• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۳۶۲۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰
بین الملل » آمریکا

آمریکا خود را برای توقیف نفتکش‌های بیشتر ونزوئلا آماده می‌کند

آمریکا پس از توقیف نخستین نفتکش حامل نفت ونزوئلا، در حال آماده‌سازی برای توقیف کشتی‌های بیشتری است تا فشار اقتصادی و سیاسی بر دولت نیکلاس مادورو را تشدید کند.

آمریکا خود را برای توقیف نفتکش‌های بیشتر ونزوئلا آماده می‌کند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک؛ خبرگزاری رویترز به نقل از شش منبع آگاه اعلام کرد آمریکا پس از توقیف یک نفتکش در این هفته، خود را برای رهگیری و توقیف کشتی‌های بیشتری که نفت ونزوئلا را حمل می‌کنند آماده می‌کند؛ اقدامی که در چارچوب افزایش فشار‌ها بر رئیس‌جمهور ونزوئلا نیکلاس مادورو انجام می‌شود.

این توقیف نخستین اقدام مستقیم آمریکا علیه یک محموله نفتی یا نفتکش ونزوئلایی از زمان اعمال تحریم‌های واشنگتن علیه کاراکاس در سال ۲۰۱۹ به شمار می‌رود و همزمان با تقویت گسترده حضور نظامی آمریکا در جنوب دریای کارائیب و تلاش دولت دونالد ترامپ برای برکناری مادورو صورت گرفته است.

رویترز اضافه کرد: این اقدام تازه باعث شده مالکان کشتی‌ها، اپراتور‌ها و نهاد‌های کشتیرانی فعال در انتقال نفت خام ونزوئلا در حالت آماده‌باش قرار گیرند و بسیاری از آنها درباره خروج از آب‌های ونزوئلا در روز‌های آینده تجدیدنظر کنند. منابع آگاه می‌گویند در هفته‌های پیش رو، مداخلات مستقیم بیشتری علیه کشتی‌هایی که نفت ونزوئلا حمل می‌کنند به‌ویژه نفتکش‌هایی که پیش‌تر نفت دیگر کشور‌های تحریم‌شده را جابه‌جا کرده‌اند در دستور کار قرار دارد.

در ادامه آمده است: دولت ونزوئلا توقیف اخیر را «سرقت» توصیف کرده است. با این حال، کارولین لویت سخنگوی کاخ سفید بدون اشاره به اقدامات آتی گفت واشنگتن به اجرای سیاست‌های تحریمی رئیس‌جمهور ادامه خواهد داد و افزود: ما اجازه نخواهیم داد کشتی‌های تحریم‌شده با نفت بازار سیاه در دریا‌ها تردد کنند؛ درآمدی که به تأمین مالی نارکوتروریسم رژیم‌های سرکش و نامشروع در جهان منجر می‌شود.

این خبرگزاری به گفته منابع مطلع اضافه کرد: وزارت دادگستری و وزارت امنیت داخلی آمریکا ماه‌هاست برنامه‌ریزی برای این توقیف‌ها را آغاز کرده‌اند و فهرستی از چندین نفتکش تحریم‌شده دیگر برای توقیف احتمالی تهیه شده است. کاهش یا توقف صادرات نفت ونزوئلا که منبع اصلی درآمد دولت مادورو است می‌تواند فشار مالی شدیدی بر این کشور وارد کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز همزمان اعلام کرد شش نفتکش غول‌پیکر را که اخیراً در ونزوئلا نفت بارگیری کرده‌اند و همچنین چهار تبعه ونزوئلایی از جمله سه نفر از بستگان همسر مادورو را تحریم کرده است. مشخص نیست آیا این کشتی‌ها در فهرست توقیف‌های آتی قرار دارند یا خیر.

به گفته منابع کشتیرانی، توقیف نفتکش «اسکیپر» باعث شده دست‌کم یک شرکت حمل‌ونقل ارسال سه محموله تازه‌بارگیری‌شده به حجم تقریبی شش میلیون بشکه از نفت سنگین «مِرِی» ونزوئلا را به‌طور موقت متوقف کند. همزمان نیرو‌های آمریکایی نظارت بر نفتکش‌ها در دریا و حتی برخی کشتی‌های مستقر در بنادر ونزوئلا را افزایش داده‌اند و منتظر ورود آنها به آب‌های بین‌المللی برای اقدام هستند.

رویترز در پایان نوشت: در حالی که دولت ونزوئلا این اقدام را «دزدی دریایی بین‌المللی» خوانده، کارشناسان حقوقی تأکید دارند که طبق حقوق بین‌الملل، این توقیف مصداق دزدی دریایی محسوب نمی‌شود زیرا با مجوز و تحریم‌های رسمی دولت آمریکا انجام شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی نفرات برتر مسابقات تناسب اندام در پارسیان
تجلیل از محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
نکات طلایی برای رانندگی ایمن در زمستان
افزایش ظرفیت انباشت آلاینده‌های جوی از امروز تا صبح سه‌شنبه
انتصاب سرمربی تیم ملی کبدی ساحلی
اجرای طرح شهر من ،شهر نماز در خرم‌آباد
ریشه کنی بی‌سوادی درآذربایجان غربی نیازمند مشارکت همگانی است
بیانیه حماس به مناسبت سی و هشتمین سالروز تاسیس این جنبش
صنعت مس ۲۰ درصد ارز کشور را تأمین می‌کند
طرح زمستانی پلیس راه از ۲۹ آذر در آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود
افتخار آفرینی دانش آموز ارومیه‌ای در مسابقات آسیایی
دستگیری ۲۳۳ مصرف کننده و توزیع کننده موادمخدر
ارومیه–مهاباد پرحادثه‌ترین محور جاده‌ای آذربایجان‌غربی
شاخص کل بورس همچنان در مسیر افزایشی
پنجره هوشمند دولت؛ اولویت پارک فاوا با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
صنایع تبدیلی، حلقه مفقوده در حوزه کشاورزی
پیگیری تامین مسکن و افزایش مستمری مددجویان بهزیستی در سمنان
ارائه خدمات رایگان پزشکی به اهالی مناطق کم برخوردار
بقائی: آمریکا باید به تمام کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران روادید صادر کند
«نسل فردا»؛ صدای واقعی خانواده‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)