• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۹۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷
سیاسی » مجلس

مجلس با عضویت ایران در اتحادیه اِی‌پَک (APAC) موافقت کرد

مجلس شورای اسلامی با کلیات و جزئیات لایحه عضویت ایران در اتحادیه همکاری‌های تایید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه موافقت کرد.

تصویب لایحه عضویت در اتحادیه همکاری‌های تایید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهار‌شنبه، ۲۷ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه همکاری‌های تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه (اَپَک) با کلیات این لایحه با ۱۸۴ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در نشست علنی موافقت کردند. همچنین نمایندگان در جریان بررسی این لایحه با جزئیات آن نیز موافقت کردند.

براساس ماده واحده این لایحه؛
 به دولت اجازه داده می‌شود در اتحادیه همکاری‌های تأیید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه (اَپَک) به شرح اساسنامه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام نماید. تعیین و تغییر دستگاه اجرائی طرف عضویت بر عهده دولت است.
 
تبصره - رعایت اصول چهارم (۴)، هفتاد و هفتم (۷۷)، یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) و یکصد و سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای این قانون الزامی است.
 
در ادامه این جلسه تبصره‌ای به پیشنهاد منصور علیمردانی نماینده مردم ابهر در مجلس و با تصویب نمایندگان به این لایحه اضافه شد که به شرح زیر است:
 
تبصره: دولت مکلف است گزارش سالانه عملکرد هزینه ها، تعهدات و مزایای حاصل از عضویت در اَپَک را به کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
 
رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص این لایحه گفت: در صورت تصویب این لایحه آزمون محصولات صادراتی ایران در آزمایشگاه‌های داخل کشور در کشور‌های مقصد پذیرفته شده و نیاز به آزمون مجدد نخواهد داشت که این امر باعث کاهش هزینه‌های صادراتی و تسهیل در ترخیص کالا‌های صادراتی ایران در کشور‌های مقصد می‌شود.
 
محمدرضا احمدی در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: لازم است کمیسیون مربوطه از مزایای این طرح نکاتی را مطرح کند تا بدانیم بر چه اساسی باید به این لایحه رأی دهیم. البته باید مشخص شود که هدف از این لایحه چه بوده که بسیاری از داده‌ها برای ما معلوم نیست، بنابراین اگر داده‌ها مشخص نباشد می‌تواند به کشور ضربه وارد کند. با تصویب این لایحه چه تضمینی وجود دارد که اطلاعات ما در مورد صادرات و واردات مورد سوء استفاده دشمن قرار نگیرد؛ بنابراین باید اهداف مشخص باشد تا هزینه‌ای برای کشور ایجاد نکند.
 
مالک شریعتی نیاسر نیز در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: ضمن اینکه بخشی از اهداف این موافقتنامه می‌تواند به صادرات بیشتر و در واقع هماهنگی برای استاندارد‌ها و تایید صلاحیت‌ها را ایجاد کند، اما ممکن است آن اهتمام لازم دولت را برای تقویت استاندارد‌های ملی دچار غفلت کند. ما باید اهتمام اصلی مان تقویت استاندارد‌های ملی باشد تا در جهان مرجع باشیم. اینکه افزایش کالا‌های صادراتی ما منوط به تایید مجامع بین‌المللی باشد مطلوب نیست. ما زنجیره ارزش کالا‌هایی که در داخل تولید می‌کنیم را باید طبیعتا به اشتراک بگذاریم، بنابراین باید این تفاوت را قایل باشیم که برخی از کالا‌ها عمومی و برخی خاص هستند و با توجه به اینکه کشور ما در تحریم بوده، نباید برخی اطلاعات کالا‌های خاص در اختیار دشمن قرار گیرد. 
وی افزود: بنابراین نباید در این موضوع دچار غفلت شویم. نمی‌شود نسبت به تبادل اطلاعات داخلی دچار غفلت بوده، اما در امور بین‌المللی بخواهیم این کار را سریع‌تر انجام دهیم. از طرفی نیز در توافقنامه و معاهدات بین‌المللی مرحله اول امضا و بحث پیوستن به آن معاهده است، مرحله دوم بحث تصویب است که در حال حاضر در حال بررسی تصویب این معاهده در مجلس هستیم و مرحله سوم بحث طبقه‌بندی اسناد است که باید در این مرحله بسیار مسئولانه‌تر برخورد کنیم و در این خصوص شرط‌هایی را در نظر بگیریم که زنجیره کالا‌ها و موارد خاص و محرمانه در اختیار دشمن قرار نگیرد.
 
نماینده تهران همچنین گفت: اقدامات لازم برای لوایح پالرمو و CFT قبلا در مجلس انجام شده به مجمع رفته و امضای آن در دولت انجام شده است. در مرحله تقدیم اسناد دوستان شرطی بگذارند که ما بتوانیم برای منافع اقتصادی و برای مردم، یک الزام و یک تضمین لازم را دریافت کنیم. نمی‌شود ما به این معاهدات بپیوندیم، اما نتیجه اقتصادی برای ما نداشته باشد و نتیجه سیاسی آن برای دشمنان ما باشد. رئیس‌جمهور آمریکا که با صراحت دشمنی خودش را با ملت ایران اعلام کرده است. 
وی افزود: به صراحت در آن بیانیه ابتدایی ریاست جمهوری خود نیز اعلام کرد که تلاش کنید از امکان دستورالعمل‌های FATF علیه منافع اقتصادی ملت ایران استفاده شود. این معلوم است که ما اگر به این لوایح بپیوندیم، ما را از لیست سیاه خارج نمی‌کنند. این موارد را برای ثبت در تاریخ عرض می‌کنم. چون ظاهراً دوستان تصمیم خود را گرفته‌اند. ولی امروز من از اعضای محترم مجمع خواهش می‌کنم که لااقل دو شرط را برای تقدیم اسناد این دو معاهده در نظر بگیرند. مورد اول این است که این تقدیم اسناد انجام نشود الا اینکه ما از لیست سیاه FATF خارج شویم و دوم اینکه تحریم‌های ظالمانه علیه منافع اقتصادی ملت ایران طبق قانون بسیار مهم و کلیدی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها لغو شود.
 
وی افزود: در ماده ۷ قانون اقدام راهبردی این تحریم‌ها برشمرده شده است. تحریم‌های هسته‌ای، حقوق بشری، دارویی و ... در این قانون آمده است.
 
جعفر قادری نیز در موافقت با کلیات لایحه مصوب امروز گفت: این قبیل توافقنامه و تفاهمنامه‌ها برای تسهیل امر تجارت است تا از هزینه‌های اضافی جلوگیری کند. این توافقنامه‌ها کمک می‌کند که برای استاندارد‌ها در مبادلات و تعاملات بین‌المللی تعاریف مخصوصی در نظر گرفته شود تا بتوانیم فعالیت بین‌المللی و ارتباطات تجاری کشور را با سایر کشور‌ها ادامه دهیم. با تصویب این لایحه استاندارد‌ها در کشور‌های عضو مورد پذیرش قرار گرفته و در زمان صرفه جویی می‌شود که این امر به نفع کشور‌ها است و ما می‌توانیم به عنوان کشور عضو ارتباطات خود را گسترش دهیم. همچنین در خصوص بحث اینکه اطلاعات ما در اختیار دیگران قرار می‌گیرد، نباید نگران این موضوع بوده بلکه جوانب کار سنجیده شده است.
 
سیدمحمد پاکمهر هم در موافقت با کلیات این لایحه گفت: بیشتر بحث مخالفان در مورد لو رفتن اطلاعات بود که این موضوع در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است، اما ما در این موضوع می‌خواهیم جنسی را صادر کرده که طبیعتا باید در کشور مبدا آزمایش و آنالیز شود، بنابراین برای اینکه این روند در کشور مقصد نیز ادامه پیدا نکرده و هزینه‌ها کاهش یافته و زمان نیز صرفه جویی شود، لازم است که این لایحه به تصویب برسد. حساسیت مخالفین نسبت به موضوعات امنیتی جای تقدیر دارد، اما باید برای حمایت از صادرات از صادرکنندگان حمایت کنیم تا در کشور مقصد دچار مشکل نشوند و جنس‌های خود را به راحتی صادر کنند، بنابراین لازم است با کلیات آن موافقت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سه شنبه‌های هر هفته یک کتاب
دستگیری ۱۵ سارق حرفه‌ای و مال‌خر در سلماس
افزایش ساعات خاموشی‌ها در یزد به دلیل ناترازی برق ناشی از گرمای شدید
گرمای هوا و تعطیلی شرکت ها، موسسه‌ها و بانک‌ها در کیش
معرفی مدیرکل زندان های کهگیلویه و بویراحمد
قطع برق ۱۲ اداره پر مصرف در لرستان
رفع مشکل چندین‌ساله افت فشار و قطعی آب در مجتمع ۵ روستایی خوی
رشد ۴۱ درصدی صادرات از مرز کیله سردشت
مخزن آب شرب اشنویه بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
اعزام نخستین گروه خادمان موکب حرم حضرت معصومه (س) به عراق از سوم ماه صفر
هزینه صدور گذرنامه زیارتی اربعین ۵۰ درصدکاهش یافت
منطقه آزاد انزلی تعطیل شده است؛مردم به منطقه آزاد مراجعه نکنند
توسعه بوم‌گردی در روستا‌های هدف گردشگری آذربایجان غربی شتاب می‌گیرد
راه اندازی قرارگاه زیست عفیفانه در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس فدراسیون فوتبال: چالش تیم امید را به وزیر گفتم
دعوت ورزشکاران خراسان رضوی به اردوی تیم ملی بوچیا
توزیع ۱۸ پنل خورشیدی در مناطق عشایری ارومیه با همکاری شرکت توزیع برق و امور عشایر
موفقیت دو دانشجوی ایرانی در عرصه‌های علمی بین‌المللی
اعطای تسهیلات ویژه اربعین به مددجویان لرستانی
امسال ۹ میلیون نوبت راس دام در آذربایجان‌غربی مایه‌کوبی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)