• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۴۴۵۶
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۴
قزوین » اقتصادی

همایش تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه استان

در همایش تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه استان، ۲۹ واحد صنعتی، ۴ واحد معدنی، ۴ طرح موفق صنعتی و ۲ جوان نمونه تقدیر شدند.

همایش تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه استان

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، در مراسمی با حضور فرشاد مقیمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، از فعالان برتر حوزه صنعت و معدن استان تجلیل به عمل آمد.

در این همایش، ۲۹ واحد صنعتی، ۴ واحد معدنی، ۴ طرح موفق صنعتی و ۲ جوان نمونه مورد تقدیر قرار گرفتند. شاخص‌های ارزیابی شامل رشد تولید، اشتغال‌زایی، صادرات، دانش‌بنیان بودن و رعایت استانداردها اعلام شد.

استان با دارا بودن ۳۸۰۰ واحد صنعتی، جایگاه چهارم صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است. این واحدها بیش از ۱۲۹۰ نوع محصول تولید می‌کنند و در ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی خصوصی و دولتی مستقر هستند.

 طبق اعلام رستمی مدیرکل صمت استان قزوین، میزان اشتغال در بخش صنعت استان به ۱۵۳ هزار نفر رسیده و ۵۱ درصد تولید ناخالص داخلی استان از حوزه صنعت تأمین می‌شود.

در حوزه نوآوری، ۱۳۲ واحد دانش‌بنیان و ۲۰۰ واحد دارای بخش تحقیق و توسعه فعال هستند. همچنین ۶۰ واحد صنعتی با سرمایه‌گذار خارجی فعالیت می‌کنند و ۹ طرح توسعه‌ای و جدید در حال اجراست. ۳۰ واحد صنعتی استان در بورس و فرابورس فعال‌اند و در سال جاری ۱۷۰ واحد صنعتی موفق به دریافت پروانه بهره‌برداری شده‌اند. مجموع سرمایه‌گذاری صنعتی استان در سال جاری ۱۴ همت اعلام شده است. میزان صادرات استان نیز با وجود چالش‌ها، کاهش نیافته و به ۲۶ میلیون دلار رسیده است.

در سطح ملی، ۴ واحد صنعتی و ۴ واحد دارای استاندارد ملی از استان انتخاب شده‌اند. همچنین ۲ واحد صادراتی استان در سطح ملی برگزیده شده‌اند.

اصغر آهنی‌ها، رئیس خانه صنعت و معدن، در این مراسم بر اصلاح ساختار نظام واردات تأکید کرد و از صدور مجوز تولید بدون کارخانه خبر داد؛ به این معنا که شیفت دوم یک کارخانه غیرفعال توسط سرمایه‌گذار جدید راه‌اندازی شود.

وی همچنین به چالش ناترازی برق اشاره کرد و پیشنهاد داد در صورت عدم راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی در بازه زمانی مشخص، زمین به سرمایه‌گذار دیگری واگذار شود تا تأمین برق واحدهای صنعتی تسهیل گردد.

در بخش معدن، نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان اعلام کرد: تاکنون ۳۰۰ پروانه بهره‌برداری معدن صادر شده و ۱۷۰ واحد معدنی فعال در استان وجود دارد. تولید مصالح ساختمانی استاندارد، تأمین مواد اولیه صنایع سرامیکی، کاشی، چینی بهداشتی و صنعت شیشه از جمله ظرفیت‌های معدنی استان است.

 به گفته وی، نیمی از مواد اولیه صنایع سرامیکی کشور از معادن استان و قزوین تأمین می‌شود.

نبئی همچنین به مشکلات حوزه معدن اشاره کرد؛ از جمله معارضین محلی، عدم تخصیص حقوق دولتی به زیرساخت‌های معدنی (که ۹۰ درصد آن در بخش‌های دیگر هزینه می‌شود)، و ناترازی برق که فعالیت معادن را با چالش مواجه کرده است.

وی بر توسعه فرآوری مواد معدنی برای جلوگیری از خام‌فروشی تأکید کرد.

 
در ادامه مقیمی معاون وزیر صمت به روند صعودی صادرات در ماه‌های اخیر پس از یک شروع کند در ابتدای سال اشاره کرد و از قرار گرفتن ۴ صادرکننده برتر ملی از میان ۷۹ صادرکننده برتر، متعلق به قزوین، به عنوان یک دستاورد قابل تقدیر یاد نمود.
 مقیمی گفت: در راستای تسهیل امور تولیدکنندگان، پیگیری‌های لازم برای تأمین ارز از طریق بازار دوم و همچنین رسیدگی به جرائم وزارت نیرو در حال انجام است. در حوزه زیرساخت، تأکید شد که زمین واگذار شده برای نیروگاه خورشیدی باید وارد فاز سرمایه‌گذاری شده یا بازگردانده شود. همچنین، صدور دو پروانه بهره‌برداری برای یک کارخانه** بلامانع اعلام شد.
 
وی افزود:در جهت بهبود بهره‌وری، نوسازی و بازسازی صنایع به عنوان یک ضرورت مطرح شد و مشوق‌هایی برای این منظور در نظر گرفته شده است که تاکنون ۵۱ واحد تولیدی قزوین برای آن اقدام کرده‌اند. در کنار آن، تأمین سوخت معادن نیز رشد داشته است. در زمینه واردات، مسائلی مانند تأمین ارز ماشین‌آلات و معافیت از عوارض گمرکی واردات آن‌ها مورد توجه قرار گرفت.
 
معاون وزیر صمت گفت: استان قزوین با چالش بزرگی در زمینه خودروهای فرسوده مواجه است؛ از مجموع ۴۲۱ هزار خودروی فعال در استان، ۲۵۰ هزار دستگاه فرسوده هستند. با وجود این، در سال جاری ۶,۸۰۰ دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شده است. برای تشویق به جایگزینی، تاکسی‌ها بدون نوبت می‌توانند اقدام کنند و تسهیلاتی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای جایگزینی عادی و ۸۰۰ میلیون تومان برای خودروی برقی اختصاص داده شده است.
 
نوذری استاندار قزوین، صنعت را مهمترین رکن توسعه استان و بخشی از اقتصاد ملی دانست و بر رویکرد حمایتی دولت تأکید کرد. وی به نقش محوری قزوین در صنایع مختلف، به ویژه تولید ۵۰ درصد شوینده‌های کشور، اشاره نمود.
همچنین، استاندار از توانمندی صنایع استان در شرایط بحرانی (مانند جنگ ۱۲ روزه که صنایع نه تنها تعطیل نشدند بلکه تولید را افزایش دادند) تمجید کرد.
در پایان، درخواست حمایت از تیم شمس آذر مطرح شد تا نشاط اجتماعی حفظ شده و تیم در لیگ برتر باقی بماند. پیگیری منطقه ویژه اقتصادی تاکستان با هدف صرفاً صادرات نیز به عنوان یک اقدام توسعه‌ای اعلام گردید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
تساوی وباخت مسی‌های کرمان درلیگ یک فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
ظرفیت‌های جنوب شرق ایران می‌تواند جایگزین نفت باشد
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)