پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه خوارزمی و این سازمان بر ضرورت توسعه دانش بومی برای شناخت و مقابله علمی با تهدیدات ترکیبی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تفاهمنامه همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و دانشگاه خوارزمی با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و بیژن عبداللهی سرپرست دانشگاه خوارزمی در سالن دانشسرای این دانشگاه به امضاء رسید.
این تفاهمنامه بهمنظور ایجاد و گسترش همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی با هدف ارتقای مطالعات و انجام طرحهای آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با وظایف سازمان پدافند غیر عامل کشور و بهرهگیری از امکانات و توانمندیهای علمی، تخصصی، مشورتی، تجهیزاتی ارتباطات علمی و فعالیتهای گروههای پژوهشی و واحدهای تابعه پژوهشکده کاربردی بلایای طبیعی و مدیریت ریسک دانشگاه خوارزمی و سایر ظرفیتهای دانشگاه در راستای رفع نیازمندیهای پدافند غیرعامل کشور به امضاء رسید.
سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به ضرورت شناخت و مقابله علمی با تهدیدات ترکیبی، بر اهمیت توسعه رشتههای جدید در دانشگاهها، ضرورت ارتقای توان علمی کشور در حوزههای پدافند سایبری، زیستی، شیمیایی، پرتوی و شهری را متذکر شد.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت زیرساختهای آزمایشگاهی و مطالعاتی به ویژه در حوزه رصد تهدیدات و مخاطرات نوین، پیشنهاد داد که مراکز علمی و دانشگاهی بهطور فعال در این حوزهها ورود کنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، با اشاره به تهدیدات پیچیدهای که کشور با آنها مواجه است، بر لزوم توسعه دانش بومی و ایجاد رشتههای دانشگاهی جدید در حوزه پدافند غیرعامل تأکید کرد.
وی با بیان اینکه تهدیدات در دنیای امروز بهشدت متغیر و ترکیبی شدهاند، افزود: ما نیازمند یک سیستم علمی و مهندسی برای تحلیل و مدلسازی تهدیدات هستیم تا بتوانیم اقدامات پدافندی مناسبی را طراحی و اجرا کنیم.
سردار جلالی به کمبودهای موجود در سیستم دانشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: در بسیاری از رشتههای فنی مهندسی، مفهوم تهدید و مقابله با آن بهدرستی تعریف نشده است. برای مثال، در رشته معماری و شهرسازی، هیچگونه برنامه آموزشی برای شناخت تهدیدات شهری و تأثیر آنها بر زیرساختها وجود ندارد.
وی همچنین بر اهمیت توسعه رشتههای جدیدی مانند «حفاظت از زیرساختهای حیاتی» و «شهر هوشمند» تأکید کرد و اظهار داشت: در بسیاری از کشورها، این رشتهها بهطور تخصصی تدریس میشوند، اما ما هنوز در مرحله ایجاد زیرساختهای اولیه هستیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از وزارت علوم خواست تا با تدوین سرفصلهای آموزشی جدید، زمینه را برای ورود دانشجویان و اساتید به این حوزهها فراهم کند.
سردار جلالی در ادامه به تهدیدات فناورانه و پیچیدگیهای آن اشاره کرد و گفت: امروز دشمنان از فناوریهای نوین برای اجرای حملات ترکیبی استفاده میکنند. نمونههایی از این حملات را در حوزه سایبری، الکترونیک و حتی زیستمحیطی شاهد بودهایم. به همین دلیل، ما نیاز به توسعه آزمایشگاههای پیشرفتهای داریم که بتوانند این تهدیدات را رصد، شناسایی و تحلیل کنند.
وی بر لزوم همکاری دانشگاهها و سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد و از مراکز علمی خواست تا با ایجاد رشتههای جدید، توسعه آزمایشگاههای تخصصی تشخیصی و ایجاد قطبهای علمی تخصصی به منظور ارائه راهکارهای علمی، نقش مؤثری در تقویت امنیت ملی ایفا کنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: سازمان پدافند غیرعامل کشور آماده حمایت از دانشگاهها در این مسیر است و میتواند در زمینه تأمین بودجه و بورسیه دانشجویان نیز همکاری داشته باشد.
بیژن عبدالهی سرپرست دانشگاه خوارزمی نیز در این جلسه بر ضرورت تغییر رویکردها و نگاه علمی به پدافند غیرعامل با استفاده از ظرفیتهای جامعه دانشگاهی کشور تاکید کرد.