• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۸۲۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

خسارت ۴۰۰۰ میلیاردی کشور از مهاجرت پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اقتصاد کشور از مهاجرت ۵۷۰ پرستار در سال ۱۴۰۲، چهار همت خسارت دیده است.

خسارت ۴۰۰۰ میلیاردی کشور از مهاجرت پرستاران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ عباس عبادی، در کارگروه پیگیری مطالبات پرستاری، افزود: برای سال ۱۴۰۵ خوشبختانه وزارت بهداشت پیشنهاد معافیت مالیات پلکانی پرستاران را برای تصویب در قانون بودجه سال آینده به دولت فرستاده است. هر چند این موضوع درآمد‌های دولت را کم می‌کند، اما ارزش افزوده‌ای برای ماندگاری نیرو است و امیدواریم امسال این موضوع در لایحه بودجه دولت بیاید و در مجلس مصوب شود.

وی گفت: پیشنهادی که در کارگروه ویژه تعرفه‌گذاری هم برای سال آینده مطرح شد این بود که ارزش نسبی تعرفه خدمات پرستاری حداقل ۱۰۰ درصد رشد کند و ضریب ریالی تعرفه هم بین کارشناس پروانه‌دار و هیئت‌علمی تمام وقت محاسبه شود. امیدواریم با مصوب شدن آن این اتفاق بیفتد و خبر خوشی برای پرستاران است. برای عملیاتی شدن آن باید حمایت ویژه دولت را داشته باشیم. متأسفانه در نگهداشت پزشک و پرستار به‌صورت مسکنی عمل می‌کنیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: در موضوع آموزش پرستاری در مراکز غیرانتفاعی هم در حال پیگیری هستیم، وزیر بهداشت هم آن را شخصاً پیگیری کرده‌اند و امیدواریم بتوانیم آن را مدیریت کنیم. فرایند پذیرش به لحاظ شکلی کاملاً قانونی اتفاق افتاده است، اما از نظر ماهیتی نگرانیم. البته نگران تربیت پرستار توسط بخش خصوصی نیستیم، نگران کیفیت آموزشی که ارائه می‌شود هستیم. مهم این است که در نهایت گیرنده خدمت که مردم هستند ضرر می‌کنند.

عبادی گفت: مسئله اصلی در حوزه مسائل پرستاری این است که مردم خدمات با کیفیتی دریافت کنند، اگر پرستار مشکل معیشتی داشته باشد، مسیر و راهش را پیدا می‌کند و از راه‌های دیگر مانند خدمات زیبایی یا خدمات دیگر معاش خود را تأمین می‌کند، در این میان مردم از کمبود پرستار آسیب می‌بینند. همان طور که درباره مسائل صنف پرستاری صحبت می‌کنیم باید ببینیم نقش مردم به عنوان گیرنده خدمت چیست.

وی افزود: پایین بودن تعرفه همکاران اتاق عمل حرف درستی است. در بیمارستان ۳۲ یا ۶۴ تخته در منطقه دورافتاده که به اجبار باید کارکنان هوشبر و اتاق عمل بگذاریم، در مواردی ۱۵ روز متخصص بیهوشی هست و جراح نیست و در ۱۵ روز دوم جراح هست و متخصص بیهوشی نیست، اما میانگین دریافتی آنها از ماندگاری و آنکال است. این مشکل برای این است که آن مناطق بیمار به اندازه کافی ندارد.

عبادی ادامه داد: هر گونه هم که تعرفه اتاق عمل را دستکاری کنیم، در منطقه‌ای که ضریب اشغال تخت پایین و در حدود سه درصد است، اگر تعرفه مبتنی بر عملکرد باشد چندان فرقی به حال همکار اتاق عمل نمی‌کند، چرا که شاید مجموع دقایقی که سر عمل بوده نهایت یک ساعت باشد؛ بنابراین از راه‌های دیگری باید برای ماندگاری این نیرو‌ها استفاده شود.

ضرر ۴ هزار میلیاردی مهاجرت پرستاران به اقتصاد کشور

وی اضافه کرد: راه‌کار این مشکلات در لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران دیده شده بود، اما این لایحه در حال حاضر کنار گذاشته شده است به این دلیل که در بیمارستان نگهبان، نیروی خدمات و…، هم هست و اگر به پرستاران امتیاز دهند باید به آنها هم بدهند.

عبادی گفت: اگر به فکر مردم نباشیم پرستار در نهایت برای معیشت، مسیر خود را پیدا کرده و معیشت خود را از راه‌های دیگر تأمین می‌کند، در این میان مردم آسیب می‌بینند. در حوزه اقتصاد سلامت یکی از پژوهشگران در پژوهش خود محاسبه کرده بود در سال ۱۴۰۲ که ۵۷۰ پرستار مهاجرت کردند، به قیمت امروز برای آن تعداد ۴ همت کشور ضرر کرده است.

وی افزود: حالا اگر بر همین مبنا افرادی که ترک خدمت کرده‌اند یا در این آمار مهاجرت نیامده‌اند را محاسبه کنیم، کشور عدد بسیار بزرگ‌تری ضرر کرده است، زیرا دیگر نمی‌توان از خدمت این نیرو‌ها استفاده کند.

۲۶ هزار فارغ‌التحصیل پرستاری جذب نشدند

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: مسیر مطالبه گری از مسیر کاهش آسیب به مردم می‌گذرد. پرستار وکیل مدافع مردم است. برای تربیت پرستار هزینه‌های زیادی شده است، اما مردم از کمبود پرستار رنج می‌برند. از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ با محاسبه استخدام امسال ۱۹ هزار نفر جذب داشتیم و ۴۶ هزار نفر داوطلب استخدام بودند. این آمار به‌معنی این است که ۲۶ هزار نفر را نتوانستیم جذب کنیم و مردم هستند که از این سو مدیریت متضرر می‌شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
متأسفانه پرستارانی که مهاجرت میکنند درآنجا به عنوان کمک بهیار وخدمتکاربیماربه کارگرفته میشوند.
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)