• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۶۲۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نوآوری سبز در استخراج مواد مؤثره با فناوری DIC چندسیکلی

شرکت ایرانی با ساخت دستگاهی مبتنی بر فناوری DIC چندسیکلی، روشی نوین و سازگار با محیط زیست برای استخراج و تولید نانوامولسیون مواد مؤثره ارائه کرده است.

نوآوری سبز در استخراج مواد مؤثره با فناوری DIC چندسیکلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  فناوران یک شرکت توانسته با طراحی و ساخت دستگاهی مبتنی بر فناوری DIC چندسیکلی، روشی نوین، سریع و سازگار با محیط زیست برای استخراج مواد مؤثره ارائه دهد؛ روشی که همزمان قادر است مواد استخراج‌شده را به شکل نانوامولسیون نیز تولید کند.

این دستگاه که نمونه اولیه آن در دانشگاه کاشان در حال بهره‌برداری است، به دلیل نوآوری و عملکرد برتر خود گواهی نانومقیاس دریافت کرده است. این دستاورد می‌تواند مسیر تولید مواد گیاهی باکیفیت را در کشور متحول کرده و به توسعه محصولات مبتنی بر فناوری نانو کمک کند.

استخراج مواد مؤثره گیاهی، به‌ویژه اسانس‌ها و عصاره‌های باارزش، همواره یکی از چالش‌های اصلی صنایع دارویی، آرایشی–بهداشتی و کشاورزی بوده است.

روش‌های متداول استخراج، به دلیل استفاده از حلال‌های شیمیایی، زمان طولانی فرایند و بازده پایین، در بسیاری از موارد پاسخگوی نیاز صنعت نیستند.

استخراج مؤثر و اقتصادی ترکیبات ارزشمند موجود در گیاهان همواره یکی از چالش‌های اصلی بخش‌های دارویی، آرایشی–بهداشتی، کشاورزی و صنایع مرتبط با گیاهان دارویی بوده است.

بخش قابل توجهی از این ترکیبات در ساختار سلولی گیاه محصور هستند و روش‌های رایج استخراج، حتی در ابعاد صنعتی، قادر به آزادسازی کامل این مواد نیستند. همین مسئله باعث کاهش بازده، افزایش هزینه تولید و غیرقابل پیش‌بینی شدن کیفیت محصولات می‌شود. در چنین شرایطی، توسعه فناوری‌های نوین استخراج به یک ضرورت جدی تبدیل شده است.

این شرکت با الهام از این نیاز، موفق شده دستگاهی پیشرفته بر پایه فناوری افت فشار کنترل‌شده چندسیکلی (DIC) طراحی و تولید کند؛ دستگاهی که به دلیل نوآوری و عملکرد اثبات‌شده خود، توانسته گواهی نانومقیاس دریافت کند و به عنوان یکی از دستاورد‌های فناورانه کشور در حوزه نانو شناخته شود.

این شرکت از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را با هدف تولید محصولات با کیفیت آرایشی و بهداشتی آغاز کرد و محصولاتی مانند ضدعفونی‌کننده دست، خوشبوکننده‌های نانویی، اسپری ضدبو و کرم‌های نانویی را به بازار عرضه نمود. اما نقطه عطف مسیر توسعه شرکت، ورود آن از سال ۱۴۰۰ به حوزه ساخت دستگاه‌های استخراج مواد مؤثره گیاهی بود؛ حوزه‌ای که نیاز آن در کشور به‌شدت احساس می‌شد.

دستگاه جدید مبتنی بر فناوری DIC چندسیکلی کار می‌کند؛ روشی که در آن مواد گیاهی در معرض افت فشار ناگهانی و کنترل‌شده قرار می‌گیرند و این تغییر فشار باعث باز شدن ساختار سلولی و آزاد شدن ترکیبات ارزشمند گیاه، بدون نیاز به حلال‌های شیمیایی و بدون تخریب حرارتی آنها می‌شود. این فناوری علاوه بر بهبود بازده استخراج، به دلیل سرعت بالا و سازگاری با محیط زیست، به‌عنوان یکی از روش‌های نوین و آینده‌دار استخراج شناخته می‌شود.

یکی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد این دستگاه، تولید همزمان نانوامولسیون از مواد استخراج‌شده است. نانوامولسیون‌ها به دلیل اندازه بسیار کوچک ذرات و پایداری بیشتر، در محصولات دارویی، آرایشی–بهداشتی، کشاورزی و حتی صنایع غذایی اهمیت ویژه‌ای دارند. امکان تولید مستقیم نانوامولسیون در حین مرحله استخراج، موجب کاهش قابل توجه تعداد مراحل تولید، کاهش مصرف انرژی و افزایش کیفیت نهایی محصول می‌شود.

مزایای دستگاه DIC چندسیکلی تنها به سرعت بالای استخراج محدود نمی‌شود. این فناوری:

زمان استخراج را نسبت به روش‌های متداول به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

از حلال آبی استفاده می‌کند و هیچ آلودگی شیمیایی به همراه ندارد.

با جلوگیری از تخریب حرارتی، خلوص و کیفیت ترکیبات گیاهی را افزایش می‌دهد.

مصرف انرژی را کاهش می‌دهد.

و امکان استخراج کامل مواد مؤثره حتی از گیاهانی با الیاف متراکم را فراهم می‌سازد.

یکی دیگر از اهداف این شرکت، توسعه صنعت گیاهان دارویی در کشور و کاهش وابستگی به واردات تجهیزات استخراج پیشرفته است.

دستگاه DIC چندسیکلی این شرکت هم‌اکنون در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه کاشان در حال بهره‌برداری است و داده‌های اولیه عملکرد آن، بازده و خلوصی بالاتر از روش‌های سنتی را نشان می‌دهد.

تیم تحقیقاتی  علاوه بر تولید دستگاه استخراج، در حال توسعه محصولات مکمل در حوزه دامپزشکی نیز هست و روی ساخت داروی ضدعفونی‌کننده و ترمیم‌کننده زخم دام و طیور بر پایه مواد مؤثره طبیعی کار می‌کند. این محصولات نیز از نانوامولسیون‌های تولیدشده توسط همین فناوری بهره می‌برند.

انی شرکت  در مأموریت خود بر اشتغال‌زایی، استفاده بهینه از منابع طبیعی کشور و توسعه صادرات نیز تمرکز دارد و معتقد است فناوری‌های نوین می‌توانند حلقه مفقوده زنجیره ارزش در صنعت گیاهان دارویی باشند.

به گفته متخصصان این شرکت، اگر صنعت فرآوری گیاهان دارویی به روش‌های مدرن استخراج مجهز شود، می‌توان زمینه صادرات محصولات باکیفیت و ایجاد ارزش افزوده بالا را فراهم کرد.

این شرکت همچنین خدماتی از جمله مشاوره تخصصی استخراج، سفارش‌سازی دستگاه بر اساس نیاز مشتری، آموزش و پشتیبانی کاربران و همکاری با مجموعه‌های فعال در حوزه استحصال مواد گیاهی را ارائه می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق بیت المال در شهرکرد
گردهمایی مدیران فاضلاب کشور در بوشهر
فردا؛ آخرین مهلت مرحله مقدماتی نهمین دوره جشنواره قرآنی فجر
اعلام ورزشگاه یک مسابقه از هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال
بازگشت منابع ارزی و ریالی به چرخه مالی استان زنجان
اغتشاشات دی‌ماه حاصل دسیسه چندساله دشمنان نظام بود
از برترین های جشنواره سرباز تا آغاز نام نویسی حج عمره در بسته خبر روز
آشوب‌طلبان چگونه «چشم شهر» را هدف گرفتند؟
دستگیری شرور مسلح با ۵ فقره قتل با سلاح جنگی در هرمزگان
آمادگی یگان‌های امدادی، حفاظتی و پشتیبانی در بندر شهید بهشتی چابهار
محل دپوی سوخت قاچاق لو رفت
بررسی طرح تبدیل نمایشگاه بین المللی به پارک گردشگری
سرعت بخشیدن به تکمیل طرح‌های عمرانی با پرداخت به ذی نفع نهایی
راه پیمایی۲۲ بهمن امسال باشکوه‌تر از همیشه
کمک راهداری آذربایجان‌ شرقی به ۱۴۲ خودروی گرفتار در برف و کولاک
کشف محموله ۱۲۱ کیلویی مواد مخدر در شهرستان نهبندان
تأکید دبیر نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز اردبیل
نذر قربانی در فارس
مه‌گرفتگی و بارش برف در محور‌های کوهستانی آذربایجان‌غربی
خانوارهای کردستانی یک هزار و ۶۶۱ میلیارد تومان از اعتبار کالابرگ خرید کردند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
ثبت‌نام داوطلبان پویش سلام محله در کهگیلویه و بویراحمد
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)