• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۴۷۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۵:۵۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تدوین سازوکارهای فراگیر برای حکمرانی مسئولانه هوش مصنوعی

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه هوش مصنوعی ایران در اجلاس جهانی حکمرانی این فناوری، بر لزوم شکل‌گیری نظامی عادلانه تأکید کرد و پنج پیشنهاد راهبردی ایران را برای کاهش شکاف جهانی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی در زمینه هوش مصنوعی ارائه کرد.

تدوین سازوکارهای فراگیر برای حکمرانی مسئولانه هوش مصنوعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عمادالدین فاطمی‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی، در اجلاس جهانی حکمرانی هوش مصنوعی که در قالب رویداد بین‌المللی AI for Good Global Summit ۲۰۲۶ در ژنو سوئیس برگزار شد، با اشاره به اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در آینده جهان، بر ضرورت تدوین سازوکار‌های فراگیر، مسئولانه و مبتنی بر همکاری برای حکمرانی این فناوری تأکید کرد.

وی با بیان این‌که هوش مصنوعی صرفاً یک فناوری نوظهور نیست، بلکه به یکی از مهم‌ترین عوامل شکل‌دهنده آینده اقتصاد، امنیت، آموزش، سلامت و توسعه کشور‌ها تبدیل شده است، اظهار کرد: آن‌چه امروز درباره هوش مصنوعی تصمیم‌گیری می‌شود، آینده تعاملات جهانی، عدالت فناورانه و فرصت‌های توسعه را برای نسل‌های آینده رقم خواهد زد.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی آزمونی برای ارزش‌های مشترک بشری است، گفت: این فناوری باید در خدمت صلح، رفاه، پیشرفت و توسعه پایدار قرار گیرد و نباید به ابزاری برای سلطه، تبعیض یا گسترش شکاف‌های فناورانه میان کشور‌ها تبدیل شود.

فاطمی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله صورت‌گرفته به مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف در ششم آوریل ۲۰۲۶، این رخداد را نمونه‌ای نگران‌کننده از تهدید زیرساخت‌های علمی و پژوهشی دانست و تصریح کرد: این حادثه، ضرورت فوری حفاظت از مراکز علمی و زیرساخت‌های محاسباتی غیرنظامی در برابر تهدید‌های فناورانه و حملات فاقد نظارت و پاسخگویی بین‌المللی را بیش از گذشته آشکار کرده است.

وی افزود: مراکز علمی و پژوهشی باید از هرگونه تعرض و آسیب در امان باشند، زیرا امنیت زیرساخت‌های علمی، پیش‌نیاز توسعه دانش، نوآوری و همکاری‌های بین‌المللی است و جامعه جهانی باید نسبت به حفاظت از این سرمایه‌های انسانی و فناورانه مسئولانه عمل کند.

رئیس دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی با اشاره به نابرابری موجود در دسترسی کشور‌ها به زیرساخت‌های هوش مصنوعی، توسعه این فناوری را نیازمند مشارکت گسترده همه کشور‌ها دانست و گفت: کاهش شکاف جهانی هوش مصنوعی مستلزم ایجاد سازوکار‌هایی است که امکان بهره‌مندی عادلانه از دانش، زیرساخت و سرمایه را برای همه کشور‌ها فراهم کند.

وی در همین راستا پنج پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و کاهش شکاف هوش مصنوعی را تشریح کرد و گفت: ایجاد آکادمی منطقه‌ای هوش مصنوعی برای توسعه سرمایه انسانی و آموزش تخصصی، تشکیل صندوق نوآوری و توسعه به‌منظور حمایت از طرح‌های فناورانه، توسعه زیرساخت محاسباتی مشترک برای تسهیل دسترسی کشور‌ها به توان پردازشی، ایجاد منطقه آزاد دیجیتال برای گسترش همکاری‌های فناورانه و تدوین چارچوب‌های قانونی الزام‌آور در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی، پنج محور پیشنهادی ایران برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای در این حوزه است.

فاطمی‌زاده خاطرنشان کرد: تحقق حکمرانی مسئولانه در حوزه هوش مصنوعی بدون مشارکت برابر کشورها، انتقال دانش، همکاری‌های علمی و ایجاد زیرساخت‌های مشترک امکان‌پذیر نخواهد بود و جامعه جهانی باید مسیر توسعه این فناوری را بر پایه اعتماد، شفافیت و مسئولیت‌پذیری دنبال کند.

وی در پایان تأکید کرد: هوش مصنوعی باید به عرصه‌ای برای همکاری، هم‌افزایی و حل مسائل مشترک جهانی تبدیل شود، نه ابزاری برای سلطه و تعمیق شکاف‌های فناورانه.

اجلاس جهانی AI for Good Global Summit۲۰۲۶ به میزبانی اتحادیه بین‌المللی مخابرات و با همکاری ده‌ها نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در ژنو آغاز شده است. این رویداد از مهم‌ترین گردهمایی‌های بین‌المللی در حوزه هوش مصنوعی به شمار می‌رود و با حضور سیاست‌گذاران، مدیران صنعت، پژوهشگران، دانشگاه‌ها، شرکت‌های فناوری و سازمان‌های بین‌المللی، آخرین دستاورد‌ها و سیاست‌های مرتبط با توسعه و حکمرانی هوش مصنوعی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در این اجلاس، موضوعاتی همچون هوش مصنوعی مولد، رباتیک، سلامت دیجیتال، آموزش هوشمند، حمل‌ونقل هوشمند، ارتباطات، رایانش کوانتومی، رابط مغز و رایانه، مدیریت بحران، مقابله با تغییرات اقلیمی و تدوین چارچوب‌های جهانی حکمرانی هوش مصنوعی در دستور کار قرار دارد.

برگزارکنندگان این رویداد با تأکید بر ضرورت تدوین استاندارد‌های بین‌المللی، شفافیت، مسئولیت‌پذیری و رعایت حقوق بشر در توسعه هوش مصنوعی، هدف از برگزاری این اجلاس را ایجاد بستری برای همکاری میان دولت‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌های فناوری و سازمان‌های بین‌المللی به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در حل چالش‌های جهانی و تحقق اهداف توسعه پایدار عنوان کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برخورد قاطع با متخلفان واحدهای صنفی در لرستان
تشییع تاریخی رهبر شهید انقلاب اسلامی؛ نمایش وحدت ملی و همبستگی جهان اسلام
اجتماع عزاداران کیش در بزرگداشت رهبر شهید قائد و خانواده شهیدشان
کشف بیش از ۱۵ تن آرد احتکار شده در سیاهکل
پیش بینی کاهش دما در سمنان
طنین لبیک یا خامنه‌ای در اجتماع شبانه مردمی کیش
میدان داری مردم آذربایجان غربی در رزمگاه یکصد و سی وسوم
طنین فریادهای خونخواهی رهبر شهید انقلاب در ارومیه
ادامه تجمع‌های شبانه مردم جنوب‌غرب خوزستان در حمایت از آرمان‌های انقلاب
ایستادگی لرستانی‌ها در قرار ۱۳۲ سنگر خیابان
گام‌های فرزندان دیار میرزا استوار در دفاع از وطن
بررسی مشکلات مردمی در سامانه سامد کهگیلویه و بویراحمد
اوقات شرعی ۲۱ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
شهرکرد خنک‌ترین مرکز استان کشور
دستگیری صیادان غیرمجاز در محدوده سه‌راهی خواجه آذربایجان شرقی
صنعت نفت در خانه از سد مس کرمان گذشت
رفع تصرف بیش از ۳ هکتار ساخت و ساز غیرمجاز در حمیدیه
توقیف یک دستگاه موتورسیکلت قاچاق در آرادان
بیش از ۶ هزار واحد مسکونی در خوزستان به متقاضیان واگذار می‌شود
ضرورت مدیریت جامع نهاده‌ها و زنجیره تولید تا مصرف در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حساسیت روسیه به اقدام ترکیه در فروش «اس - ۴۰۰»
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه
بیانیه یمن درباره پرواز‌های غیر نظامی بین ایران و یمن
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵
ورود دستگاه قضا به علت آتش‌سوزی پالایشگاه در پلدختر
کالابرگ تیر ماه شناسه ملی‌های ۳، ۴، ۵ و ۶ واریز شد
کاهش موقت شدت گرما در خراسان رضوی
هشدار به آمریکا؛ نقض تعهدات با اقدام متقابل روبه‌رو می شود
رهبر معظم انقلاب: انتقام، خواست ملّت ما است
ثبت نام ۷۰ هزار زائر از اصفهان در سامانه سماح
بزرگداشت قائد شهید امت از سوی مقام معظم رهبری در قم
پیام عارف به مناسبت موفقیت غرورآفرین نابغه‌های ریاضی ایران
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۷ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۴ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
پایش شبانه مصرف واحدهای تجاری در اهواز در طرح ۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید  (۱ نظر)
شهادت هشت نفر از دلاورمردان ارتش در حملات آمریکا  (۱ نظر)