پخش زنده
امروز: -
معاون امورسلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: یکی از ابعاد جنگ زیستی که موجب نگرانی شده سرقت اطلاعات ژنتیکی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ علی محمد لطیفی در دوره آموزشی مراقبت بهداشتی مرزی و تجمعات انبوه که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار شد اظهار داشت: پدافند غیرعامل به عنوان یک سازمان حاکمیتی وظیفه اصلی اش راهبری و برنامه ریزی کلان برای مقابله با تهدیدات برنامه ریزی شده توسط دشمن است که در عرصه سلامت ۲۰ مسئله کلان شناسایی شده که دیده بانی سلامت در اولویت است که به طور پیوسته و دائمی در سازمان پدافند پایش میشود.
وی افزود: برآورد تهدیدات سالانه از برنامههای جاری سازمان است که این دیده بانی به روشهای خاصی است که ازطریق آن متوجه تهدیدات احتمالی خواهیم شد که ممکن است توسط دشمن برنامه ریزی شده باشد.
لطیفی اضافه کرد: یکی از ابزارهای دیده بانی، موضوع زیانی است که اهمیت خاصی دارد و دروازه ورودی کشور به ویژه در نقاطی که به عنوان مرز رسمی شناخته میشود باید از آن مراقبت کرد، زیرا با پیشرفت علوم، فناوریها به ویژه فناوریهای نوظهور، هر روز برپیچیدگی تهدیدات افزوده میشود.
معاون امورسلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: در دسته بندی صورت گرفته در سازمان پدافند، تهدیدات به ویژه تهدیدات زیستی به ۶ دوره تقسیم میشود که هم اکنون در روره پنجم قرار داریم که دورهای بر تهدیدات مبتنی بر اطلاعات ژنتیکی است که با پایان اجرای طرح ژنوم انسان از سال ۲۰۰۳ به بعد آغاز شده و یکی از ابعاد این جنگ زیستی که موجب نگرانی شده سرقت اطلاعات ژنتیکی است که در این دوره شکل گرفته است.
لطیفی بیان کرد: یکی از ابعاد در جنگ زیستی، جنگ جمعیتی است در جنگ جمعیتی یکی از آثارش تروریسم غذایی است که شامل تقلب غذایی، تقلب دارویی و حتی تقلب در لوازم آرایشی است و همین موارد نقش مرزبانی را برجسته میکند که باید مراقبت لازم انجام شود.
وی افزود: در شرایط کنونی باید دستگاهها به ویژه وزارت جهاد، وزارت بهداشت به این سمت و سو حرکت کنند و نظام دیده بانی سلامت هوشمندسازی شود تا متناسب با پیشرفتها و پیچیدگی فناوریها و تهدیداتی که ممکن است بروز کند از کشور مراقبت کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پژشکی بوشهر هم بابیان اینکه استان بوشهر، یکی از استانهای مرزی است و ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی و هشت شهرساحلی داردگفت:در نظام مراقبتی بهداشتی نقش مرزها و مرزهای زمینی همیشه اهمیت دارد و در بیماریهای نوظهوری، چون کرونا، تب دانگی و پشه آئدس، نظام مراقبتی و پایگاههای مرزی اهمیت ویژهای برخوردار است.
قاسم برجویی فرد افزود: قدمت استان بوشهر، براساس اسناد تاریخی، بیش از ۱۰۰ است و اولین پایگاه مرزی را به صورت نوع جدید پایگاههای مرزی و نظام دیده وری را در شهر بوشهر داشتیم و همین قدمت سبب شد وزارت بهداشت این دوره کشوری، را باحضور پایگاههای مرزی نمایندگانی از ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی که صاحب مرز هستند برگزار کنند.
وی اضافه کرد: در این نشست ارزیابی از پایگاههای مرزی برای توانمندسازی و به روزرسانی آنها انجام میشود و دانش کارکنان ارتقاء مییابد و وسایل و تجهیزات را با حضور مسئولینی از وزارت بهداشت و اداره مراقبت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت بررسی میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پژشکی بوشهربا بیان اینکه پایگاههای مرزی در جلوگیری از ورود بیماریها به کشور یک گذرگاه هستند عنوان کرد: اگر در نظام مراقبتی، در مرزها پایش دقیق انجام و بیماری وارد کشور نشود و در صورت ورود در همان مرز قرنطینه شود، بیماریها با هزینه کمتری درمان میشود.