پخش زنده
امروز: -
از دستگاه الکتروشیمی درمانی که با استفاده از تحریک الکتریکی در روش شیمی درمانی، منجر به مرگ سلولی تودههای سرطانی میشود، رونمایی شد.
دکتر محمد عبدالاحد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه این روش درمانی با عنوان الکتروشیمی درمانی به صورت یک سامانه مداخلهای بالینی شناخته میشود، گفت: درمان تودههای سرطانی به روش الکتروشیمی درمانی یا همان شیمی درمانی همراه با تحریک الکتریکی، فناوری مدرنی است که تاثیر داروها را تا هزار برابر افزایش داده و منجر به مرگ سلولی تودههای سرطانی میشود.
سازنده دستگاه الکتروشیمی درمانی و مسئول طرح درمانی ایسیتی افزود: این فناوری نوین با تلفیق مهندسی برق، جراحی با میزان تهاجمی پایین و شیمی درمانی منطقهای حاصل شده از سال ۲۰۰۶ در دنیا آغاز شد، در سال ۲۰۱۳ در راهنمای بالینی انگلیس قرار گرفت، اما به کشور ما وارد نشده بود.
مخترع جایزه مصطفی با اشاره به گذراندن مراحل بررسیهای علمی و فنی، طراحی دستگاه الکتروشیمی درمانی در دانشکده برق دانشگاه تهران و انجام آزمایشهای سلولی و پیش بالینی روی نمونههای حیوانی گفت: از سه سال پیش موفق شدیم کد اخلاق این دستگاه و این روش درمانی را روی بیماران دارای تودههای غیر قابل جراحی بیمارستان امام خمینی بگیریم و اکنون دو سال است که بیش از ۲۰۰ بیمار با استفاده از این روش تحت درمان و بهبودی قرار گرفته اند.
سازنده دستگاه الکتروشیمی درمانی با تاکید بر اینکه با استفاده از این دستگاه، فصل نوینی برای درمان تودههای غیرقابل جراحی ایجاد شده است؛ گفت: در این دو سالی که این دستگاه روی بیش از ۲۰۰ بیمار مورد استفاده قرار گرفته است متوجه شدیم که نه تنها این دستگاه در کوچک سازی توده موثر عمل کرده بلکه بیمارانی با تودههای سطحی که بنا به مشکلات قلبی و وخامت حالشان، امکان جراحی و حتی شیمی درمانی مجدد نداشتند در کوتاهترین زمان ممکن، با کمترین عارضه درمان شدند.
دکتر عبدالاحد با اشاره به مشکلات دسترسی به برخی تودههای سرطانی برای انجام عمل جراحی الکتروشیمی درمانی گفت: ما با طراحی هشت نوع سمبه جراحی متفاوت، امکان دسترسی به همه اندام های بدن را برای جراحان سرطان فراهم کردیم که این سمبهها برای اولین بار است در جهان ساخته میشود.
مسئول طرح درمانی ایسیتی با بیان اینکه این روش درمانی اکنون در چهار بیمارستان شاخص تهران ارائه میشود گفت: غیر از بیمارستان امام خمینی که مرکز اصلی درمان بیماران سرطانی به روشای سی تی هست، بیمارستانهای شهدای تجریش، امیراعلم و رسول اکرم نیز ارائه دهنده خدمتای سی تی به بیماران هستند و امیدواریم به زودی بتوانیم این روش را در راهنمای بالینی جراحان سراسر کشور قرار بدهیم.
مسئول طرح درمانی ایسیتی گفت: کار این روش درمانی به نحوی است که ولتاژ الکتریکی در زمان کوتاه با توان بالا بدون اینکه اثر مخربی روی اندامهای حیاتی بدن بگذارد، غشاء سلول را در ناحیه توده باز میکند و داروهای خاص شیمی درمانی که با غلظت بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرند و در حالت عادی نمیتوانند وارد سلول سرطانی شوند، به کمک این پدیده با سرعت نفوذ هزار برابر وارد سلول سرطانی شده و ظرف مدت کمتر از ۲ هفته آن سلولهای سرطانی دچار مرگ میشوند.
دکتر عبدالاحد افزود: با داخلی سازی دانش فنی ساخت این دستگاه، ایران جزو چهار کشور صاحب این فناوری در جهان محسوب میشود.
وی افزود: کشورهای انگلیس، آمریکا و چین، برای درمان سرطان از این دستگاه استفاده میکنند.
دکتر عبدالاحد گفت: به کمک این روش بسیاری از تودههای سطحی مثل انواع سرطانهای پوستی و متاستازهای پوستی سرطان سینه که دیگر نمیشود در خطهای درمانی برای بیمار کاری کرد یا به دلیل مشکلات قلبی عروقی و شرایطی که بیمار دارد نمیتواند تحت درمانهای استاندارد قرار بگیرد، این روش به شکل مطلوب هم تاثیرات درمانی و هم تاثیرات تسکینی خودش را نشان داده است.
وی افزود: یک گروه بسیار قوی جراحی بیهوشی آنکولوژی و مهندسی با هم کار میکنند که همکاری بسیار مبارکی است که بین دانشگاه علوم پزشکی تهران ایران و شهید بهشتی در حال انجام است و این روش با وجود همه ویژگیهای خوبی که دارد ارزانترین روش درمانی هم محسوب میشود و امیدواریم این روش درمانی بسیار پر فایده و کم ضرر را در منطقه خود فعال کنیم.
این دستگاه در حاشیه همایش سامانههای درمانی سرطان در بیمارستان امام خمینی رونمایی شد.