• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۲۳۲۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵
خوزستان » علمی فرهنگی

تجلیل از ۴۰ پژوهشگر و فناور برتر شمال خوزستان

در آیینی با حضور رئیس پارک علم و فناوری خوزستان و جمعی از مسئولان استان در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول از ۴۰ پژوهشگر و فناور برتر شهرستان‌های دزفول، شوش و اندیمشک تجلیل شد.

تجلیل از ۴۰ پژوهشگر و فناور برتر شمال خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خوزستان روز چهارشنبه در این آیین که در سالن مرحوم آیت الله قاضی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول برگزار شد، با اشار به سرعت بالای رشد علم و فناوری در دنیا افزود: تبدیل علم به محصول، وظیفه اصلی امروز دانشگاه‌ها برای حل مسایل ایران و خوزستان است.

کیامرث حاجی زاده، با بیان اینکه مسایل مبتلا به خوزستان با علم و فناوری قابل حل است، ادامه داد: پژوهش‌های تئوری و به دور از دغدغه مندی برای حل مساله کنونی استان، نمی‌تواند گره گشایی خوزستان باشند.

وی استفاده از ظرفیت‌های علمی موجود در دانشگاه‌ها و مراکز علمی شمال خوزستان برای حل مسایل کشاورزی استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: خوزستان در کشاورزی، محیط زیست، آب و ناترازی‌های انرژی با چالش‌های جدی مواجه است که وظیفه دانشگاه کمک به حل این مسایل است.

طرح آمایش سرزمین خوزستان در عمل نادیده گرفته شده است

معاون استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط دانشگاه‌های استان با مراکز صنعتی و کشاورزی گفت: شمال خوزستان قطب کشاورزی استان است و انتظار از مراکز علمی این منطقه نقش آفرینی جدی برای حل مسایل کشاورزی است.

وی با بیان اینکه طرح آمایش سرزمین در خوزستان به درستی عمل نشده است، افزود: جانمایی صنایع در استان متناسب با مطالعات آمایش سرزمینی نبوده و این سند در عمل نادیده گرفته شده است.

حاجی زاده اظهارکرد: هدررفت بسیار زیاد در بخش آب و انرژی خوزستان با وجود ناترازی‌های موجود در این بخش، قابل قبول نیست.

فاصله زیادی تا تحقق عملی رایانه کوانتومی در جهان وجود دارد

عضو هیات علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادین (آی پی‌ام) نیز در این آیین با تشریح تاریخچه فیزیک کوانتوم گفت: مکانیک کوانتیوم با داشتن ویژگی‌های عجیب، با درک کلاسیک و روزمره از محیط اطراف بسیار متفاوت است.

سلمان ابوالفتح بیگی دزفولی با اشاره به تلاش‌ها برای ساخت رایانه بر اساس فیزیک کوانتوم در جهان، افزود: ساخت رایانه‌های کوانتومی نیاز به فناوری‌های نوین از جمله بهره گیری از ابررسانایی، فوتونیک کوانتومی، فاز‌های توپولوژیک ماده و یا یون‌های به دام انداخته شده دارد.

وی اظهارکرد: رایانه کوانتومی از قوانین فیزیک کوانتومی و الگوریتم‌های خاص بهره می‌گیرد به همین دلیل تحقق ساخت رایانه‌های کوانتومی با چالش‌های جدی مواجه است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادین با بیان اینکه در حال حاضر هیچ رایانه کوانتومی در دنیا وجود ندارد، گفت: شرکت‌های بزرگ فناوری در دنیا، سرمایه گذاری‌های سنگینی برای ساخت رایانه‌های کوانتومی انجام داده‌اند و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

وی افزود: شرکت‌های مختلف ادعا‌هایی مبنی بر ساخت رایانه کوانتومی دارند ولی این رایانه نسخه بسیار اولیه بوده و واقعیت این است که با تحقق عملی رایانه کوانتومی فاصله زیادی وجود دارد.

به منظور ترویج فرهنگ پژوهش در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چهارمین هفته آذرماه را با توجه به نامگذاری ۲۵ آذر ماه به نام روز پژوهش، با کسب مجوز از شورای فرهنگ عمومی، به نام «هفته پژوهش» نام نهاد.

در این آیین علاوه بر رونمایی از کتاب نتایج پژوهش‌های دانشگاه‌های شمال خوزستان، به پاس گرامیداشت یاد مرحوم دکتر سیدمهدی فخرایی زاده استاد تمام مهندسی برق دانشگاه تهران و از فرزندان نخبه دزفول که در سال ۱۳۹۳ به دلیل بیماری سرطان جان باخت و بزرگداشت روز مادر، از مادر مرحوم دکتر فخرایی زاده با اهدای لوحی تجلیل شد.

همچنین در این آیین مسوولیت دبیرخانه دایمی کارگروه آموزش و پژوهش دزفول با حکم فرماندار ویژه دزفول به دانشگاه صنعتی جندی شاپور واگذار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی یک مادر بدهکار در روز مادر
انتقال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس به سمیرم
مسمومیت ۲ شهروند یاسوجی بر اثر نشت گاز مونوکسیدکربن
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم آذر به افق آبادان و خرمشهر
بارش باران در نقاط مختلف کشور، امروز جمعه ۲۱ آذر
تجلیل از مادران شهدا در یامچی
مشاوران املاک باید معاملات خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند
پویش درخت‌کاری زیر سایه مادر
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
سرمای شدید جان کودکان و سالمندان را تهدید می‌کند
عراقچی: خواهان «فصلی جدید» در روابط ایران و لبنان هستیم
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج به سه کشته و ۱۵مصدوم
دوران جنگ‌های امپریالیستی و کودتا تمام شده است
آغاز تحقیقات در مورد جدیدترین پرونده مبارزه با فساد، صدای مفسدان را درآورد
شاخص ۲۱ درصدی مشارکت اقتصادی زنان در کیش
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)