• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۰۱۵۱
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۶
بین الملل » آمریکا

افزایش موج ورشکستگی شرکت‌ها در آمریکا

موج ورشکستگی شرکت‌های آمریکایی در سال ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که فشار تورم، تعرفه‌های سنگین و بی‌ثباتی سیاست‌های تجاری، بسیاری از بنگاه‌ها را به مرز فروپاشی کشانده است.

افزایش موج ورشکستگی شرکت‌ها در آمریکا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، آمار‌های مؤسسه «اس‌اندپی گلوبال مارکت اینتلیجنس» نشان می‌دهد دست‌کم ۷۱۷ شرکت آمریکایی تا پایان ماه نوامبر امسال اعلام ورشکستگی کرده‌اند؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۴ درصد افزایش داشته و بالاترین سطح از سال ۲۰۱۰ به شمار می‌رود.

بر این اساس، برخلاف سال‌های گذشته، بیشترین افزایش ورشکستگی‌ها مربوط به بخش صنایع بوده است؛ شرکت‌هایی فعال در حوزه تولید، ساخت و ساز و حمل و نقل که به شدت تحت تأثیر تعرفه‌های تجاری دولت دونالد ترامپ قرار گرفته‌اند، داده‌های فدرال نشان می‌دهد بخش تولید آمریکا تنها در یک سال منتهی به نوامبر بیش از ۷۰ هزار شغل را از دست داده است.

پس از صنایع، شرکت‌های فعال در حوزه کالا‌ها و خدمات غیرضروری مصرف‌کنندگان، از جمله خرده‌فروشان پوشاک و لوازم خانگی، دومین گروه بزرگ ورشکسته را تشکیل می‌دهند؛ نشانه‌ای از آن است که مصرف‌کنندگان آمریکایی، زیر فشار تورم، هزینه‌های خود را به اقلام ضروری محدود کرده‌اند.

ورشکستگی‌ها شامل پرونده‌های «فصل ۱۱» برای بازسازی بدهی‌ها و «فصل ۷» برای تعطیلی کامل شرکت‌ها بوده است.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند: جنگ‌های تجاری، شرکت‌های وابسته به واردات را در موقعیتی دشوار قرار داده است، زیرا بسیاری از آنها برای از دست ندادن مشتریان، از افزایش قیمت‌ها خودداری کرده و ناچار هزینه‌ها را از سود خود پرداخت می‌کنند.

جفری سوننفلد، استاد مدیریت دانشگاه ییل، در این باره به روزنامه واشنگتن پست گفته است: شرکت‌ها به‌خوبی از بحران قدرت خرید مردم آگاه‌اند و تلاش می‌کنند اثر تعرفه‌ها و نرخ‌های بالای بهره را جذب کنند، اما همه توان این کار را ندارند و برخی ناگزیر از بازار خارج می‌شوند.

نیمه نخست سال ۲۰۲۵ شاهد افزایش چشمگیر «ورشکستگی‌های بزرگ» نیز بوده است؛ شرکت‌هایی با بیش از یک میلیارد دلار دارایی، مؤسسه «کرنرستون ریسرچ» اعلام کرده ۱۷ شرکت بزرگ در ۶ ماهه نخست سال اعلام ورشکستگی کرده‌اند که بالاترین رقم از دوران همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ است.

بخش انرژی‌های تجدیدپذیر نیز از سیاست‌های جدید دولت آسیب دیده است، شرکت خورشیدی «پوزی‌جن» در اسناد دادگاهی خود اعلام کرده کاهش مشوق‌های مالی فدرال و افزایش شدید تعرفه‌ها بر تجهیزات وارداتی، فشار سنگینی بر جریان نقدینگی این صنعت وارد کرده است.

بر اساس داده‌های فدرال، نرخ مؤثر تعرفه واردات پنل‌های خورشیدی پس از ماه مه ۲۰۲۵ به حدود ۲۰ درصد رسیده است؛ رقمی که در سال‌های گذشته کمتر از ۵ درصد بود.

کارشناسان می‌گویند این وضعیت به ویژه برای واردکنندگان کوچک، شرایطی بحرانی ایجاد کرده است.

شرکت‌های فعال در حوزه حمل‌ونقل نیز از این موج در امان نمانده‌اند، شرکت هواپیمایی ارزان‌قیمت «اسپیریت ایرلاینز» و همچنین سازنده خودرو‌های برقی «نیکولا» از جمله بنگاه‌هایی هستند که به علت افزایش هزینه‌ها، فراخوان محصولات و جریمه‌های سنگین مالی، اعلام ورشکستگی کرده‌اند.

به نوشته روزنامه واشننگتن پست، هر چند آمار‌های رسمی از رشد ۴.۳ درصدی اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه سوم سال حکایت دارد، اما اقتصاددانان هشدار می‌دهند، این رشد عمدتاً به مصرف اقشار پر درآمد و سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با هوش مصنوعی محدود است و بسیاری از صنایع و خانوار‌ها همچنان زیر فشار تورم، تعرفه‌ها و کاهش قدرت خرید قرار دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات فوتسال دانش آموزی در شاهرود
خودنمایی هنر دست بافندگان فرش کرمان در نمایشگاه بین المللی تهران
اهدا ۱۵۰ سری اقلام ضروری منزل به خانواده های کم برخوردار در جهرم
تأکید فرماندار بروجرد بر تسریع در تکمیل ورزشگاه ولایت
انتخاب رئیس هیئت جانبازان و توان یابان استان قم به سال آینده موکول شد
دستگیری سارق مشاعات ساختمانی در شوش
هفته بیستم لیگ برتر والیبال؛ برتری شهداب مقابل سپاهان
خشم مقدس دانشجویان در کرمان در پی اهانت به پرچم جمهوری اسلامی ایران
تخلیه و بارگیری ۶ میلیون و ۳۱۱ هزار تن مواد معدنی در بندر امام خمینی
دعوت ۳ موتای کار کرمانشاهی به اردو تیم ملی
ضرورت چاره جویی برای کاهش مصرف برق در استان
چرا ساعت آغاز فعالیت مدارس در مناطق مختلف استان یزد متفاوت است؟
برگزاری اجلاس سالانه مجمع بسیجیان شهرستان خرم آباد
تأکید بر شناسایی و رفع فوری نقاط حادثه‌خیز پیش از نوروز
تداوم حال خوش تالاب بین المللی شادگان در گرو کنترل آب و نگهداشت آن
ارائه بلیت نیم بها درطرح ضیافت سینما‌های قم
احیای هنر ۲۵۰۰ ساله شیشه‌گری در دل حمام تاریخی قزوین
الزام ارائه گواهی انصراف یا تسویه برای پذیرفته‌شدگان پردیس بین‌الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف
افزایش ۲ درصدص مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران نوروزی زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
۶ اسفند، آخرین فرصت برای نام نویسی در آزمون استخدامی
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیام اوسمار به هواداران پرسپولیس
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)