• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۵۶۲۵
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بازار مالی در مسیر تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلاری

مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: مجموع ارزش معاملات بورس کالا تا پایان امسال به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ اکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار معامله در بازار مالی انجام شده است.

بازار مالی در مسیر تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزای صداوسیما، سید جواد جهرمی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۴۴ درصد ارزش معاملات بورس کالا به بازار مالی اختصاص دارد، افزود: پیش‌بینی می‌شود مجموع ارزش معاملات بورس کالا تا پایان امسال به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ اکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار معامله در بازار مالی انجام شده و انتظار می‌رود این رقم تا پایان سال به مرز ۲۰ میلیارد دلار نزدیک شود. این نشان می‌دهد بازار در حال رسیدن به عمقی است که می‌تواند نقش مؤثری در رشد اقتصادی کشور ایفا کند.

نقش گواهی سپرده در توسعه فرهنگ مالی

مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه گواهی سپرده کالایی تنها ابزار برای تأمین مالی نیست، تأکید کرد: این ابزار موجب افزایش آگاهی عمومی نسبت به کالا‌ها و مکانیسم‌های بازار شده است. برای نمونه، بازار طلا طی دو تا سه سال اخیر به آزمایشی موفق تبدیل شد که توانست مردم را با این سازوکار آشنا کند و استقبال بسیار خوبی نیز به همراه داشت.

جهرمی فرهنگ‌سازی را از الزامات توسعه این بازار دانست و گفت: هر بازار تازه تأسیسی مانند یک موجود تازه متولد شده است که باید گام‌به‌گام رشد کند. نهاد‌های مالی نیز باید با شرکت‌های تولیدی به یک زبان مشترک برسند تا بتوانیم نیاز‌های بخش تولید را برطرف کنیم.

مدیرعامل بورس کالای ایران از راه‌اندازی گواهی‌های سپرده جدید بر پایه کالا‌های مختلف مانند مس و نقره خبر داد و افزود: سال گذشته برای نخستین‌بار این بازار‌ها شکل گرفت و توانست توجه سرمایه‌گذاران را جلب کند. وقتی کالایی مانند نقره جلوی چشم فعالان بازار قرار می‌گیرد، فرصت سرمایه‌گذاری جدیدی ایجاد می‌شود و این به رشد بازار و افزایش عمق معاملات کمک می‌کند.

جهرمی گواهی سپرده کالایی را فراتر از یک ابزار تأمین مالی دانست و تصریح کرد: این ابزار می‌تواند بستر توسعه ابزار‌های مشتقه، پوشش ریسک، صندوق‌های کالایی و حتی شکل‌گیری کسب‌وکار‌های جدید در حوزه انبارداری باشد. به گفته وی، با توسعه انبار‌های استاندارد و بومی‌سازی فرآیندها، گواهی سپرده می‌تواند زنجیره‌ای از فعالیت‌های اقتصادی جدید را فعال کند؛ تجربه‌ای که در محصولاتی مانند زعفران آغاز شده و به‌تدریج به سایر کالا‌ها تسری می‌یابد.

مصوبه دولت و رونمایی از ابزار «توثیق گواهی سپرده»

وی به نقش هیات وزیران در توسعه ابزار‌های نوین مالی اشاره کرد و گفت:مصوبه اخیر دولت درباره امکان استفاده از گواهی سپرده به‌عنوان ابزار توثیق، گام مهمی در کاهش هزینه‌های شرکت‌ها خواهد بود که به‌زودی با حضور وزیر اقتصاد از این ابزار جدید رونمایی می‌شود.

گامی به سوی توسعه بازار‌های کالایی و معدنی

جهرمی همچنین از برنامه‌های آتی بورس کالا در حوزه معدن خبر داد و با بیان اینکه معادن کشور ظرفیت عظیمی برای تحول اقتصادی دارند، اظهار کرد: در حال بررسی سازوکار صندوق‌های کالایی در بخش معدن هستیم تا بتوانیم مشارکت مردم را در این حوزه افزایش دهیم. این مدل می‌تواند به تأمین مالی پروژه‌های معدنی و توسعه صنایع پایین‌دستی کمک کند.

به گفته وی، یکی از اهداف اصلی بورس کالا ایجاد ابزار‌های مشتقه مبتنی بر گواهی سپرده است، این ابزار‌ها علاوه بر تأمین مالی، پوشش ریسک قیمت را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند که در این راستا با بخش‌های خصوصی در حال گفت‌و‌گو هستیم تا این ابزار‌ها به‌صورت عملیاتی وارد بازار شوند.

جهرمی مهم‌ترین چالش این بازار را نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش دانست و تصریح کرد: بازار‌هایی که مبتنی بر کالاست، نیاز به درک عمیق‌تری از نوسانات دارند و ورود به آن باید با آگاهی کامل از ساختار، قوانین و ریسک‌ها صورت گیرد. اگر این مسیر با آموزش و همکاری پیش رود، رشد بازار‌های مالی کالایی تا سه یا چهار برابر سطح فعلی کاملاً دست‌یافتنی است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت همکاری همه بخش‌ها گفت: هر نهادی که بتواند ارزشی به این حرکت اضافه کند، مورد استقبال ماست. هدف این است که مدیریت بازار‌ها با در نظر گرفتن نقش سازمان‌ها و فعالان انجام شود تا اعتماد عمومی جلب و زمینه رشد پایدار بازار‌های مالی کالایی فراهم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۲۰ تن آذوقه دامی بین دامداران رامسر
هوای استان کرمانشاه تا دوشنبه بارانی است
معاون علمی رئیس‌جمهور به البرز آمد
برخورد با ۱۲ هزار و ۸۳۰ تجاوز به حریم راه‌های مازندران 
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
باران دیشب با دست پر، به ایلام آمد
رقابت‌های لیگ والیبال جوانان آذربایجان شرقی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
دستگیری سارق با شگرد بیهوش‌کردن رانندگان در خرم‌آباد
دبیر کارگروه ملی پیشگیری و کنترل سرطان: بیماران مبتلا به سرطان نیاز گسترده‌ای به فرآورده‌های خونی دارند
سرانه فضای آموزشی شهرستان دالاهو، دو برابر میانگین کشوری است
اعلام ۱۵ فیلم برتر آرای مردمی جشنواره فجر
برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی؛ رژه کاروان ایران در سه منطقه مختلف
هشدار هواشناسی بوشهر درباره بارش شدید باران و وزش باد
ایران مقتدر منتظر فرمان ولی امر خویش است
امروز؛ آغاز انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد
زنان قهرمانان وضعیت امروز ما هستند
ایران ما با بمب و موشک از بین نمی‌رود
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ بهمن
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)