• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۶۵۴۹
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۲
اقتصادی » صنعت

وزیر صمت: صادرات ریالی برای کشور ارزآوری ندارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات ریالی نه تنها برای کشور سودی ندارد، بلکه هیچ ارزشی به اقتصاد ملی نمی‌افزاید و تنها خروج کالا از کشور بدون بازگشت ارزش اقتصادی را به دنبال دارد.

وزیر صمت: صادرات ریالی برای کشور ارزآوری ندارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید محمد اتابک در نشست فعالان اقتصادی، صنعتی و تجاری استان ایلام با تاکید بر ضرورت اصلاح سیاست‌های صادراتی اظهار کرد که «صادرات ریالی ارزآوری ندارد و ارزش افزوده‌ای برای کشور ایجاد نمی‌کند. تقاضای ما از صادرکنندگان این است که از این شیوه صادرات اجتناب کنند.»

 
مرزها، فرصت‌های صادراتی و مشکلات طرف عراقی
 
وزیر صمت با اشاره به اهمیت فعال‌سازی مرز‌های مشترک با کشور عراق افزود: در رایزنی‌ها با مقامات عراقی و هیئت‌های اعزامی، قول‌هایی برای فعال‌سازی مرز‌های مشترک از طرف عراق داده شده است، اما هنوز اقدام عملی جدی در این زمینه صورت نگرفته و ما همچنان از طریق وزارت امور خارجه این موضوع را پیگیری می‌کنیم.
 
وی تاکید کرد که توسعه صادرات از مرز‌های ایلام نیازمند همکاری و اقدام متقابل طرف عراقی است و فعال شدن یک‌طرفه مرز‌ها در عمل امکان‌پذیر نیست.
 
مشوق‌های صادراتی جدید و اصلاح در سیاست‌های ارزی
 
اتابک با اشاره به تصویب مشوق‌های صادراتی در دولت گفت: این مشوق‌ها تا هفته جاری ابلاغ می‌شود و شامل امتیازاتی همچون مهلت ۶۰ روزه و توافق مستقیم میان صادرکنندگان در اتاق مبادله دوم است که بدون دخالت بانک مرکزی انجام می‌شود.
 
وی با بیان اینکه تقابل میان سیاست‌های ارزی و تجاری نباید وجود داشته باشد، اظهار کرد: همواره سیاست‌های ارزی تجارت را دچار اختلال کرده‌اند؛ باید شرایطی فراهم شود تا صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را در داخل مصرف کنند.
 
ضرورت هم‌افزایی در صادرات سیمان و میلگرد
 
وزیر صمت با انتقاد از رقابت مخرب در صادرات سیمان و میلگرد گفت: رقابت داخلی میان تولیدکنندگان در بازار‌های صادراتی باعث افت قیمت و لطمه به همه شرکت‌ها می‌شود. باید در قالب اتحادیه‌های صادراتی، تقسیم کار و قیمت‌گذاری هماهنگ صورت گیرد.
 
اتابک خاطرنشان کرد: فولاد بعد از پتروشیمی، دومین تجارت بزرگ کشور است، در حالی که سیمان کالایی محلی است و باید با نگاه منطقه‌ای صادر شود. منطقی نیست کارخانه‌ای از ۴۰۰ کیلومتری مرز، بار سیمان صادر کند در حالی که کارخانه‌ای در نقطه مرزی فعالیت دارد.
 
چالش تعرفه‌ها و سامانه تجارت
 
وزیر صنعت با اشاره به اصلاح مستمر تعرفه‌های صادراتی توسط کمیته ماده ۴ گفت: تعرفه‌ها به ویژه در مبادلات با عراق، دائم بازنگری می‌شوند و بخش خصوصی از جمله اتاق بازرگانی در این فرآیند مشارکت دارد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به کندی سامانه تجارت اشاره کرد و افزود: در هفته‌های اخیر سرور‌های سامانه تجارت تقویت شده و نیرو‌های مشترکی از گمرک و وزارت صمت برای رفع اشکالات مستقر شده‌اند. با این حال، مشکلاتی در ثبت اطلاعات وجود دارد که در حال پیگیری است.
 
ناترازی برق و راهکار‌های پیشنهادی
 
وزیر صمت درباره بحران ناترازی برق هم گفت: در سال‌های گذشته رشد مصرف برق بین ۷ تا ۱۰ درصد و رشد تولید زیر سه درصد بوده و این ناترازی به بحران امروز منجر شده است.
 
اتابک ادامه داد که راهکار عقلانی و اقتصادی، احداث نیروگاه‌های اختصاصی توسط صنایع بزرگ مانند شرکت‌های سیمانی است.
 
او افزود: طبق توافق انجام‌شده با وزارت نیرو، میزان قطع برق صنایع به سه بخش تقسیم شده و در تعرفه‌های جدید شدت جریان، سقف و زمان مصرف لحاظ می‌شود. صنایعی که توان فعالیت در شب دارند، می‌توانند با نوبت‌بندی از قطعی‌های روزانه جلوگیری کنند.
 
ردیف بودجه برای جبران خسارت ناشی از قطع برق
 
اتابک با اشاره به تخصیص ردیف بودجه‌ای برای ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار گفت: برای نخستین‌بار در سال جاری، پرداخت خسارت ناشی از قطعی برق صنایع در بودجه پیش‌بینی شده و باید از طریق ستاد تسهیل پیگیری شود.
 
وزیر صمت درباره صادرات کاشی نیز هشدار داد و گفت: قیمت صادراتی کاشی ایران به عراق گاه به یک‌چهارم قیمت مشابه می‌رسد که نگران‌کننده است این موضوع باید با همکاری تشکل‌های صادراتی ساماندهی شود.
 
وی همچنین بیان کرد: در کمیسیون اقتصادی دولت با افزایش قیمت گاز برای بخش صنعت مخالفت شد. بخشنامه اخیر مربوط به مصرف خانگی است و نباید برای صنایع اعمال شود.
 
افزایش سهمیه گازوئیل و حمایت از دیزل ژنراتور‌ها
 
اتابک با اشاره به دغدغه صنایع در زمینه تامین سوخت افزود: ۲۰ درصد سهمیه مازاد گازوئیل نسبت به سال گذشته برای دیزل ژنراتور‌های صنعتی اختصاص یافته و هماهنگی‌های لازم با وزارت نفت و پالایشگاه‌ها انجام شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسیر‌های راهپیمایی ۱۳ آبان در چهارمحال و بختیاری
برگزاری جشنواره‌ای به شکرانه برداشت خرما در فراشبند
قرص برنج؛ سمی کشنده در پوشش محافظ آفات
پیام آیت الله نوری همدانی به همایش ستاد صبر
همه چیز برای خانه‌ای زیباتر؛ نمایشگاه خانه و آشپزخانه در شهر آفتاب
تصویب طرح ساخت مجتمع بزرگ گردشگری در گلپایگان
هندبالیست‌های سبزواری تیم ملی هندبال عازم تونس شدند
دستگاه‌های دولتی اعتبارات عمرانی را به هنگام جذب کنند
بهره برداری از فرهنگسرا‌های جدید شهر یزد در دهه فجر
آغاز نام‌نویسی دوره جامع فیلم‌سازی داستانی در قم
بچه‌ها چه کتاب‌هایی می‌خوانند
آغاز سال تحصیلی ۷۵۰ دانشجوی جدیدالورود دانشگاه صنعتی ارومیه
ترامپ، نماد استکبار جهانی
کمک ۴۰۰ میلیون ریالی همسر شهید خبازی به حوزه سلامت کاشمر
ترکیب تیم ملی سابر ایران برای حضور در جام جهانی الجزایر
همدان قهرمان مسابقات کاتا جودو بانوان کشور 
طراحی اسباب بازی ایرانی
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود
بازاری به قدمت ۳۴ سال در آمل
انتشار اسناد جدید از لانه جاسوسی توسط آمریکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)