• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۵۷۰۶۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
سیاسی » مجلس

تصویب طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات و جزئیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موافقت کردند.

تصویب طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با کلیات این طرح با ۲۱۵ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۵۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
 
همچنین نمایندگان جزئیات طرح مذکور را نیز با ۲۱۹ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از ۲۵۲ نماینده حاضر در صحن تصویب کردند.
 
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در تشریح گزارش این کمیسیون پیرامون طرح مذکور گفت: طرح فهرست قوانین و احکام حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به منظور بررسی به این کمیسیون به عنوان اصلی ارجاع شده بود و با حضور مسئولان دستگاه‌های ذی‌ربط و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مورد رسیدگی قرار گرفت و در جلسه مورخ ۸ مهر ۱۴۰۳ با اکثریت آرا با اصلاحاتی به تصویب رسید. اینک گزارش آن در اجرای ماده ۱۴۳ قانون آیین‌نامه داخلی تبدیل به مجلس شورای اسلامی می‌گردد.
 
احمد راستینه یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان و کارکنان مجلس در خصوص اهمیت و ضرورت تنقیح قوانین نکات مهمی را اشاره کردند چند سال قبل قانونی در جمهوری اسلامی یا قبل از جمهوری اسلامی تصویب شده قانون ممکن است امروز دیگر اثر نداشته باشد این قانون منطقی نداشته باشد این قانون را حذف کنید قانونی را که منطق ندارد و فلسفه وجودی‌اش تمام شده است بایستی رها کرد به معنای واقعی کلمه این مسئله تنقیح قوانین را دنبال کنید.
 
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، افزود: در برنامه هفتم توسعه در بند ۱۷ سیاست‌های کلی برنامه توسعه این صنعت تأکید شده و یک فصل به حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با تعیین اهداف کمیته‌های مشخص اختصاص داده شد اهمیت و ضرورت صنعت گردشگری و توجه به میراث فرهنگی بر کسی پوشیده نیست اول اینکه این صنعت موجبات آشنایی ملل با دیگر فرهنگ‌ها را فراهم خواهد کرد گردشگری یک محرک مناسب برای رشد اقتصادی است گردشگری سبب رشد تجارت بین‌الملل می‌شود گردشگری سبب تقویت صنایع دستی و تولید ناخالص ملی و آزادی و حساسیت جوامع به معضل تغییرات آب و هوایی می‌شود لذا در این فهرست احکام نامعتبر مواردی آمده که امروز دیگر ضرورتی ندارد و باید این مجموعه‌ای از قوانین که قریب ۱۰۰ سال گذشته تصویب شده و موضوعیت آنها منسوخ شده است حذف شوند کمااینکه در این طرح ۱۱۰ عنوان از این قوانین آمده است.
 
سلمان اسحاقی به‌عنوان نماینده مخالف با کلیات این طرح گفت: آنچه در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری کشور اهمیت دارد تنها تنقیح قوانین نیست بلکه باید نظام مدیریتی در این حوزه اصلاح شود، چرا دولت‌ها تغییر می‌کنند، اما هنوز در زمینه میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری با مشکل مواجه هستیم.
 
نماینده مردم قائنات تصریح کرد: این حوزه در حالی با مشکل مواجه است که می‌تواند حوزه اقتصادی کشور را ساماندهی کند و تا زمانی که مدیریت این حوزه در کشور اصلاح نشود اگر شما بهترین قوانین را هم داشته باشید تا زمانی که نگاه مدیریتی تغییر نکند این قوانین کارآمد نخواهد بود بنابراین لازم است رئیس جمهور در جهت ارزیابی مدیران این بخش ورود کرده و مدیران بی‌کفایت عزل شوند.
 
منصور علیمردانی نماینده موافق با کلیات این طرح نیز افزود: تعدد قوانین در کشور موجب کاهش کارایی و چابکی دولت شده کمااینکه در رتبه‌بندی بانک جهانی شاخص کارایی دولت ایران در زمینه چابکی و راه انداختن کار از ۱۴۰۱ کشور رتبه ۱۲۱ اعلام شده است.
 
نماینده مردم ابهر، خرم‌دره و سلطانیه تصریح کرد: تعدد قوانین فرایند‌های خیلی ساده اداری را پیچیده کرده و حتی گاهی باعث گره خوردن و مسدود شدن مسیر انجام امور می‌شود ضمن اینکه ما قطعاً در مجلس نیاز به قانون‌گذاری داریم، اما باید قوانین دست و پاگیر که باعث می‌شود کار مردم روی زمین بماند نیز حذف شوند بنابراین تنقیح قوانین باعث کاهش توان سوءاستفاده سوء استفاده‌کنندگان و راه‌های فرار از قانون شده و منافع ذی‌نفعان از این ساختار پیچیده را کور خواهد کرد.
 
محمدرضا احمدی سنگر نماینده مردم رشت در مجلس یکی دیگر از مخالفان با طرح مذکور گفت: این طرح از این نظر که بعضی از قوانین منسوخ شده که کارایی ندارند را حذف کنیم، خوب است، اما بعضی از موارد وجود دارد که باید بیشتر بررسی شوند مثلاً در ردیف‌های ۶۴ و ۷۲ یکی از این موارد آمده است.
محمد پاکمهر به عنوان نماینده موافق با این طرح افزود: تعداد زیادی قوانین در این حوزه داریم که برخی از آنها ضرورتی برای اجرا ندارند و اصلاً کارساز نیستند کما اینکه برخی قوانین بیش از ۱۰۰ سال قبل تصویب شدند و برخی از آنها مربوط به مقبره نادرشاه است یا من تعجب می‌کنم برخی مربوط قوانین مربوط به استخدام فلان کارشناس فرانسوی برای مرمت فلان کتابخانه است، این قوانین تا چه زمانی باید بمانند؟
نماینده مردم رشت تصریح کرد: هم‌اکنون زمان آن رسیده است که این احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری اصلاح شود کما اینکه بیش از ۱۱۰ عنوان در این زمینه نیاز به اصلاح دارند.
علیرضا سلیمی به عنوان نماینده مخالف با کلیات این طرح افزود: ما الان طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر را در حوزه‌های مختلف آوردیم و این کار درستی است ولی باید تکمیل شود و اگر در کنار آن ارائه قوانین جامع نباشد مجدد در حوزه‌هایی با مشکل مواجه می‌شویم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، خطاب به رئیس مجلس، تأکید کرد: اگر قوانین جامع جایگزین این قوانین نشود ممکن است اتفاقاتی بیفتد که قابل مدیریت نیست بنابراین دستور دهید که دولت محترم این قوانین جامع را بیاورد.
محمد باقر قالیباف در پاسخ به وی گفت: این نکاتی که الان هست ما حتماً نهایتاً به همان طرح جامع می‌رسیم یعنی اینها قانون جامع می‌آید و به ۵۰ کد می‌رسد که یک نمونه‌اش برای حوزه سلامت بود که قانون جامع آن تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حتماً بحث‌های تنقیح انجام می‌شود و به سمت قانون جامع می‌رود، کلاً ۱۲۰۰۰ قانون به یک سوم قانون‌ها تبدیل می‌شود و همه در قالب ۵۰ طرح قانون جامع هستند و اینها هم می‌آید و مسیر خودش را طی می‌کند.
فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس به‌عنوان نماینده موافق با کلیات طرح مذکور گفت: این میزان تورم قانون داریم که باعث می‌شود نه قانون‌گذاران و نه مجریان و نه مردم نتوانند از حقوقشان صیانت کنند، بنابراین ما از سال ۱۲۸۵ تاکنون قوانین زیادی رو تصویب کردیم که به انبار قانون تبدیل شده است لازم است نسبت به تنقیح آنها اقدام شود.
رحمت‌الله نوروزی در اخطار قانون اساسی گفت: جناب آقای دکتر پزشکیان، رئیس جمهور محترم که با تبعیت از منویات رهبر فرزانه انقلاب به آمریکا و دول غربی ثابت کردند مجموعه قوا در کشور با هم متحد و هستند در همین راستا بحث پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‌های تغذیه، مسکن، کار، بهداشت و بیمه اهمیت دارد.
نماینده مردم علی آباد کتول بیان کرد: ما ۱۲ هزار عنوان قانونی داریم این بحثی که در بحث فهرست قوانین و احکام نامعتبر داریم در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تعدادی کارشناسان و نمایندگان ادوار بسیار توانمند هم نمایندگان زحمت کشیدند ما باید روند تنقیح و پایش در این حوزه را تسریع کنیم.
وی تأکید کرد: امروز کشور همسایه ما ترکیه ۴۰ درصد اقتصادش از طریق گردشگری تأمین می‌شود و ما امروز اگر بتوانیم سفره مردم را درست کنیم زیرساخت‌ها را فراهم کنیم و به تأکیداتی که مقام معظم رهبری داشتند عمل کنیم.
نوروزی افزود: ترامپ یک دیوانه است، بنابراین ما باید از طریق گردشگری کمک کنیم تا برنامه‌ریزی در جهت یک اقتصاد صحیح و عادلانه انجام شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به زندان اوین مصداق «جنایت جنگی» است
تولید سالانه حدود ۶۰ تُن تخم‌مرغ در نهاوند 
تیتانیوم کرمان؛ از طلای خاموش تا کلید توسعه ملی
رونمایی از پوستر جشنواره شعر بوی سیب درچهارمحال و بختیاری
کادر فنی تیم فوتبال سپاهان با دو عضو جدید تکمیل شد
برگزاری اردوی تیم ملی کشتی ساحلی نوجوانان کشور در لیلان
گلایه از واگذار نشدن زمین طرح جوانی جمعیت
درمان التهاب مزمن، بیماری‌های مفصلی وگوارشی با کپسول گیاهی نانویی ایرانی
سوم مرداد برگزاری مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور
اربعین سپهبد شهید «علی شادمانی» و شهدای اقتدار در همدان برگزار می‌شود
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
شش رتبه برتر استانی جشنواره خوارزمی در دستان دانش‌آموزان لنده‌ای
نقل و انتقالات در فوتبال گل گهر
اجرای دیوارنگاره‌ای هزارمتری با تمثال ۲۰ شهید در بلوار شهدای صفه
دستگیری سارقان مراکز تجاری تحت پوشش پاکبانان
هوای ۵ منطقه اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (۳۱ تیرماه ۱۴۰۴)
حمله به الحدیده، بیانگر شکست‌های پی‌درپی اسرائیل در یمن
دریافت گذرنامه غیر حضوری در کرمان
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)