• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۷۳۴۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۱
بین الملل » آمریکا

افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم

آمریکا با اعزام بزرگترین ناو هواپیمابر خود به نزدیکی ونزوئلا و افزایش قابل توجه توان نظامی در منطقه، فشارها بر کاراکاس را تشدید کرده، اما هدف نهایی واشنگتن همچنان نامشخص است.

افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک به نقل از نیویورک‌تایمز؛ دولت آمریکا طی روز‌های گذشته با برگزاری نشست‌های متوالی در کاخ سفید گزینه‌های مختلف عملیات نظامی از جمله استفاده از نیرو‌های عملیات ویژه و اقدام مستقیم در خاک ونزوئلا را بررسی کرده است.

این گزارش افزود:  ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران گفته «تقریباً تصمیم خود را گرفته» اما نمی‌تواند جزئیات آن را اعلام کند و تأکید کرده است که این اقدامات با هدف جلوگیری از ورود مواد مخدر به آمریکا انجام می‌شود.

در ادامه آمده است: با ورود ناو هواپیمابر «فورد» و سه ناوشکن همراه آن به منطقه، شمار نیرو‌های آمریکایی در حوزه کارائیب به ۱۵ هزار نفر رسیده که بیشترین رقم در چند دهه گذشته است و دولت مادورو نیز نیرو‌های خود را در آماده‌باش قرار داده است.

پیت هگست وزیر دفاع آمریکا مأموریت نظامی در کارائیب را «نیزه جنوبی» نامیده و اعلام کرده این عملیات برای «پاکسازی نیم‌کره غربی از نارکوتیست‌ها» طراحی شده است.

با وجود تجمع گسترده نیروها، دولت ترامپ توضیح منسجم و مشخصی از اهداف راهبردی این عملیات ارائه نکرده و اظهارات مقامات مختلف نیز گاه متناقض بوده است؛ برخی آن را صرفاً مأموریت مقابله با مواد مخدر و برخی دیگر اقدامی برای اعمال فشار بر دولت مادورو می‌دانند.

آمریکا تاکنون ۲۰ حمله به قایق‌های تندرو انجام داده که به کشته‌شدن دست‌کم ۸۰ نفر منجر شده است؛ اقدامی که کارشناسان حقوق بین‌الملل آن را احتمالاً نقض قوانین می‌دانند و برخی خانواده‌های قربانیان آن را «قتل حکومتی» خوانده‌اند.

نیویورک تایمز نوشت: در محافل خصوصی، ترامپ بیشتر درباره نفت عظیم ونزوئلا ـ با ذخایری حدود ۳۰۰ میلیارد بشکه و نیز سرنوشت مادورو صحبت کرده و اعزام ناو‌ها را ابزاری برای کسب اهرم فشار بیشتر در مذاکرات توصیف کرده‌اند.

این گزارش اضافه کرد: اختلاف دیدگاه درباره هدف نهایی ادامه دارد؛ مقامات وزارت خارجه تأکید می‌کنند هدف «تغییر رژیم» نیست اما مشاوران امنیتی و برخی تحلیلگران می‌گویند تقابل عملاً به «آزمون اراده» میان ترامپ و مادورو تبدیل شده است.

همزمان اعزام بمب‌افکن‌های B-۵۲ و B-۱، تمرینات گسترده نیرو‌های ویژه و افزایش پرواز‌های نظامی در نزدیکی سواحل ونزوئلا بخشی از برنامه فزاینده فشار نظامی علیه کاراکاس است.

در پایان این گزارش آمده است: با وجود تأکید ترامپ بر مبارزه با مواد مخدر، برخی کارشناسان و مقامات سابق آمریکایی معتقدند عملیات «نیزه جنوبی» نشان می‌دهد دولت ترامپ مقابله با قاچاقچیان را با اهداف گسترده‌تر از جمله تحت فشار قرار دادن دولت مادورو و حتی احتمالاً تغییر رژیم، در هم آمیخته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
کجاش مبهمه ازجنایتکاران تروریست آمریکای مستکبرجزگردنکشی وجنایت وزورگویی مگرچیزی برمیاد.اساسا انسان نیستند.
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای تجهیزات پزشکی به هلال احمر سروستان
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری جشنواره مالک اشتر در شهرستان جاسک
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
توسعه بدون ملاحظه محیط زیست، توسعه نیست
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
وزیر خارجه ونزوئلا: در شورای امنیت به پیروزی رسیدیم
زلزله ۶.۲ ریشتری ژاپن را لرزاند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
تأکید وزیران امور خارجه ایران و کوبا بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه
تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا
ساخت اردوگاه پنج هزار متری والیبال ایران
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های صنعتی
لغو مسابقات فوتبال در تهران در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه
صدور دستور موقت برای بازیکن تیم فوتسال گیتی پسند
«کاپیتان»، به زودی در شبکه سه سیما
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شریفی به فجر سپاسی پیوست
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
غیر حضوری شدن مدارس تهران
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)