• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۶۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷
سیاسی » دولت

پزشکیان: قفقاز نباید عرصه رقابت‌های ژئوپلیتیک شود

رئیس جمهور با تأکید بر اولویت صلح در منطقه قفقاز گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالف هرگونه تغییر در مرز‌های بین‌المللی است و معتقد است قفقاز نباید به عرصه رقابت‌های ژئوپلیتیک تبدیل شود.

پزشکیان: قفقاز نباید عرصه رقابت‌های ژئوپلیتیک شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به ارمنستان، ظهر امروز سه‌شنبه ۲۸ مرداد، در نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر ارمنستان، از میزبانی شایسته دولت و ملت این کشور و تمهیدات نخست وزیر ارمنستان، آقای «نیکول پاشینیان» و همکاران ایشان برای برگزاری موفق این سفر قدردانی کرد و ارمنستان را کشوری مهم در همسایگی ایران دانست و تاکید کرد: تاریخ نشان دهنده عمق قرابت میان مردمان دو کشور است.

آقای پزشکیان با بیان اینکه حضور جامعه ارامنه در سراسر ایران، به خصوص در مناطق همجوار و وجود مصادیق مشترک فرهنگی و تمدنی در دو سوی مرز‌ها، نشان از پیوند دوستی میان دو کشور دارد، افزود: مرز‌های مشترک در طول سال‌های گذشته مرز‌های دوستی و حلقه اتصال مردم دو کشور بوده و همچنان خواهد بود. از کوه‌های آرارات تا فلات ایران، نسیم تاریخ، بوی شعر، موسیقی و مهمان‌نوازی را به هر دو سوی مرز برده است.

رئیس جمهور با اشاره به یکی از اشعار حافظ درباره ساحل ارس که زندگی و پویایی در اطراف آن را یاد می‌کند، تصریح کرد: مایلم تاکید کنم آرامش و رفاه همسایگان خود، از جمله ارمنستان را با منافع ملی ایران همسو می‌دانیم. معتقدیم همگرایی و توجه به مولفه‌های دوستی، مهم‌ترین عامل برای پایداری امنیت و حرکت در مسیر توسعه یافتگی است.

آقای پزشکیان گفت: ما همواره با صراحت از تمامیت ارضی ارمنستان حمایت کرده‌ایم و این سیاست ثابت و بدون تغییر جمهوری اسلامی ایران است. با هرگونه توسل به زور یا تهدید به استفاده از آن در منطقه مخالف هستیم. معتقدیم که سیاست و حکمرانی در منطقه قفقاز باید قفقازی باقی بماند؛ برون‌سپاری حل و فصل مسائل قفقاز به نیرو‌های فرامنطقه‌ای موجب پیچیده‌تر شدن شرایط منطقه می‌شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برای جمهوری اسلامی ایران صلح در قفقاز یک اولویت راهبردی است و ما از مذاکرات صلح آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کنیم. موضع جمهوری اسلامی ایران همواره بر نپذیرفتن هرگونه تغییر در مرز‌های بین‌المللی در منطقه قفقاز است و معتقدیم این منطقه نباید به عرصه‌ای برای رقابت‌های ژئوپلیتیک تبدیل شود؛ اراده قطعی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با ارمنستان در همه ابعاد و ارتقای آن به سطح راهبردی است.

آقای پزشکیان با اشاره به رایزنی‌های ارزنده و مؤثر خود با نخست وزیر ارمنستان اظهار داشت: اسناد و تفاهم‌نامه‌های متعددی به امضا رسید. اجرای سریع این اسناد، تبادل هیئت‌ها و برگزاری نشست‌های عالی مورد تأکید طرفین است. ضمن حصول توافق‌های مهم برای تدوین همکاری‌ها در بستر‌های جدید، در خصوص بسیاری از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی نیز تبادل نظر صورت پذیرفت.

رئیس جمهور ادامه داد: در سایه حسن اعتماد موجود، امروز شاهد تحرک جدی در روند همکاری‌ها هستیم. رسیدن به رقم ۳ میلیارد دلاری حجم روابط اقتصادی دو کشور به راحتی قابل حصول است و مذاکرات خوبی در این زمینه انجام شده است. دو کشور در حوزه‌های مختلف حمل و نقل، انرژی، برق و گاز، خدمات فنی و مهندسی، فرهنگ و گردشگری، بهداشت، دارو و تجهیزات پزشکی همکاری‌های خوبی دارند.

آقای پزشکیان تصریح کرد: ایران و ارمنستان همچنین در فعال‌سازی کریدور خلیج فارس – دریای سیاه منافع مشترک دارند. توسعه مسیر‌های ترانزیتی ریلی، جاده‌ای و دریایی، ایجاد کریدور‌های ارتباطی با استفاده از ظرفیت دو کشور، توسعه و تجهیز بازارچه‌های مرزی، تسهیل تجارت، ایجاد مناطق آزاد مشترک اقتصادی و تسهیل تردد کامیون‌ها از نیاز‌های جدی مناسبات دو کشور است و در این زمینه‌ها گفت‌و‌گو‌های سازنده‌ای صورت گرفته است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین افزایش همکاری‌های دو طرف برای تأمین امنیت مرز‌ها و آرامش شهروندان، ارتباط مردم دو کشور و توسعه گردشگری مورد تاکید قرار گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
جوی آرام در لرستان
والیبال کمتر از ۱۶ سال دختر آسیا؛ ایران مغلوب فیلیپین شد
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
بازگشت ۶۴۰ میلیون به حساب مالباخته فضای مجازی
ایران قوی با دستان توانمند دانش آموزان ساخته می‌شود
مقاومت تا پیروزی
چهاردهمین تور نظارتی قوه قضاییه
دستگیری سارق اماکن خصوصی با ۱۰ فقره سرقت در زنجان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
مدیر کل صدا و سیمای زنجان:الگوی سوم زن ایرانی را روایت کنیم
مناطق شمالی کشور در رصد فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
عضویت ستاره لیگ برتر دوچرخه سواری ایران در باشگاه اسپور توتو
ارسالی‌های شما به با مخاطبان در یازدهم آبان ماه
داوود مهابادی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال داماش گیلان انتخاب شد
مسابقات قهرمانی موی تای رده‌های جوانان و بزرگسالان کردستان
عضویت سه دانش آموز در شورای آموزش و پرورش استان
خبر‌هایی از برگزاری برنامه‌های هفته بسیج دانش آموزی در گرمسار
شرهانی دهلران فردا میزبان یادواره شهدای عملیات محرم
دعوت از لرستانی ها برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)