فرمانده قرارگاه اربعین فراجا:
۳۶۸۰۰۰ نفر از ابتدای محرم گذرنامه زیارتی دریافت کردهاند
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با بیان اینکه امسال، ۹۵ درصد از زائرین اربعین از منزل خود درخواست گذرنامه زیارتی را انجام دادهاند، گفت: از ابتدای محرم تاکنون، ۳۶۸ هزار نفر گذرنامه زیارتی و حدود ۷۵۰ هزار نفر گذرنامه عادی دریافت کردهاند.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سردار محمد شرفی در حاشیه بازدید از نحوه صدور گذرنامه گفت: پنج مأموریت محوری برای این ایام در نظر گرفتهایم که شامل تأمین امنیت، مقابله با مواد مخدر، پیشگیری از قاچاق کالا و سرقت میشود. همچنین، برنامهریزیهای لازم برای جلوگیری از قاچاق سلاح و مهمات نیز انجام شده است.
وی افزود: مرزبانی و پلیس پیشگیری در تلاشند تا با برنامهریزی منسجم، امنیت زائرین را در ایام اربعین تأمین کنند.
مدیریت ترافیک و خدمات گذرنامه برای زائرین اربعین
سردار شرفی افزود: در ایام اربعین، با توجه به افزایش تردد خودروها در پایانههای مرزی، مسئولان بر اهمیت مدیریت ترافیک تأکید دارند خاطرنشان کرد:. طرحهای ترافیکی به صورت اختصاصی برای تمامی استانها توسط پلیس راهور ارائه و در شورای عالی ترافیک تصویب شده است. همچنین، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز برای انجام مأموریتها پیشبینی شده و آمادگی لازم برای ارائه خدمات وجود دارد.
جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا گفت: سه نوع سند مسافرتی برای زائران در نظر گرفته شده است، گذرنامه عادی، گذرنامه زیارتی و سند خادم برای اتباع خارجی و هماهنگیهای خوبی با کشور عراق انجام شده است تا اتباع خارجی نیز بتوانند از گذرگاههای شلمچه و چذابه عبور کنند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با بیان اینکه برای اتباع ایرانی، درخواست گذرنامه زیارتی از طریق پلیس من انجام میشود و زمان لازم برای کنترل و شخصیسازی مدارک نیز در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه از هموطنان عزیز که ۹۵ درصد از درخواستها را از طریق پلیس من انجام دادهاند، قدردانی کرد و گفت: این رقم در سال گذشته ۸۶ درصد بود.
افزایش درخواست گذرنامه و دیپلماسی مرزی برای زائرین اربعین
سردار شرفی ادامه داد: امسال، ۹۵ درصد از زائران اربعین از منزل خود درخواست گذرنامه زیارتی را انجام دادهاند. از ابتدای محرم تا کنون، ۳۶۸هزار نفر گذرنامه زیارتی و حدود ۷۵۰ هزار نفر گذرنامه عادی دریافت کردهاند. با نزدیک شدن به ماه صفر، درخواست گذرنامه زیارتی تقریبا به ۵۰ درصد عادی و ۵۰ درصد زیارتی رسیده و پیشبینی میشود که این تعداد در این ایام افزایش یابد.
وی در ادامه به زمینه دیپلماسی مرزی اشاره و خاطرنشان کرد: افسران مرزبانی دو کشور به یکدیگر معرفی شده و خطوط ارتباطی مشخص شده است. طرحهای مشترک بین دو طرف مرور شده و ملاحظات لازم نیز در این زمینه در نظر گرفته شده است.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا گفت: همکاری با سایر سازمانها و نهادها برای ارائه خدمات بهتر به زائرین، از جمله خدمات امدادی و درمانی، تسهیل خواهد شد تا بهترین خدمات به زائرین ارائه گردد.
برنامههای فرهنگی و تسهیلگری در اربعین
وی افزود: در کنار اقدامات امنیتی و خدمات گذرنامه، برنامههای فرهنگی نیز برای زائرین اربعین در نظر گرفته شده است. برپایی موکبهای متعدد، برگزاری نمازهای جماعت و ارائه خدمات نذری به زائرین عزیز از جمله این برنامههاست.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا به طرح «۴ ثانیه عبور» که به سامانه سجاد معروف است اشاره کرد و گفت: در این سامانه اطلاعات زائران را به صورت همزمان با طرف عراقی به اشتراک میگذارد. این سامانه باعث تسهیل در ورود و خروج زائرین شده و کنترل معمولاً در کمتر از ۴ ثانیه انجام میگیرد.
این اقدام موجب رضایت زائرین و کاهش تجمع آنها در پشت گیتها، به ویژه در فصل گرما، شده است. در چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه، این قابلیت وجود دارد و امید است که از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کنند.