ترمیم پوست و عصب با کمک موش و عنکبوت
دانشمندان آلمانی امیدوارند ازطریق ترکیب تارهای عنکبوت مصنوعی که خود ابداع کرده اند،با سلول های موش،یاخته های زنده ای تولید کنند که بتواند ماهیچه های قلب،پوست وبافتهای عصبی را ترمیم کند و بسازند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه خبری یورونیوز ، دانشمندان آلمانی با توجه به محکمی تار عنکبوت و استفاده ای که این نوع تار می تواند در زندگی انسان داشته باشد اکنون به فکر ساخت نوع مصنوعی آن افتاده اند. تار عنکبوت یکی از مواد بسیار محکم در جهان است که حاصل 400 میلیون سال تکامل است.
از همین رو،اکنون دانشمندان بایروت آلمان از طریق باکتری هایی که در روده انسان و حیوانات وجود دارد توانسته اند تارهای عنکبوت مصنوعی بسازند.
توماس شویبل یکی از پژوهشگران آلمان می گوید ویژگی های خاص فیبر عنکبوت به خاطر محکمی بسیار بالا و در عین حال انعطاف پذیری آن است. برای پاره کردن یک رشته تار عنکبوت باید مقدار زیادی انرژی مصرف کرد.
نمونه های اولیه تارهای عنکبوتی که به طریق مصنوعی به دست آمده اند بسیار براق و سفید است. توماس شویبل می گوید هنوز معلوم نیست که از این تارها ما چه استفاده ای می توانیم ببریم .اما این را می دانیم که از طریق باکتری که ما در این پژوهش از آن استفاده کردیم مواد و محصولات مختلفی از جمله کرم های دست و پا و مواد آرایشی و پزشکی به دست می آید.
دانشمندان اکنون در این اندیشه هستند که از طریق ترکیب همین تارهای عنکبوت مصنوعی با یاخته های موش (سلول های موش)، یاخته های زنده ای تولید کنند که بتواند ماهیچه های قلب ، پوست و بافت های عصبی را ترمیم کند و بسازد.