• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۱۸۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

دستیابی فناوران ایرانی به دانش فنی راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا

پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا شدند که در صنایع پتروشیمی کشور کاربرد‌های فراوانی دارند.

دستیابی فناوران ایرانی به دانش فنی راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، متخصصان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به دانش فنی طراحی و ساخت راکتور‌های همزن‌دار با فشار بالا که قادر باشد در عین داشتن فشار و دمای بالا، فرآیند همزدن را برای کاربر فراهم کند، دست یافتند و از این دستگاه در صنایع پتروشیمی استفاده می‌شود.

 این شرکت دانش‌بنیان به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری اصفهان دارای محصولات صنعتی و آزمایشگاهی پیشرفته است و تاکنون به دانش فنی ساخت انواع کوپلینگ‌های مغناطیسی و کابل جمع کن ها ( قطعه‌ای برای اتصال دو محور) مخصوص راکتور‌های تحت فشار، کوپلینگ مغناطیسی کابل جمع‌کن‌ها،  صنعتی و آزمایشگاهی همزن‌دار تحت فشار بالا، دستگاه های ضد عفونی کننده (اتوکلاو‌) صنعتی و آزمایشگاهی، فرمانتور، کندانسور و مخازن تحت فشار دست یافته است.

کوپلینگ (Coupling) به معنی اتصال دهنده دو قطعه و برای اتصال دو شفت به یکدیگر استفاده می‌شود. یکی از موارد استفاده آن در راه‌آهن است، هنگامی که می‌خواهند دو ریل را به یکدیگر متصل کنند. وظیفه این موتور انتقال قدرت، گشتاور و سرعت از یک محور به محور دیگر است.

برای آنکه بتوان قدرت را از ماشین‌های محرک به قطعات متحرک منتقل کرد، باید از تسمه، کلاچ، کوپلینگ، چرخ دنده‌ها و یا سایر ابزار استفاده کرد. در واقع کوپلینگ در صنعت، یک عنصر مهم در اتصال و انتقال حرکت و قدرت بین دو شفت مجزا به شمار می‌رود.

این شرکت دانش‌بنیان توانست با تکیه بر دانش و توان نیرو‌های جوان، نسل سوم از کوپلینگ‌های مغناطیسی خود را که قابلیت شستشو دارند و در دسترس بودن این قطعه در برخی از راکتور‌ها ضروری است، روانه بازار کند.

 همچنین در سال ۱۴۰۲ توانست به عنوان اولین شرکت کوپلینگ مغناطیسی کابل جمع‌کن‌ها را به طور کامل بومی‌سازی و نیاز کشور را در این خصوص تامین کند.

همچنین، این شرکت استفاده از پروانه دیسپرسر در مخلوط کن های (میکسر‌های دابل پلانتری (سیاره‌ای) در ۱۴۰۲ است که برای اولین بار در ایران به تولید رساند. تمامی محصولات این شرکت دارای ضمانت یک ساله و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله است.

محمدرضا فاضلی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: این نوع همزن‌ها دارای دو پروانه هستند که هریک از پروانه‌ها علاوه بر چرخش حول محور خود (حرکت دورانی)، به صورت همزمان حول محور مخزن نیز می‌چرخند (حرکت انتقالی یا سیاره‌ای) و با فاصله بسیار کمی از دیواره‌ها، مواد را به مرکز میکس هدایت و مخلوط می‌کنند.

وی اظهار کرد: این میکسر‌ها برای مخلوط کردن مواد با ویسکوزیته­ بالا (تا ۸ میلیون سانتی پویز) مانند مواد رزین، چسب، بتن و خمیر که حالت چسبنده دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استفاده از آن می‌توان زمان میکس مواد را به حداقل رساند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: نحوه چرخش پروانه‌ها و فاصله کم آنها از جداره مخزن و یکدیگر منجر به ایجاد نیروی برشی قابل ملاحظه به منظور اختلاط مؤثر، کاهش زمان اختلاط و همچنین همگن شدن محصول نهایی به طور کامل خواهد شد.

وی تاکید کرد: در میکسر‌های معمولی تک پروانه‌ای و در دو پروانه‌ای با محور‌های ثابت، امکان هم زدن مواد با ویسکوزیته بالا وجود ندارد و مواد به ظرف یا پروانه می‌چسبند و با فرار از محوطه میکس، در یک فضای مرده با هم میکس نمی‌شوند.

به گفته این فناور، از این دستگاه برای تولید چسب‌های صنعتی، چسب و جوهر‌های رسانا، خمیر باتری، خمیر سیلیکونی، کامپوزیت‌های سبک، خمیر‌های پزشکی، ترکیبات و مواد مربوط به دندانپزشکی، کرم و لوسیون‌های غلیظ و چسبناک، ژل‌های دارویی، مواد درزگیری نظیر اورتان، خمیر سیمان، دوغاب‌های مغناطیسی، خمیر لحیم کاری، روان کننده‌ها و مواد چسبنده در صنایع نظامی استفاده می‌شود.

فاضلی، راکتور همزن‌دار تحت فشار را از دیگر دستاورد‌های این شرکت دانست و اظهار کرد: این راکتورها، تجهیزاتی هستند که در آنها واکنش‌های شیمیایی در دما و فشار و شرایط اختلاط مشخص و کنترل شده‌ای انجام می‌شود و طی آن مواد اولیه خام جامد، مایع و یا گاز به محصولات مورد نیاز تبدیل می‌شوند که در صنایع مختلفی نظیر نفت، پتروشیمی، صنایع شیمیایی، رنگ و رزین و پلیمر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: ساخت راکتور همزن‌دار با فشار بالا که قادر باشد در عین داشتن فشار و دمای بالا، فرآیند همزدن را برای اپراتور فراهم کند، از نیاز‌های کشور بود و ما با تکیه بر توانمندی جوانان، امکان طراحی و ساخت کوپلینگ‌های مغناطیسی خاص (تحمل فشار بالا و کنترل دما در مگنت‌ها با آرایش خاص آنان) در این راکتور‌ها و حل مشکلات فنی مختلف مربوط را فراهم کردیم.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: هم‌اکنون قادریم راکتور‌ها را از خلأ تا فشار ۴۰۰ بار و از دمای زیر صفر تا دمای ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد طراحی کنیم و بسازیم.

فاضلی با بیان اینکه این دستگاه در کشورهایی، چون چین، آمریکا و هند ساخته می‌شود، مزیت رقابتی نمونه ایرانی این دستگاه را قیمت تمام شده آن دانست و یادآور شد: این محصول ظرفیت صادرات به کشور‌های آسیایی را دارد و ما در این مسیر گام‌هایی را برداشته‌ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آذر ۱۴۰۴
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۲۵
ساخت یک اثر سینمایی با محوریت زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی
دیدار استاندار با مادر دو شهید در آستانه اشرفیه
قدردانی شورای عالی مقاومت ملی افغانستان از ایران
حجم مبنا در بورس حذف شد
اعلام نحوه فعالیت مدارس فارس در ۲۶ آذرماه
دریادار ایرانی: دشمن باید هر لحظه منتظر غافلگیری جدید باشد
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۲۵
امداد رسانی هلال احمر سمیرم به هفت در راه مانده
جدایی ۵ عضو شورا‌های شهری لندن از حزب حاکم کارگر
غیرحضوری شدن برخی مدارس شهرستان سمنان
اعزام تیم بسکتبال با ویلچر چهارمحال و بختیاری به مسابقات کشوری
تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌های مجلس
حادثه رانندگی در محور کرمان ــ راور
بارندگی دومین سامانه پاییزی در کیش از دریچه دوربین
فجر شجاع قهرمان جام بزرگ فوتسال ارس
راه‌اندازی اولین مرکز تست تصادف خودرو در ایران
قهرمانی تیم ملی دانش آموزی در مسابقات والیبال
تسریع در رسیدگی و کاهش موجودی شعب نامتعارف اولویت دادسراست
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
اعلام میزان بارش باران در فارس
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)