پخش زنده
امروز: -
در سال ۱۴۰۳ به ۶۹هزار و ۵۷ خانم واجد شرایط فرزندآوری تحت پوشش، مشاوره فرزند آوری ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: به همه زنان متاهل واجد شرایط فرزندآوری تحت پوشش، خدمت مشاوره فرزند آوری در سطح یک (بهورز/مراقب سلامت) ارائه و در صورت نیاز به سطح دو (پزشک/ماما) ارجاع میشوند.
شایسته افزود: در سال ۱۴۰۳ ، ۶۹هزار و ۵۷ نفر واجد شرایط بوده که مشاوره فرزند آوری دریافت کردهاند.
وی گفت: اجرای مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی به طور جدی پیگیری میشود و اغلب مصوبات جلسات جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اجرایی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: همچنین به همه مادران بارداری که بنا دلایلی متقاضی سقط جنین باشند، مشاورههای لازم ارائه می شود تا از این تصمیم منصرف شوند و در این راستا در سال ۱۴۰۳، ۲۱۲ مادر مورد مشاوره قرار گرفتند که تاکنون ۹۳ مورد منجر به تولد زنده شده و ۱۰۵ مادر نیز در حال طی ادامهی دوران بارداری هستند.
شایسته با اشاره به جایگاه مهم مادر در حفظ و سلامت خانواده که در نهایت منجر به سلامت جامعه می شود گفت: هدف از این مراقبتها تامین سلامتی مادر و جنین و به پایان رساندن یک حاملگی و زایمان ایمن و در نهایت تولد یک نوزاد سالم است.
وی یکی از پیش نیازهای بارداری سالم را انجام مراقبت پیش از بارداری برشمرد و گفت: این مراقبت در سال ۱۴۰۳، به ۵۴هزار و ۱۶۴ خانم واجد شرایط ارائه شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: طول دوران بارداری معمولا ۴۰ هفته است و مراقبتهای بارداری شامل حداقل ۸ مراقبت معمول است.
شایسته هدف از انجام مراقبتها را تشخیص هر چه زودتر علائم نیازمند مراقبت ویژه و ارجاع به موقع برای درمان و جلوگیری از بروز عوارض بارداری و زایمان در مادر، جنین و نوزاد دانستو گفت: این مراقبتها نیز در سال ۱۴۰۳ به ۱۴هزار و ۳۲۴ مادر باردار استان ارائه شد.
وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۴۰۳ از مادرانی که زایمان کردند حدود ۸۱ درصد مشاوره های پیش از بارداری و حدود ۹۷ درصد حداقل یک بار در دوران بارداری مراقبتهای بارداری رایگان را دریافت کرده اند که بالاتر از شاخص کشوری است.