• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

انتخاب ۴۱ پژوهشگر و دستاورد برتر کشاورزی در هفته ملی پژوهش

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (سازمان تات) از ۴۱ پژوهشگر، فناور، شرکت دانش‌بنیان، ایستگاه تحقیقاتی و مروجان برتر بخش کشاورزی قدردانی کرد.

انتخاب ۴۱ پژوهشگر و دستاورد برتر کشاورزی در هفته ملی پژوهش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این دستاورد‌های برگزیده به طور ویژه بر حل چالش‌های حیاتی پیش روی تولید ملی، از جمله بحران کم‌آبی و لزوم هوشمندسازی فرآیند‌های کشاورزی، متمرکز بوده‌اند.

یکی از چشمگیرترین موفقیت‌های اعلام‌شده، توسعه و معرفی ۱۱ رقم اصلاح‌شده جدید گندم است که هم‌اکنون در حدود ۴۰۰ هزار هکتار از زمینهای آبی و دیم کشور کشت شده‌اند و میانگین عملکرد آنها به رکوردی معادل ۱۲ تن در هکتار دست یافته است، که در مقایسه با ارقام قدیمی‌تر، جهشی قابل توجه محسوب می‌شود.

دبیر همایش هفته ملی پژوهش و فناوری، در مراسم اختتامیه جزئیات بیشتری از فرآیند ارزیابی ارائه داد و گفت: فرآیند انتخاب امسال بسیار رقابتی بوده است؛ از میان ۳۸۰۰ متقاضی که برای دریافت عنوان برترین‌ها در حوزه‌های مختلف پژوهشی و فناورانه ثبت‌نام کرده بودند، در نهایت ۴۱ نفر و مجموعه به عنوان برترین‌ها در بخش‌های گوناگون معرفی شدند.

غلامرضا صالحی جوزانی، تأکید ویژه‌ای بر معیار سنجش اثربخشی داشت و افزود: "شاخص اصلی انتخاب، صرفاً تعداد مقالات یا ثبت اختراعات نبود، بلکه نفوذپذیری و اثربخشی مستقیم دستاورد‌ها در مواجهه با چالش‌های اساسی کشاورزی ملی بوده است. "

وی همچنین از رشد ۵۰ درصدی در تعداد کل دستاورد‌های جدید معرفی‌شده نسبت به پارسال خبر داد که نشان‌دهنده شتاب گرفتن فرآیند بومی‌سازی فناوری‌ها در بخش تحقیقات کشاورزی است.

دبیر همایش هفته ملی پژوهش و فناوری گفت: یکی از مهم‌ترین محور‌های قدردانی، دستاورد‌های حوزه زراعت و اصلاح نباتات بود. توسعه ۱۱ رقم جدید گندم، که نتیجه تلاش‌های پژوهشگران مراکز تحقیقات منطقه‌ای است، توانسته است ضریب امنیت غذایی کشور را به شکل محسوسی ارتقا دهد.

غلامرضا صالحی جوزانی افزود: عملکرد این ارقام در شرایط مطلوب، تا سه برابر افزایش یافته است، به طوری که میانگین عملکرد گزارش شده در سطح کشت جاری به ۱۲ تن در هکتار رسیده است (مقایسه با میانگین کشوری سابق که کمتر از ۴ تن در هکتار بود). با توجه به سطح کشت این ارقام که بیش از ۴۰۰،۰۰۰ هکتار است، افزایش تولید ناخالص در بخش گندم به وضوح قابل اندازه‌گیری است.

وی گفت: در حوزه پشتیبانی و زیرساخت‌های پژوهشی، دو ایستگاه تحقیقاتی منطقه‌ای و چند آزمایشگاه تخصصی به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. معیار‌های انتخاب در این بخش، فراتر از خروجی‌های علمی صرف، شامل بالاترین خروجی فناورانه (به معنای تجاری‌سازی موفق یافته‌ها) و بیشترین سهم در درآمدزایی پایدار برای سازمان تات بود.

دبیر همایش افزود: این ایستگاه‌ها توانسته‌اند نمونه‌های اولیه‌ای از فناوری‌های تولیدی خود را با موفقیت به بخش خصوصی منتقل کرده و از این طریق، چرخه تأمین مالی تحقیقات را بهبود بخشند.

صالحی جوزانی به اهمیت حلقه آخر زنجیره پژوهش اشاره کرد: انتقال دانش به بدنه اجرایی کشاورزی. در این راستا، از ۱۰۰ پژوهشگر مروج ارشد و همچنین ۱۲۰۰ محقق معین که به صورت مستمر با کشاورزان در ارتباط بوده و یافته‌های نوین را به روش‌های عملیاتی و کاربست عملیاتی برای آنان آموزش داده‌اند، تجلیل شد. این افراد نقش رابط حیاتی بین آزمایشگاه‌ها و مزارع را ایفا می‌کنند.

وی در پایان تأکید کرد که دستیابی به خودکفایی و پایداری در بخش کشاورزی، نیازمند عزمی چندوجهی است: "ما نمی‌توانیم مسائل پیچیده کشاورزی را تنها در اتاق‌های تحقیق و توسعه حل کنیم. تعامل نزدیک و تنگاتنگ با بخش خصوصی به عنوان مجری و دانشگاه‌ها به عنوان تولیدکننده علم کاربردی، برای حل کامل مسائل اساسی بخش کشاورزی، امری حیاتی و غیرقابل اغماض است. "

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رانندگان و تلاشگران حوزه حمل‌ونقل آموزش و پرورش شهرستان منوجان تجلیل شدند
وقوع ۱۱۷ تصادف خسارتی در محور‌های غربی استان اصفهان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
پنجمین اردوی بنیاد قرآنیان اسوه بهمن ماه برگزار می‌شود
شناسایی انبار بزرگ احتکار و قاچاق کالاهای اساسی در ساری
انتقال هفت تن پسماند ویژه صنعتی از تهران به مراکز مجاز امحاء
برگزاری المپیاد ورزشی دانش‌آموزی کمال‌شهر
تجلیل از بانوان و خانواده‌های شهدا در گرامیداشت هفته زن
مهار آبگرفتگی سالن فرودگاه بین المللی کیش
توسعه کلینیک‌های جامع و معرفی رشت به عنوان «شهر دوستدار سالمند»
صداقت و گفت‌و‌گو، کلید مشارکت جوانان در انتخابات
تشیع و تدفین شهیدمدافع امنیت در نرماشیر
همرزمان انتظامی به نیت جانفشانی و شهادت اجرای ماموریت می‌کنند
مشهد، میزبان پنجمین کنگره بین المللی فعالان فرهنگی اربعین
افتتاح ۶ نیروگاه خورشیدی مراکز شبانه روزی استان یزد
نشست محیط زیست استان تهران با تشکل‌های مردمی
توقیف ماینرهای قاچاق در شهرک صنعتی ساری
مسابقات والیبال ساحلی کشور در بندر ترکمن و قهرمانی فولاد هرمزگان
«برمودا» و «یلدا با ترانه»، از شبکه نسیم
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)