پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: این نیرو در دوران رژیم پهلوی به طور کامل وابسته به آمریکا و تقریبا یگانی از نیروی هوایی این کشور بود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود : همه آموزش های فنی و خلبانی، پشتیبانی، نگهداری و تعمیرات در نیروی هوایی ایران در رژیم پهلوی توسط مستشاران آمریکایی انجام می شد.
وی ادامه داد: آنها برای انجام این امور دستمزد زیادی از این رژیم می گرفتند و منابع ایران را چپاول و ما را استعمار می کردند.
سرتیپ نصیرزاده با اشاره به اینکه تنها در بخش نظامی بیش از 40 هزار مستشار خارجی وجود داشت، افزود: حتی انتصاب فرماندهان ارتش در رژیم پهلوی با دخالت مستقیم آنها و سفارتخانه ها انجام می شد به همین علت حتی رده های پایین این مستشاران به رده های بالای نیروهای نظامی دستور می دادند.
وی با اشاره به بیعت تعدادی از کارکنان نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) در19 بهمن سال 1357 گفت: این واقعه نوک پیکانی بود که در قلب رژیم پهلوی فرو رفت و کار را تمام کرد.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود : فعالیت های انقلابی کارکنان نیروی هوایی ارتش محدود به این تعداد نبود و بسیار گسترده تر بود و آنها به اشکال گوناگون دلبستگی خود را به انقلاب نشان می دادند.
سرتیپ نصیرزاده گفت: رژیم پهلوی حساب ویژه ای روی ارتش داشت و تصور می کرد آنها به او وفادار هستند اما با این حرکت نیروی هوایی ارتش ، شوک بزرگی به این رژیم وارد شد و نشان داد که میان مردم و کارکنان نظامی فاصله ای نبود.
وی با اشاره به تفاوت های نیروی هوایی ارتش در دوران پیش و پس از انقلاب افزود: این نیرو پیش از انقلاب ، پوچ، بی خاصیت و بدون هدف بود اما پس از انقلاب ولایی و الهی است و اهداف مقدسی دارد.
خودباوری؛ ارمغان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نیروی هوایی ارتش
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت : هشت سال جنگ تحمیلی خود اتکایی و خودباوری بسیار مضاعفی را به ما داد .
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما درباره ادامه فعالیت نیروی هوایی ارتش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افزود: پرسنل نیروی هوایی آموزش های لازم را دیده بودند اما اجازه بروز خلاقیت به آنها داده نمی شد یا به نوعی خودشان احساس می کردند این توانایی را ندارند اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ، حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری خوداتکایی و خودکفایی را به آنها قبولاندند .
وی با بیان اینکه نیروهای ما فقط خودباوری و خودکفایی را کم داشتند افزود : نیروهای ما از بعد تخصصی و دانش کمبودی نداشتند و نقش امام راحل و رهبری در رسیدن نیروها به خود باوری بسیار پررنگ است.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه شروع کار ما از 31 شهریور نبود گفت: ما بلافاصله بعد از انقلاب خلبان شهید دادیم، و در درگیری هایی که اشرار با تحریک بیگانگان انجام می دادند یا فعالیت های صدام قبل از 31 شهریور انجام می داد شهید دادیم.
وی افزود : اردیبهشت سال 59 یک فروند هواپیمایی عراقی را مجبور به فرود کردیم که هواپیمایی جاسوسی بود و شش نفر اسیر شدند و حتی شهید خلبان لشکری قبل از 31 شهریور در درگیری های مرزی به شهادت رسید.
نصیرزاده در ادامه درباره تشکیل یگان جهاد خودکفایی نیز گفت : سال 58 خود نیروها پیشنهاد دادند که جهاد خودکفایی در نیروی هوایی تشکیل شود و عملیات 140 فروندی نیز به عنوان یکی از افتخارات نیروی هوایی ارتش است.
وی افزود: رژیم بعثی عراق وقتی 31 شهریور به ایران حمله کرد بسیاری از فرودگاه های ما را هدف بمباران قرار داد چون قدرت هوایی ما را هدف قرار داده بود تا توان پروازی ما را فلج کند و نیروی هوایی ما را زمین گیر کند که خوشبختانه این خواسته دشمنان محقق نشد .
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ما هم در نخستین روزهای جنگ تحمیلی با 140 فروند یک هجوم سراسری به فرودگاه ها و پایگاهای عراق انجام دادیم و راهبرد جنگ با این حمله عوض شد.
وی افزود: نیروی هوایی عراق بعد از آن حمله تا چند ماه توان هوایی خود را از دست داد و در واقع بعد از آن حمله ما برتری هوایی را داشتیم و جنگ از یک جنگ کوتاه مدت به یک جنگ بلند مدت و فرسایشی تبدیل شد و این به نفع ما بود تا بتوانیم نیروهای خود را بازسازی کنیم .
نصیرزاده گفت : ما در آن حمله 140 فروندی به خاک عراق که با پروازهای شناسایی و سوخت رسانی و پوشش هوایی 200 فروند پرواز را شامل می شد ، همه پایگاههای عراق را مورد هدف قرار دادیم.
وی درباره عملیات حمله به اچ 3 نیز افزود: این حمله طراحی بسیار پیچیده ای داشت و هشت فرونده هواپیما در چهار مرحله سوخت گیری کردند و این عملیات بیش از 5 ساعت طول کشید که 4 ساعت و نیم ان در داخل خاک دشمن بود و خوشبختانه تمام هواپیماهای ما سالم به میهن برگشتند.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره وضع نیروی هوایی ارتش در دوران بعد از جنگ تحمیلی نیز گفت: قبل از هشت سال دفاع مقدس کسی باور نمی کرد ، ما توان نگهداری و فعال کردن این تجهیزات را داشته باشیم اما با تمام سختی ها این ها را فعال نگه داشتیم ضمن اینکه در تحریم بودیم و تمام دنیا پشت سر عراق بود .
وی افزود : رژیم بعثی عراق در آغاز جنگ 350 فروند هواپیمای جنگی داشت اما در پایان جنگ به 600 فروند رسید به رغم اینکه ما تعداد زیادی از هواپیماهای آنها را مورد اصابت قرار داده بودیم.
بومیسازی کامل صنعت قطعهسازی در نیروی هوائی ارتش
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: توانستهایم صددرصد صنعت قطعه سازی را بومیسازی کنیم و کاملا متکی به خودمان هستیم.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما به پیشرفت های نیروی هوایی ارتش در دوران بعد از جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: هشت سال جنگ یک خود اتکایی و خودباوری بسیار مضاعفی را به ما داد و متوجه شدیم که می توانیم قطعه بسازیم و خیلی از مهمات را ارتقا دهیم و بهینه سازی کنیم و حتی در راه ساخت قدم برداریم.
وی گفت: در واقع بعد از جنگ کارکنان ما خیلی تجربه گران بهایی را بدست آوردند و ما در مسیر ساخت هواپیما، مهمات و هوشمندسازی و تجهیزات الکترونیک گام برداشتیم.
نصیرزاده در پاسخ به سوالی درباره توانائیهای کشور در بومیسازی صنعت قطعهسازی افزود: ما صددرصد توانستهایم بومیسازی کنیم ما کاملا متکی به خودمان هستیم.
وی ادامه داد: هواپیما باید سالم باشد تا بتواند پرواز کند و این فعالیت بدون علم و پشتوانه و تخصص امکان پذیر نیست.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره تهدید نظامی ایران و پاسخ نیروی هوایی ایران به آن نیز گفت: حتی اگر دشمنان بگویند که ما گزینه نظامی را کنار گذاشتیم، برای من و همکارانم هیچ فرقی نمیکند و ما به عنوان یک نظامی وظیفه داریم همیشه آماده باشیم و توجهی به این تهدیدات نداریم و همین آمادگی باعث شده است که دشمنان تاکنون هیچ اقدام نظامی نتوانند انجام دهند.
وی افزود: ما دوران سخت تر از این دوران را نیز پشت سر گذاشتیم و همین دوران سخت باعث شده است همیشه در حال آمادگی و تمرین باشیم و کار پرواز نیز باید حداقل های آمادگی را مدام طی کند.
نصیرزاده با بیان اینکه در صورت حمله نظامی دشمنان ما همه گونه سناریو برای خود طراحی کردهایم گفت: شاید این توان مقابله با جنگنده های دشمن هم طراز نباشد اما ما توان ضربه زدن به دشمن را داریم و ضربه اساسی هم می توانیم بزنیم و طراحی ما روی این موضوع است و همه نوع سناریوهای آنها را نیز در نظر داریم و طراحی خود را نیز بر این اساس انجام دادهایم.
وی درباره تلاش داخلی و توان بومی برای نوسازی ناوگان هوایی نیز گفت: نخستین نمونه طراحی داخلی هواپیمای صاعقه بود که ساخته شد و در یکی از پایگاه های ما ناوگانش فعال است و روزانه پرواز میکند و تولید انبوه صاعقه ادامه دارد.
نصیرزاده افزود: در یک بخش دیگر هواپیمای شکاری آموزشی ساخته شده است و این تولید نیز50 درصد پیشرفت دارد و در صنایع دفاعی ساخته میشود که ما بهره برداری آموزشی و شکاری را از آن داریم.
وی گفت: در یک بعد دیگری هواپیمای بمب افکن نیمه سنگین طراحی کردیم که طرحی آن را دانشگاه شهید ستاری انجام داده است و این نیز در سلسله مراحل نهائی تصویب طرح است و ما منتظر بررسی طرح هستیم و بعد از تصویب طرح به صنایع نظامی واگذار خواهد شد.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره اینکه تا چه میزان موفق شدهاید تولیدات بومی خود را به تولید انبوه برسانید گفت: اکنون بخش اعظمی از پروژه های موشک های هوا به هوا و موشک هوا به زمین و بمب های دور ایستا تولید انبوه شده است.
وی افزود: درواقع حرکت ما به این سمت است که از حداقل توان حداکثر بهره را داشته باشیم.
نصیرزاده درباره استفاد از بمبها و موشکهای هوشمند نیز گفت: در بمبهای دورایستا،موشکهای هوا به هوای دوربرد، موشکهای هوا به زمین دوربرد و حتی هوا به سطح آزمایش کردهایم و استفاده میکنیم.
وی همچنین درباره توان نیروی هوایی در استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین گفت: دنیا اکنون به سمت استفاده از این فناروی میرود، ما نیز به این سمت میرویم و در کشور ما در بحث پهباد خوب توجه شده است که البته در نیروهای دیگر نیز از آن استفاده می شود و نیروی هوایی نیز از این امر مستثنی نیست.
نصیرزاده افزود: کم کم باید خود را آماده کنیم شاید در برخی از ماموریتهای بسیار سنگین از آن استفاده کنیم و اکنون یگانهای پهباد در نیروی هوایی و گردانها تشکیل شده است.
وی درباره اورهال نیز گفت: ما اورهال را خودمان انجام میدهیم، تمام هواپیماهای شرقی و غربی و سبک و سنگین و حتی بوئینکها را خودمان اورهال می کنیم و از کشور دیگری کمک نمیگیریم.
نصیرزاده افزود: اورهال نیز مدت زمان خاص خودش را دارد و تمام هواپیماهای که پرواز میکنند اورهال تمام اینها را خودمان در داخل کشور انجام می دهیم.
وی گفت: نیروی هوایی در کنار سایر نیروها آماده است و از هیچ گزینهای نیز واهمه ندارد و اگر دشمن دست به ماجراجویی بزند ما توان پاسخ گویی بسیار محکمی را داریم و از این کار پشیمانش خواهیم کرد.