• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۰۸۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۴۱
اقتصادی » بازاروتجارت
در حاشیه ششمین اجلاس اقتصادی اوراسیا مطرح شد؛

تأکید ایران بر هوشمندسازی تجارت با اوراسیا

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن برشمردن محورهای همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تجارت دیجیتال را مهم‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری و تقویت همگرایی منطقه‌ای دانست.

ایران خواستار توسعه تجارت دیجیتال با کشورهای اوراسیا شد

به گزارش گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه ششمین اجلاس اقتصادی اوراسیا، که در قزاقستان برگزار می‌شود در پنل تخصصی با عنوان تجارت دیجیتال در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: امروزه اقتصاد جهانی در حال تجربه تحولی بنیادین است؛ تحولی که در آن فناوری‌های دیجیتال شیوه‌های تجارت، زنجیره‌های تامین، خدمات مالی، حمل‌ونقل و مدل‌های کسب‌وکار را دگرگون ساخته‌اند.

وی با بیان اینکه دیگر تجارت دیجیتال ابزاری مکمل برای مبادلات اقتصادی نیست، افزود: امروزه تجارت دیجیتال، به یکی از مهم‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری و تقویت همگرایی منطقه‌ای تبدیل شده است.

به گفته دهقان دهنوی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا با تدوین دستورکارهای دیجیتال، توسعه بسترهای مشترک الکترونیکی و تلاش برای هماهنگ‌سازی مقررات، گام‌های ارزشمندی در جهت تسهیل تجارت و ارتقای اتصال‌پذیری اقتصادی میان کشورهای عضو برداشته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه ج. ا. ایران دیجیتالی‌سازی اقتصاد را یک فرصت راهبردی و ضرورتی اجتناب‌ناپذیر می‌داند، اضافه کرد: برخورداری از نیروی انسانی متخصص، ظرفیت‌های گسترده فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکت‌های دانش‌بنیان و اکوسیستم نوآوری پویا، زمینه مناسبی را برای گسترش همکاری‌های ایران با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حوزه‌هایی همچون تجارت الکترونیک، خدمات دیجیتال، پرداخت‌های الکترونیکی، لجستیک هوشمند و تسهیل تجارت فراهم کرده است.

وی در ادامه اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، را فصل جدیدی در روابط اقتصادی دو طرف دانست و افزود: بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های این توافق مستلزم آن است که اتصال فیزیکی میان بازارهای ما با اتصال دیجیتال تکمیل شود. زیرساخت‌های دیجیتال کارآمد، اسناد تجاری الکترونیکی، سامانه‌های هوشمند گمرکی و سازوکارهای امن پرداخت فرامرزی، از مهم‌ترین ابزارهای تجارت نوین به شمار می‌روند.

وی در ادامه با برشمردن محورهای همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، گفت: توسعه همکاری‌های مقرراتی و نزدیک‌سازی استانداردهای تجارت دیجیتال. هماهنگی در زمینه امضای الکترونیک، گواهی‌های دیجیتال، اسناد الکترونیکی حمل‌ونقل و رویه‌های گمرکی بدون کاغذ می‌تواند هزینه‌های مبادله را کاهش داده و سرعت تجارت را افزایش دهد.

دهقان دهنوی تصریح کرد: تقویت همکاری در حوزه زیرساخت‌های دیجیتال و لجستیک هوشمند. اتصال کریدورهای حمل‌ونقل منطقه‌ای به سامانه‌های دیجیتال رهگیری کالا و تبادل داده‌های تجاری، موجب افزایش شفافیت و کارایی زنجیره‌های تأمین خواهد شد.

وی در ادامه به گسترش همکاری در حوزه فناوری‌های مالی و سازوکارهای نوین پرداخت و افزود: تسهیل پرداخت‌های فرامرزی و توسعه راهکارهای مالی دیجیتال می‌تواند به‌ویژه برای شرکت‌های کوچک و متوسط فرصت‌های بیشتری برای حضور در بازارهای منطقه‌ای فراهم آورد.

معاون وزیر صمت با تاکید بر حمایت از همکاری‌های فناورانه و نوآورانه، گفت: ایجاد شبکه‌های همکاری میان شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، مراکز تحقیقاتی و پارک‌های فناوری می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری محصولات و خدمات جدید با ارزش افزوده بالا در منطقه اوراسیا باشد.

وی سرمایه‌گذاری در توسعه سرمایه انسانی و تبادل دانش را از دیگر محورهای همکاری ایران با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعلام کرد و افزود: آموزش نیروی انسانی متخصص و گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی، زیربنای موفقیت اقتصاد دیجیتال در آینده خواهد بود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه آینده همگرایی اقتصادی در اوراسیا بیش از هر زمان دیگری به توانایی ما در ایجاد یک فضای دیجیتال یکپارچه، امن و قابل اعتماد وابسته است، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در چارچوب منافع متقابل، به‌طور فعال در ابتکارات دیجیتال منطقه‌ای مشارکت کرده و همکاری خود را با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مسیر توسعه تجارت دیجیتال، نوآوری و رشد پایدار گسترش دهد.

دهقان‌دهنوی در در پایان ابراز امیدواری کرد که از طریق گفت‌وگو، اعتماد متقابل و همکاری عملی، بتوان آینده‌ای را رقم زد که در آن تجارت دیجیتال به موتور محرک توسعه اقتصادی، رفاه و شکوفایی ملت‌های منطقه تبدیل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید نظارت بر مراکز آموزشی جهت پیشگیری از اعتیاد
آغاز به کار شعبه تمام الکترونیک قضایی و سامانه اجراییه هوشمند چک
کوهنورد مفقود و مصدوم در ارتفاعات سبلان نجات یافت
کتاب «پزشک جامعه‌شناس» رونمایی شد
ضرورت مدیریت مصرف انرژی در مازندران
سیستان و بلوچستان میزبان اجلاسیه ملی شهدای غریب
رصد و عکاسی از آسمان شب مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب
بسیج ظرفیت‌های جهاددانشگاهی برای برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی
کسب نشان برنز تاریخی حبیبی‌نژاد در جام جهانی بوکس
عزاداران استان تمام قد در سوگ سرور و سالار شهیدان
نقش بی‌بدیل شهید فریدون عباسی در ارتقای علمی کشور
جمع آوری ۸۷۰ انشعاب غیرمجاز برق در کهگیلویه و بویراحمد
از تهدید تا توافق، افول قدرت آمریکا
برپایی نمایشگاه دست سازه‌های دانش آموزان در آباده
اجرای طرح نهال کاری در شمال دامغان
مذاکرات نهایی مشروط به اجرای بند‌های پنج‌گانه تفاهم‌نامه است
بهره‌برداری از دستگاه پیشرفته آنژیوگرافی مغز در بیمارستان لقمان
اختتامیه نخستین دوره رقابت‌های تکواندو جام سپیدپوشان خلیج فارس در بوشهر
تأکید بر نقش محوری صنعت بیمه در عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی
مالکان ومشاوران املاک حق افزایش ۳۰ درصدی اجاره بها را دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم
سپاه پاسداران: عهدشکنی دشمن با پاسخ محکم مواجه می‌شود
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد
جریمه میلیاردی کابینت ساز متخلف در رشت
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد
جام جهانی ۲۰۲۶، ترکیه حذف شد
توضیح بانک مرکزی درخصوص اختلال در عملیات چهار بانک کشور
واکنش فدراسیون فوتبال به انتشار تصویر جعلی از محبی
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه
استرداد ۵۸۰ هزار میلیارد تومان به بیت المال
مراسم شیرخوارگان حسینی (ع) ماه محرم ۱۴۰۵ _ استان‌ها
مراسم شیرخوارگان حسینی محرم ۱۴۰۵ _ تهران
ابلاغ دستورالعمل‌های عبور از تنگه هرمز به کشتی‌ها
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی  (۴ نظر)
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۴ نظر)
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد  (۲ نظر)
پزشکیان یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را امضا کرد  (۱ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۱ نظر)
کاهش اندک قیمت ۳ محصول ایران‌خودرو با اصلاحات وزارت صمت  (۱ نظر)
سناتورهای دموکرات: ایران پیروز شد  (۱ نظر)
مذاکرات آینده به معنای پذیرش نظر دشمن نخواهد بود  (۱ نظر)
تحویل بیش از صد قطعه زمین در صدرا به مشمولان طرح جوانی جمعیت  (۱ نظر)
برتری سه شیرها برابر کرواسی در دیداری پُرگل  (۱ نظر)
سخنگوی حماس: غزه در خون است و جهان نظاره‌گر  (۱ نظر)
دیدار مردمی دادستان تهران با ۶۳ نفر از شهروندان  (۱ نظر)
ابوترابی‌فرد: هیئت حاکمه آمریکا به هیچ‌وجه قابل اعتماد نیست  (۱ نظر)
داسیلوا: ترامپ زیاد حرف می‌زند  (۱ نظر)