سوده نجفی:
شهرداری باید برنامه جامع سازگاری با تغییرات اقلیم ارائه دهد
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران از ارائه نکردن برنامه جامع پیشگیری و کاهش آسیبپذیری و سازگاری با تغییرات اقلیم شهر تهران بعد از گذشت چند سال از مصوبه شورای شهر تهران گلایه کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سوده نجفی در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران، گفت:تذکر امروز تکرار تذکر ۳۰ اردیبهشت سال گذشته درباره مصوبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر تهران است، در این مصوبه شهرداری ملزم شده است تا برنامه جامع پیشگیری و کاهش آسیبپذیری و سازگاری با تغییرات اقلیم شهر تهران را ارائه کند؛ اما متاسفانه این برنامه بعد از چندین سال هنوز ارائه نشده در حالی که شهرداری موظف بود چهار ماه بعد از تصویب آن در قالب لایحهای برنامه خود را به شورای شهر ارائه کند. شهرداری در پاسخی که سه ماه بعد به تذکر سال گذشته بنده داشته عنوان کرده که پیشنویس لایحه تهیه شده؛ اما هنوز این موضوع به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نشده است. وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی و محیط زیستی که امروز کشور و شهر تهران با آن روبهروست باید برنامه و اقدامات جدی در این زمینه از سوی نهادهای مربوطه و شهرداری تهران ارائه شود تا شهر و شهروندان در تغییرات اقلیمی آسیب کمتری ببینند.
- امنیت مواد غذایی نیازمند توجه بیشتری است
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اهمیت امنیت مواد غذایی و نان گفت: نکته دیگر که لازم میدانم با توجه به اینکه امروز روز گندم و نان است اشاره کنم مسئله امنیت آب و مواد غذایی و نان است که با وجود اهمیت فراوانی که دارد؛ توجه کمتری به آن شده است. متأسفانه امروز شاهد هستیم که در آبیاری زمینهای کشاورزی برخی از مناطق شهر تهران از آب فاضلاب استفاده میشود. اگر این موضوع مدیریت نشود؛ میتواند مشکلاتی به همراه داشته باشد و سبب بروز بحرانهای غیرقابل پیش بینی در آینده شود.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در پایان با انتقاد از برخی از انتصابات غیرقانونی در شهرداری تهران گفت: تذکر بعدی در خصوص برخی از انتصابات در شهرداری تهران است که شرایط لازم برای احراز این مسئولیت را نداشتند. توصیه میکنم سرمایه اجتماعی شهرداری که همین کارکنان خدوم هستند را نادیده نگیرید، چون در ملاقاتهایی که با کارکنان داریم بیانگیزگی در بین آنها موج میزند.
پستهای درشت شهرداری همچون غنائم جنگی بین دوستان تقسیم شده است
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز گفت: تعداد غیرقابل توجیه سرپرستان در نواحی شهرداری تهران حضور دارند و متاسفانه پستهای درشت شهرداری همچون غنائم جنگی بین دوستان تقسیم شده است.
- نرجس سلیمانی در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران امروز با اشاره به تعداد غیرقابل توجیه سرپرستان در نواحی شهرداری تهران، گفت: این سرپرستیهای طولانی موجب اختلال میشود؛ اگر کسی منصوب میشود باید حکم قانونی داشته باشد.
- اگر اشکال قانونی و مشکل حراستی وجود دارد باید قبل از صدور حکم تعیین تکلیف شود. وی با اشاره به درخواست حسابرسی ویژه از مؤسسه همشهری و تحقیق و تفحص از سازمان املاک و مستغلات، گفت: قانون، استانداردهای زمانی را مشخص کرده است. در مورد طرح سوال من از شهردار، بعد از طی فرایندهای قانونی این امر متوقف ماند و پس از چندین بار پیگیری این سوال پاسخ داده شد. در اواسط اردیبهشت سوالم را طرح کردم و قانون ۱۰ روز را برای پاسخگویی مشخص کرده بود، اما شهردار پس از سه ماه در شورا حضور پیدا کرد. خانم سلیمانی اضافه کرد: من از آقای چمران سوال کردم که شهردار تهران برای پاسخ به پرسش بنده در شورا حضور یافته است؟ آقای چمران هم این موضوع را تأیید کرد، اما پاسخ سوال من هیچوقت در دستور جلسات ثبت نشد. وی افزود: در مورد تحقیق و تفحص از سازمان املاک ماههاست که در حال پیگیری هستیم و هدف اصلاح جریان امور شهرداری است. معطل گذاشتن و جلوگیری از انجام این کار به واسطه بازی با زمان شایسته شورای شهر نیست. اگر این جریان اصلاح شود، در روزهای پایانی شورای شهر شاهد اصلاح در فرایندهای مولد آسیب در شهرداری خواهیم بود.
مهدی اقراریان نیز در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود گفت: با مصوبه مجلس شورای اسلامی دوره ششم به مدت ۱۰ ماه تمدید شد؛ این یک استثناست. انتخاب شهرداران برای چهار سال صورت میگیرد و در بند یک ماده ۸۰ انتخاب شهردار برای این مدت مشخص شده است. با تمدید دوره شورا قرار بر این است آقای زاکانی تا پایان دوره حضور داشته باشد، اما این بند یک باوجود تمدید دوره هنوز اصلاح نشده است و باید این مسئله پیگیری شود. وی ادامه داد: زمان وعدهها و برنامهها باید در این روزها به پایان میرسید؛ امروز کارنامه شهردار تهران باید ارزیابی شود. منتقدان آقای زاکانی بر مسئله دستاوردهای او مسئله دارند؛ بین واقعیتها و روایتهایی که در حال بیان است، فاصله وجود دارد و خواهش من این است اقدامات شهردار تهران ارزیابی شود؛ استمرار فعالیت آقای زاکانی منوط به عملی شدن وعدهها و قولهای او در این چهار سال است. اعضای مجلس این فرصت را به شورا بدهند تا اگر بعد از گذشت چهار سال شرایط شهرداری مناسب نبود، امکان تغییر شهردار وجود داشته باشد تا شهر به ریل و مسیر خودش برگردد.