• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۲۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۶
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

رونمایی از کتاب‌های حوزه آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش

۴ کتاب در حوزه آموزش فنی‌ و حرفه‌ای و کاردانش با حضور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش رونمایی شد.

رونمایی از کتاب‌های حوزه آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اسامی کتاب‌ها به شرح زیر است:
۱- کتاب سیر تغییرات رشته‌های مهارتی کاردانش
‌این کتاب ۱۰۲ صفحه‌ای در سه بخش تالیف شده است. در بخش اول به رشته‌های مهارتی کاردانش زمینه صنعت، در بخش دوم به رشته‌های مهارتی کاردانش زمینه خدمات و در بخش سوم به رشته‌های مهارتی کاردانش زمینه کشاورزی قابل اجرا در آموزش و پرورش و دستگاه‌های متولی می‌پردازد. این کتاب سیر تغییرات رشته‌های مهارتی کاردانش را با توجه به اقتضائات، نیاز بازار کار، علایق دانش‌آموزان و دنیای کار در طول سال‌های اجرا را بررسی می‌کند.
۲- کتاب سیر تحول برنامه‌های درسی فنی‌و‌حرفه‌ای در ایران طی یک قرن
این کتاب با مقدمه‌ای از دکتر محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش در سه فصل به شرح ذیل چاپ شده است: فصل اول برنامه‌های درسی هنرستان‌های کشاورزی، فصل دوم برنامه‌های درسی هنرستان‌های هنری و فصل سوم برنامه‌های درسی مدارس فنی و حرفه‌ای (صنعت و خدمات) در ایران است که توسط انتشارات شورای عالی آموزش و پرورش چاپ و نشر پیدا کرده است.
۳- کتاب مجموعه جداول دروس رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش
به استناد مصوبه جلسه ۳۱۵ کمیسیون برنامه‌های درسی و تربیتی، به‌منظور معرفی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش برای خانواده‌ها، دانش‌آموزان، معلمان، هنرجویان، مدیران، کارشناسان و دیگر ذی‌نفعان این آموزش‌ها، مجموعه "جداول دروس رشته‌های شاخه فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش" هر ساله توسط دبیرخانه شورای عالی آموزش‌و‌پرورش منتشر می‌شود. کتاب مجموعه جداول دروس نگارش ۱۴۰۴ دارای ویژگی‌های زیر است: استفاده کد‌های ملی در رشته‌ها، استفاده از کد‌های ملی در حرفه‌ها و درس شغل‌ها، استفاده زمان اعتبار محتوایی جداول دورس، استفاده از سازوکار توقف توسعه، معادل قراردادن ساعت آموزشی شایستگی هفتگی با واحد درس، توجه به کلان روند‌های دنیای کار، استفاده هنرستان با نام واحد، قابلیت اجرا در شاخه فنی‌و‌حرفه‌ای/ شاخه کاردانش و استفاده از سطوح دو و سه صلاحیت حرفه‌ای ملی.
۴- کتاب مجموعه اساسنامه‌های هنرستان‌های کشور
یکی از ماموریت‌های شورای عالی معارف/فرهنگ/ آموزش‌و‌پرورش تدوین و تصویب اساسنامه مدارس مختلف از جمله مدارس صنعتی و حرفه‌ای و تخصصی بود. بر این اساس در طی چند دهه نخست فعالیت شورا، اساسنامه ده‌ها مدرسه، آموزشگاه و مراکز آموزشی حوزه صنعتی، حرفه‌‎ای، هنری و نظایر آن در شورا به تصویب رسیده است. اساسنامه هنرستان و مدرسه فنی‌و‌حرفه‌ای، به عنوان یک سند رسمی‌و قانونی، نقش کلیدی در تعیین چارچوب فعالیت‌ها و جهت‌گیری‌های آموزشی، تربیتی و مدیریتی هنرستان ایفا کرده و سندی است که اهداف، ساختار و قوانین حاکم بر هنرستان‌ها را مشخص می‌کند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در مراسم رونمایی از کتاب‌های حوزه آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش گفت: با توجه به اهمیت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در اشتغال و اقتصاد کشور، مجموعه کتاب‌هایی که در این زمینه تالیف شده است جهت استفاده علاقه‌مندان، پژوهشگران و صاحب‌نظران این حوزه گردآوری، چاپ و منتشر شده است.
‌امانی افزود: یکی از مبنا‌های روشن و قابل توجه طراحی و بازنگری برنامه‌های درسی، پژوهش و ارزشیابی و آسیب‌شناسی وضع موجود است. برای رسیدن به وضع مطلوب باید ابتدا از موقعیت فعلی درک مناسبی داشت و همچنین روند‌های تغییرات در نظام‌های آموزشی را به خوبی تحلیل کرد.
وی تاکید کرد: بررسی و تحلیل برنامه‌های درسی پیشین و موجود زمانی میسر است که این برنامه‌ها و اسناد و مصوبات آنها به صورت قابل قبول و اصولی مستند شده باشند.
دبیرکل شورای عالی آموزش‌و‌پرورش در ادامه گفت: برنامه‌های ششم و هفتم بعد از انقلاب برای افزایش سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تا سقف ۵۰ درصد بر اهمیت این آموزش‌ها افزود. این شاخه تحصیلی با هدف شناخت بهتر استعداد و علاقه هنرجویان و ایجاد زمینه مناسب برای هدایت آنان به سمت اشتغال مفید و تبدیل توانایی‌های علمی و بالقوه آنان به فعل و عمل، برنامه‌ریزی و تقویت شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
راه یابی فیلم کوتاه «آناهیتا» از مشهد به جشنواره بین‌المللی آمریکا
راهپیمایی ۱۳ آبان ، خشم مردم ایران علیه استکبار جهانی
بررسی عملکرد وزارتخانه‌های راه و ارشاد در اجرای برنامه هفتم
بهره برداری از اقامتگاه پرستاری در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس
درخشش دختران ژیمناستیک کار کردستانی در مسابقات کشوری
اجرای حکم اعدام متجاوز به عنف در میناب
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حبیب پوررجب در رشت
فردا راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در قزوین
برگزاری المپیاد درون‌مدرسه‌ای ورزشی
حضور دانشجویان فسایی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
چهار بازیکن هندبال ایران در بین برترین‌های زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان
اعزام دانش آموزان پاتاوه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
بهره‌برداری از زمین چمن مصنوعی جایدشت فیروزآباد
کشف ۱۰۰ هزار عدد قرص غیرمجاز در نی ریز
جلسه تسهیل و رفع موانع تولیداستان با هشت دستور کار
اعلام مسیر‌های راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان ۱۴۰۴ در کهگیلویه و بویراحمد
دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی 13 آبان
تاکید بر شرکت جوانان و نوجوانان در مراسم اعتکاف امسال
اهداء هزار جلد کتاب به زندان دهدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
تخلیه زباله های صنعتی و ساختمانی در حاشیه رودخانه چالوس و ساحل دریا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)