته امداد هستند و ما سالمندانی که معلولیت دارند را تحت پوشش خدمات مستمری ماهانه خود به مبلغ ۹۰۰ هزار تومان قرار داده ایم و سالمندانی که حقوق بگیر دولتی هستند نیز از سایر خدمات غیر مستمر مانند دریافت ویلچر، تشک مواج، تخت و یا سایر موارد این چنینی بهرهمند میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: آن دسته از سالمندانی که معلولیت شدید دارند علاوه بر مبلغ مستمری، دو میلیون و صد هزار تومان به عنوان حق پرستاری دریافت میکنند، همچنین طرح مراقبت از سالمند در منزل داریم که خدمات پرستاری در منزل به سالمندان ارائه میشود. شرفی گفت: برای معلولین و سالمندان معلولی که خانه آنها نیاز به مناسب سازی دارد مبلغ ۴۰ میلیون تومان و برای مناسب سازی خودروی شان مبلغ ۳۰ میلیون تومان پرداخت میشود. وی افزود: هفت مرکز شبانه روزی سالمندان در استان داریم و حدود یک سالی میشود که این مراکز ظرفیت شان تکمیل نیست و این نشان دهنده تکریم سالمندان در منزل است؛ همچنین مبلغ نگهداری ماهانه هر سالمند در مراکز نگهداری سالمندان ۵ میلیون تومان است ولی در استان سعی میکنیم برای سالمندان با شرایط خاص، مبلغ کمتری دریافت کنیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: احداث ۵ مرکز روزانهی نگهداری سالمندان را در دستور کار داریم که در این مراکز سالمندان صبح به مرکز آمده، برنامههایی برای آنها اجرا میشود و بعد از ظهر به منزل خود و آغوش خانواده برمیگردند. شرفی افزود: در مورد سند ملی سالمندان نیز جزو اولین استانها بودیم که این موضوع را بومیسازی کردیم و با جدیت وظایف دستگاهها تعریف و اعلام شد که ماحصل آن کسب رتبه دوم در سال ۱۴۰۱ و کسب رتبه سوم در سال ۱۴۰۲ در کشور بود؛ باید ایجاد دغدغه کرده برنامههایی پیشبینی کنیم و همهی دستگاهها برنامههایی برای بحث سالمندی و آینده نگری در این مورد داشته باشند.