• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۳۹۳۲
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۴
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
در نشست وزیر میراث فرهنگی با فعالان میراث‌فرهنگی سمنان؛

توسعه گردشگری منوط به حضور فعال بخش‌خصوصی است

وزیر میراث‌فرهنگی تاکید کرد: بازگشت اشیای تاریخی استان از سراسر کشور، تفویض گسترده اختیارات به استانداران، رشد هدفمند گردشگری و پیوند راهبردی «مقاومت و دیپلماسی» در دستور کار قطعی دولت قرار دارد.

توسعه منوط به حضور فعال بخش‌خصوصی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدرضا صالحی‌امیری در ادامه نخستین روز سفر استانی خود به سمنان، شامگاه چهارشنبه در نشست با فعالان میراث‌فرهنگی، گردشگری، صنایع‌دستی و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری که در استانداری سمنان برگزار شد، با تبیین چارچوب نظری خود درباره نسبت «هویت محلی و هویت ملی» اظهار داشت: باور دارم سمنان سرزمین ناشناخته‌هاست؛ سرزمین رمز‌ها و راز‌هایی که باید بار دیگر از نو شناخته شود.

وی با تاکید بر جایگاه تاریخی سمنان در منظومه تمدنی ایران افزود: من به مرزبندی‌های کاذب باور ندارم. سمنان یک تاریخ، یک هویت، یک تبار و بخشی لاینفک از جغرافیای فرهنگی ایران است. امکان ندارد زخمی بر پیکر ایران وارد شود و سمنان احساس درد نکند؛ امکان ندارد ایران بلرزد و سمنان نلرزد.

وزیر میراث‌فرهنگی با تاکید بر ضرورت بازتولید آگاهی تاریخی در نسل جدید تصریح کرد: اگر فرزندان این استان، دانش‌آموزان، دانشجویان، زنان و دختران ما فرهنگ و تمدن سمنان و ایران را عمیقاً بشناسند، بیشتر به آن دلبسته و وابسته خواهند شد.

وی خطاب به نظام آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها، نخبگان، روحانیت و مدیریت استان تاکید کرد: «سمنان‌شناسی» باید به یک دستورکار جدی آموزشی تبدیل شود تا پیوند عاطفی و معرفتی نسل آینده با میراث تمدنی تقویت گردد.

صالحی‌امیری با اشاره به تقارن نوروز و عید فطر در سال جاری، این هم‌زمانی را «تلاقی راهبردی هویت ملی و هویت دینی» توصیف کرد و گفت: این تقارن می‌تواند نقطه عزیمت جدیدی برای تقویت انسجام اجتماعی باشد.

وی انسجام، وفاق و همدلی را «عنصر حیاتی بقای ملی» دانست و افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری به هم‌رنگی و هم‌صدایی نیاز داریم؛ زیرا برداشت‌های نادرست از شکاف‌های داخلی می‌تواند دشمن را به محاسبات غلط سوق دهد.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به شرایط خاص بین‌المللی و فشار‌های چندلایه، تاکید کرد: کشور هم‌زمان با تهدید، تحریم و جنگ ترکیبی مواجه است، اما راهبرد قطعی جمهوری اسلامی ایران، مقاومت در برابر زیاده‌خواهی‌ها و استفاده فعال از ظرفیت دیپلماسی برای تأمین منافع ملت است.

وی افزود: میدان و دیپلماسی دوگانه متعارض نیستند، بلکه در هم تنیده‌اند. دولت موظف است هم از اقتدار ملی و نیرو‌های مسلح حمایت کند و هم معیشت مردم، حقوق کارکنان، بازنشستگان و نیاز‌های اساسی جامعه را تأمین کند.

صالحی‌امیری با تاکید بر محدودیت منابع در شرایط تحریم، خاطرنشان کرد: اولویت نخست کشور امروز تأمین کالا‌های اساسی، دارو و نیاز‌های حیاتی مردم است؛ با این حال، برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با رویکرد تدریجی و هدفمند دنبال می‌شود.

وی از تدوین برنامه جامع عملیاتی وزارتخانه در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی خبر داد و گفت: در آغاز مسئولیت، ۲۰۰۰ صفحه برنامه عملیاتی تا پایان برنامه هفتم توسعه (۱۴۰۷) تدوین شد که در آن تمامی طرحها، منابع انسانی و الزامات مالی به‌صورت دقیق احصا شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به نیاز اعتباری گسترده برای مرمت آثار تاریخی افزود: تنها برای مرمت بنا‌های تاریخی کشور به حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. این ارقام نشان‌دهنده گستره مسئولیت و ضرورت برنامه‌ریزی تدریجی و واقع‌بینانه است.

صالحی‌امیری با اعلام تصمیمی راهبردی برای تقویت زیرساخت هویتی استان گفت: تا زمان احداث موزه نهایی سمنان که مستلزم برنامه‌ریزی چندساله است، کاروانسرای تاریخی این شهر با مشارکت استانداری و شهرداری مرمت و تجهیز خواهد شد و موزه مرکزی سمنان حداکثر تا دهه فجر سال آینده افتتاح می‌شود.

وی تاکید کرد: تمام اشیای تاریخی مرتبط با سمنان از سراسر کشور به این استان بازگردانده خواهد شد. میراث‌فرهنگی ملک شخصی هیچ فرد یا نهادی نیست؛ این آثار متعلق به ملت ایران است و ما امانت‌دار آن هستیم.

بر اساس اعلام وزیر، پس از احداث موزه اصلی، اشیای منتقل‌شده به مکان جدید منتقل و کاروانسرا به موزه مردم‌شناسی سمنان تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به هدف‌گذاری ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر در سال جاری افزود: برخی تحولات منطقه‌ای و شرایط خاص، سرعت تحقق اهداف را تحت تأثیر قرار داد، اما مسیر رشد متوقف نشده و با دیپلماسی فعال منطقه‌ای در تعامل با کشور‌های هدف، روند توسعه گردشگری ادامه خواهد یافت.

صالحی‌امیری همچنین از برنامه افزایش اشتغال گردشگری از ۱.۶ میلیون نفر به دو میلیون نفر خبر داد و تاکید کرد که «جبران افت‌های مقطعی در دستور کار جدی قرار دارد.»

وی با اشاره به سیاست تمرکز زدایی اظهار کرد: بیشترین میزان تفویض اختیار در دولت به استانداران از سوی وزارت میراث‌فرهنگی انجام شده است. سقف صدور مجوز سرمایه‌گذاری در استان‌ها از ۳۰ میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان افزایش یافته و بیش از ۹۰ درصد اختیارات به استان‌ها واگذار شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی پیشنهاد تشکیل «کمیته توسعه زیرساخت‌های گردشگری و صنایع‌دستی» در استان را مطرح کرد و افزود: دولت باید حمایت‌گر و تسهیل‌گر باشد، نه مداخله‌گر و رقیب بخش خصوصی. مسیر توسعه پایدار از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی عبور می‌کند.

صالحی‌امیری با اشاره به ظرفیت‌های منحصر‌ به‌ فرد استان گفت: سمنان سرمایه‌ای تمدنی است. از کویر تا بافت تاریخی، از صنایع‌دستی درخشان تا مساجد فاخر همچون تاریخانه دامغان، این استان یکی از گل‌های سرسبد ایران در ثبت‌های جهانی است.

وی با تاکید بر رویکرد خدمت‌محور دولت تصریح کرد: ما شأنی جز خدمت به مردم نداریم. مسئولیت، امانت است و هرکس دغدغه مردم ندارد، باید جای خود را به نیرو‌های دغدغه‌مند بسپارد. با انسجام ملی، مقاومت هوشمندانه و دیپلماسی فعال، از این پیچ تاریخی عبور خواهیم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری آزمون ورودی دکترا در ایلام
آزادی ۵۰ مهرجوی کانون اصلاح و تربیت فارس
وحدت نسل‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن لرستان
گزیده خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد
برف به رودخانه پلاسجان، جان بخشید
اهدای جهیزیه به ۱۱ نوعروس چرامی
گردنه «گله بادوش» الیگودرز بازگشایی شد
خبر‌های ورزشی کهگیلویه و بویراحمد
رایزنی های وزیر خارجه قبرس با عراقچی
۲ امتیاز دیگر در جیب شاگردان مرتجی
ثبت نام انتخابات شورا‌های اسلامی روستا تا ۳۰ بهمن ادامه دارد
کاهش میزان جُرم در استان
برگزاری دوره آموزشی بصیرتی در شاهرود
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته
همایش توسعه شهری با رویکرد مهندسی در گچساران
گروسی: برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز حق ایران است
گزیده خطبه های نماز جمعه یاسوج
دعوت بانوی کردستانی به اردوی تیم ملی فوتبال
سانحه رانندگی در نظر آباد ۵ مصدوم برجای گذاشت
روستا آباد بازاری برای عرضه تولیدات روستایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)