پخش زنده
امروز: -
تفکیک زباله از مبدا و بازیافت آن از جمله راهکارهای مناسب برای داشتن محیطی سالم است که اجرای آن از سال ۹۲ در تمام شهرهای کشور مصوب شد، اما تا کنون در برخی نقاط مانند گنبدکاووس به طور کامل اجرایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گلستان؛ نبود آموزش کافی، فرهنگسازی اندک و فراهم نبودن زیرساختهای مورد نیاز از دلایلی است که سبب شده این طرح به طور کامل اجرایی نشود.
زبالهها قابلیت آلوده کردن آب ، خاک و هوا را دارند و تفکیک یا جداسازی انواع زباله برای تسهیل در بازیافت، تصحیح و کاهش روند دفع آن موثر است.
گلستان از جمله استانهایی است که روزانه حدود هزار تُن زباله در آن تولید میشود، اما در بیشتر شهرهای این استان، تفکیک زباله به طور کامل اجرا نمیشود.
معاون خدمات شهری شهرداری گنبدکاووس با بیان اینکه سالانه ۴۰ هزار تن زباله در گنبد تولید میشود افزود: هر شهروند گنبدی بهطور متوسط روزانه حدود ۷۵۰ گرم زباله تولید میکند که بسیاری از آنان پسماندهای قابل بازیافت خود را به شهرداری تحویل نمیدهند.
ایرج شفیع پور گفت: درحال حاضر ۹۰ گروه از پرسنل زحمتکش شهرداری گنبدکاووس در قالب پاکبان، وظیفه جمع آوری زباله و پسماند شهروندان و نظافت این شهر را برعهده دارند.
امیر علی لطیفی شهردار گنبدکاووس هم از طراحی نرم افزار کاربردی در این راستا خبر داد و افزود: این طرح در قالب نرم افزار و به روشهای مدرن در حال اجراست و امیدواریم بتوانیم به صورت کامل در شهر طرح تفکیک زباله از مبداء را اجرا کنیم.