پخش زنده
امروز: -
متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند نمونهای از دستگاه «هد اسپیس» را تولید کنند که در تجزیه و تحلیل (آنالیز) مواد آلی فرار و نیمه فرار در نمونههای گازی، مایع و جامد، بررسی الکل موجود در خون و حلالهای موجود در نمونههای دارویی کاربرد دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان گفت: دستگاه هداسپیس دارای ثبت اختراع است، این سامانه نمونه گیری هداسپیس، تجهیزی خودکار با فناوری کارآمد و استاندارد برای انجام آزمون نمونههای فرار با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی است .
موسوی افزود: در این روش، نمونه مورد تجریه در ظروف شیشهای (Vial) قرار داده میشود و پس از بستن توسط درهای مخصوص (Cap Crimp) در محفظه گرمکن با قابلیت تنظیم و کنترل دما (Oven) قرار داده میشود و پس از سپری شدن زمان تعادل مناسب با هر نوع آنالیت، مواد فرار در سطح فوقانی ویال ایجاد میشود و در ادامه قسمت مورد نیاز از بخارات ایجاد شده به سمت دستگاه گازکروماتوگرافی هدایت و فرایند شناسایی و اندازه گیری مواد انجام خواهد شد.
«هد اسپیس» روشی است که در آن یک نمونه در یک ویال شیشهای بسته کوچک قرار میگیرد و قسمت فاز گاز به نام headspace برای تشخیص و تعیین کمیت به ستون جداسازی کروماتوگرافی گازی وارد میشود. این کار به تحلیلگر اجازه میدهد تا مرحله قبل از درمان نمونه را حذف کند و بر تفسیر نتایج کمی و توسعه روشهای تحلیلی جدید تمرکز کند و زمان بیشتری را برای ارزیابی تحقیق و توسعه فراهم کند؛ به تعبیری هد اسپیس یک روش پیش تصفیه نمونه راحت و سریع در کروماتوگرافی گازی است که مراحل پیچیده و مستعد خطا را در مقایسه با سایر تکنیکهای پردازش نمونه GC حذف میکند و به کارشناسان آزمایشگاهها این امکان را میدهد که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی مقدار زیادی از اطلاعات مفید به دست آورند.
وی گفت: تجزیه مواد آلی فرار و نیمه فرار در نمونههای گازی، مایع و جامد، تجزیه الکل موجود در خون و حلالهای موجود در نمونههای دارویی، تجزیه صنعتی مونومرها، پلیمرها و پلاستیک ها، تجزیه رایحههای موجود در عطر و مواد آرایشی و بهداشتی، تجزیه باقیمانده حلالها در مواد غذایی، تجزیه و تحلیل هیدروکسی تولوئن بوتیله در مواد غذایی، و تجزیه ترکیبات دارویی برای آنالیز solvent از کاربستهای این محصول است.
رئیس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان افزود : تجزیه نمونههای فرار یکی از آزمونهای حائز اهمیت در آزمایشگاههای تجزیه دستگاهی است و عدم بهره گیری از سامانه نمونه بردار مناسب این نمونهها به دلیل ماهیت ذاتی شان، همواره کارشناسان آزمایشگاه را جهت دستیابی به نتایج قابل اطمینان، تکرارپذیر، دقیق و صحیح مورد انتظار را دچار مشکل کرده است چرا که روشهای معمول دستی از جمله استفاده از سرنگ gas tight چنین امکانی را فراهم نخواهد کرد.
موسوی گفت: این دستگاه در مراکزی از جمله آزمایشگاههای مرجع و معتمد سازمان غذا و دارو، آزمایشگاههای مرجع و معتمد سازمان ملی استاندارد، آزمایشگاههای کنترل کیفیت شرکت آب و فاضلاب، آزمایشگاههای کنترل کیفیت (QC) کارخانههای داروسازی و آزمایشگاهای مرجع و معتمد سازمان دامپزشکی کاربرد دارد .