• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۲۱۲۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
رییس سازمان انرژی اتمی ایران:

نیت رژیم صهیونیستی ضدیت با بشر است

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر عزم استوار ملت و دانشمندان کشور، گفت: دشمنان بدانند که پس از تجاوزات و حملات اخیر رژیم صهیونیستی، صنعت هسته‌ای ایران با شتابی بیشتر و به‌صورت تصاعدی پیشرفت خواهد کرد.

نیت رژیم صهیونیستی ضدیت با بشر است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگویی ضمن اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: تمامی مکان‌هایی که رژیم جنایتکار صهیونیستی هدف حمله قرار داده، از مکان‌های ثبت‌شده در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تحت نظارت آن هستند. طبق مصوبات و قوانین بین‌المللی، حمله به این مکان‌ها ممنوع است و این ممنوعیت به‌عنوان یک قاعده پذیرفته‌شده جهانی و قانونی معتبر شناخته می‌شود. با این حال، این رژیم منحوس به تمامی این قوانین تجاوز کرده و با حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورمان، همان نیت و اراده‌ای را آشکار کرده است که همواره گفته‌ایم: آنها به دنبال بهانه‌اند و موضوع «بمب اتم» صرفاً پوششی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: سال‌هاست که با ادعا‌های واهی و سخن گفتن از ظرفیت‌های پنهان، علیه کشورمان پرونده‌سازی کرده‌اند. به بهانه همین ادعاها، تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی را تشدید کرده‌اند. مذاکرات طولانی، نظارت‌های فشرده‌تر و بازرسی‌های گسترده‌تر اعمال شد؛ تا جایی که امروز تقریباً به شکل ۲۴ ساعته و مستمر بازرسی انجام می‌شود و دیگر مجالی برای افزایش نظارت‌ها باقی نمانده است. با این حال، همچنان به دروغ به دنیا القا می‌کنند که نسبت به برنامه هسته‌ای ایران مشکوک هستند و این‌گونه وانمود می‌کنند که ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای است.

معاون رییس جمهور بیان کرد: حال که به تأسیسات هسته‌ای ما حمله کرده‌اند، چرا صدای اعتراض آژانس بلند نمی‌شود؟ مگر قوانین و اساسنامه‌هایش چنین اقداماتی را ممنوع نکرده است؟ جناب مدیرکل آژانس که این همه به نفع رژیم صهیونیستی و بیگانگان خدمت کرد و با گزارش‌های نادرست به فضای‌سازی علیه ایران دامن زد، کجاست تا پاسخ دهد؟ هیچ یک از گزارش‌های بازرسان نشان نداده که ما تخلفی داشته‌ایم، اما آنها همچنان همان هدف پنهان خود که جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری‌های پیشرفته است را دنبال می‌کنند.

اسلامی با بیان اینکه آنها مخالف پیشرفت، رفاه و آسایش مردم ایران هستند، گفت: امروز دست این مدعیان رو شده و آشکار است که سازمان‌ها و قوانین بین‌المللی ابزاری در دست نظام سلطه هستند و هیچ ارزشی برای حقوق واقعی کشور‌ها قائل نیستند. جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ظرفیت‌های درونی و تلاش دانشمندان خود به این توانمندی‌ها دست یافته است. شما دانشمندان ما را در خواب ترور می‌کنید، اما تصور نکنید که با به شهادت رساندن چند نفر، حرکت این ملت متوقف می‌شود. مردم ایران، مردمی سرافراز و قدرتمندند و با تلاش و کوشش به این جایگاه رسیده‌اند. شما نمی‌توانید پیشرفت علمی و فناورانه ایران را تحمل کنید و همین حقیقت شما را آزار می‌دهد.

نیت رژیم صهیونیستی نه دوستی با بشر، بلکه ضدیت با بشر است

وی به حمله رژیم صهیونیستی به راکتور خنداب اشاره کرد و گفت: محصولاتِ تاسیسات آب سنگین اراک، محصولاتی هستند که در حوزه سلامت و پزشکی به‌کار می‌روند. برای مثال، دستگاه پت‌اسکن که مردم از آن استفاده می‌کنند، نیاز به ایزوتوپ اکسیژن-۱۸ دارد. این ایزوتوپ برای انجام عکسبرداری‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حال شما می‌آیید و مرکزی را که در زمینه تحقیقات رادیودارویی پزشکی فعالیت می‌کند، هدف حمله قرار می‌دهید. این اقدام به‌روشنی نشان می‌دهد که نیت شما نه دوستی با بشر، بلکه ضدیت با بشریت است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: اراده، غیرت، همت و تلاش مؤثر نیرو‌های مسلح ما، با افتخار و قاطعیت اجازه نخواهد داد که تعرضات رژیم صهیونیستی به این کشور به نتیجه برسد. مردم ایران برای کشورشان جان می‌دهند. شعار «ایران، تن من، وطن من» بازتاب واقعی باور مردم است

اسلامی با بیان اینکه «ما دیگر اعتمادی به آژانس و بازرسی‌های آن نداریم»، گفت: من دو نامه به آقای گروسی ارسال کردم که وزیر محترم امور خارجه نیز از آن پشتیبانی کردند. در این نامه‌ها، هشدار داده‌ام که با توجه به شرایط کنونی و جانبداری آشکار ایشان و همچنین تعلل تاریخی و اقداماتشان که در تاریخ ثبت خواهد شد، ما پیگیری حقوقی موضوع را در دستور کار داریم. در نامه تصریح شده که ایشان موظف به محکوم‌کردن این اقدامات است و در صورت عدم محکومیت، عواقب تصمیماتی که ما اتخاذ خواهیم کرد، مستقیماً متوجه مدیرکل آژانس و خود آژانس خواهد بود.

وی اضافه کرد:، اما این عواقب چیست؟ نکته‌ای که وجود دارد این است که ما دیگر اعتمادی به آژانس و بازرسی‌های آن نداریم؛ چرا که همه این ابزار‌ها در خدمت جاسوسی برای آن رژیم اسرائیل بوده‌اند. البته نکات و ملاحظات بیشتری نیز هست که در نوبت بعدی بیان خواهم کرد.

معاون رییس جمهور درباره احتمال نشت مواد رادیواکتیو گفت: ما به‌طور مرتب اطلاعیه داده‌ایم و باز هم اطلاع‌رسانی خواهیم کرد که این حوادث، به لطف خدا، به هیچ‌وجه منجر به نشت مواد رادیواکتیو نشده است. تأسیسات ما کاملاً محفوظ بوده و همه سایت‌ها طبق استاندارد‌ها و نظامات ایمنی عمل می‌کنند. هیچ‌گونه تشعشعی رخ نداده و مردم نباید نگران باشند. اقدامات لازم برای ایمن‌سازی محیط انجام شده و در نقاط آسیب‌دیده ارزیابی‌های لازم در حال انجام است. از قبل تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های لازم برای احیای سریع پیش‌بینی شده بود تا هیچ وقفه‌ای در روند تولید و خدمات ایجاد نشود. این روند به خوبی در حال انجام است و جای نگرانی نیست.

وی ادامه داد: در همین ایام که ما اینجا هستیم، چرخ تولید و خدمات برقرار است و محصولات به بیمارستان‌ها ارسال می‌شود. در حالی که برخی رسانه‌های خارجی، با پول بیگانگان، تبلیغات سوء می‌کنند. آنها مزدورانی هستند که هر بار با قلم یا تریبون خود به دشمن خدمت می‌کنند. وطن‌فروشانی که خاک و مردم خود را به بهایی اندک فروخته‌اند. اما مردم ایران، مردمی آگاه و بصیر هستند. اگرچه ممکن است دلخوری‌ها و رنج‌هایی داشته باشند ـ که امری طبیعی است ـ ولی هرگز اجازه نخواهند داد دشمن به وطن‌شان تعرض کند. مردم پای وطن ایستاده‌اند و من به آنان افتخار می‌کنم. ملت ایران همواره صبورانه و عاشقانه از کشور خود دفاع کرده‌اند. امروز هم شاهد بودیم که در همین چند روز اخیر، مردم چگونه همکاری کردند تا نیرو‌های انتظامی و امنیتی توانستند محموله‌های دشمن را کشف و ضربه سنگینی به آنان وارد کنند.

اسلامی ضمن تقدیر از فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: جای شکرگزاری و قدردانی است که به لطف الهی، رهبر معظم انقلاب همواره مقتدرانه، شجاعانه، حکیمانه و به‌موقع رهنمود‌ها و فرمایشاتشان را بیان می‌کنند و به مردم روحیه می‌بخشند. این درست در نقطه مقابل هدفی است که دشمن دنبال می‌کند. ما به‌شدت نیاز داریم که مراقب باشیم تا کسی نتواند روحیه مردم ما را تضعیف کند. امروز ملت ما در موقعیتی ممتاز قرار گرفته‌اند؛ در حالی که همه کشور‌ها از رژیم صهیونیستی حمایت کردند، ایران یک‌تنه، دفاع مقدسی دیگر را در این چند روز رقم زد و توانست دست برتر خود را نشان دهد. وقتی صدای درخواست برای مذاکره از سوی دشمن بلند می‌شود، این نشانه آشکاری است که جمهوری اسلامی دست برتر را دارد؛ چرا که اگر چنین نبود، دشمن هرگز درخواست مذاکره نمی‌کرد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: مردم باید به امیدی که رهبر معظم انقلاب به آنان می‌بخشند و به هدایتی که حکیمانه و بر پایه شناخت دقیق از صحنه و آینده‌نگری راهبردی است، توجه داشته باشند. همان‌گونه که فرمودند، ما نه جنگ تحمیلی و نه صلح تحمیلی را می‌پذیریم. همه تصمیمات بر اساس منافع ملی و راهبرد‌های امنیت ملی کشور اتخاذ می‌شود و مسئولان نیز به فضل الهی با قدرت پای کار ایستاده‌اند. در کشور هرآنچه لازم است، به اندازه کافی وجود دارد. آنچه دشمنان در اختیار دارند، تنها ابزار ایجاد ترس، سیاه‌نمایی و القای ناامیدی است. نباید اجازه دهیم از این ابزار بهره ببرند.

وی بیان کرد: یک شهید که تقدیم می‌شود، ده‌ها نفر از خون او نیرو و نور می‌گیرند و راهش را با قدرت بیشتری ادامه می‌دهند. حتی اگر دشمن تصور کند که می‌تواند همه چیز را نابود کند، باز هم قادر نخواهد بود دانش هسته‌ای را از ملت ایران بگیرد. این دانش به جان ملت ایران بسته است، درونی است و نابودشدنی نیست. به یاد بیاورید اواخر دهه ۸۰ که مردم زنجیره‌های انسانی پیرامون تأسیسات هسته‌ای تشکیل می‌دادند؛ همین حرکت در سال‌های اخیر، به‌ویژه توسط دانشجویان، تکرار شد. همان زمان، مردم یک شهرستان کوچک مانند آباده شعار دادند: «انرژی هسته‌ای به جان ما بسته است». این شعار بسیار فاخر است؛ یعنی انرژی هسته‌ای، انرژی زندگی و حیات ملت است، افتخارآفرین و پیش‌برنده است و به همین دلیل است که دشمنان سلطه‌گر نمی‌توانند تاب بیاورند که ایران، با وجود همه فشارها، به جایگاهی برسد که آنان نمی‌خواستند. این نهال، در خاک وطن ریشه دوانده است و ماندگار است.

معاون رییس جمهور گفت: میانگین سن عزیزان فعال در صنعت هسته‌ای ۳۵ سال است که نشان‌دهنده این است که با چه عشق و اشتیاقی کار می‌کنند.

وی اضافه کرد: در کنفرانس هسته‌ای که امسال در مشهد برگزار شد، دانشگاه‌ها مشارکت فعال داشتند. این نشان‌دهنده اشتیاق مردم ما به علم و دانش و ظرفیت فوق‌العاده‌ای است که در کشور وجود دارد. این شور و حال را شما جای دیگری نمی‌توانید ببینید. این عشق به میهن، عشق به پرچم، عشق به پیشرفت کشور و عشق به سربلندی ملت ایران است. وقتی شما پیشرفت می‌کنید، ملت خود را سرافراز می‌کنید و ما در برابر نسل آینده مسئولیت داریم.

اسلامی اظهار کرد: این اراده عظیمی که در مردم ما هست، با روایات ظالمانه و سیاه‌نمایی‌هایی که دشمن درباره ظرفیت هسته‌ای ایران می‌کند، هرگز سرکوب نخواهد شد. ملت روز به روز شتابان‌تر به سمت پیشرفت حرکت می‌کند. دشمن بداند که پس از این واقعه، رشد صنعت هسته‌ای ایران تصاعدی خواهد شد. خون‌های پاکی که ناحق ریخته شد و ظلم و تجاوزی که به مردم ایران روا داشته شد، ملت ما را مصمم‌تر، جدی‌تر و مستحکم‌تر خواهد کرد تا با قدرت، بدون توجه به این مزاحمت‌ها، مسیر پیشرفت را ادامه دهند.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در پایان گفت: الحمدلله همکاران ما با انرژی فوق‌العاده، ایمانی استوار و روحیه‌ای بالا در صحنه حضور دارند. واقعاً شب و روز نمی‌شناسند و بی‌وقفه در حال تلاش هستند. من به این عزیزان افتخار می‌کنم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تداوم گرمای هوا در لرستان
مشکلات کارخانه آجر دهدشت رفع می‌شود
آغاز عملیات اجرایی کارخانه فرآوری سیلیس در شاهیندژ
تولد چندقلوها در بیمارستان شهید بهشتی اصفهان
آیت الله سیدمحمدباقر حجتی استاد و خادم قرآنی درگذشت
قرارداد سه بازیکن تیم صنعت نفت آبادان تمدید شد
آسمان چهارمحال و بختیاری صاف همراه با وزش باد
آمادگی ۵۰۰ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر برای جنگ با آمریکا و رژیم صهیونی
یک بام و دو هوای حقوق بشری ترامپ و آمریکا
ترامپ: به زودی با پوتین گفت‌و‌گو خواهم کرد
یادواره شهدای وطن در الیگودرز
ناترازی برق در مسیر کاهش ۳۰ درصدی
اختصاص 140 میلیارد تومان اعتباربرای آسفالت و روکش 60 کیلومتر از راههای روستایی مهاباد
اجرای پویش نذر حسینی در چهارمحال و بختیاری
افتتاح کانون دانش آموزی شمشیر بازی در یزد 
اقامه نماز جمعه این هفته قم به امامت آیت الله حسینی بوشهری
۲۰۰ هزار دینار ارز برای هر زائر اربعین
دستگیری ۱۰۷ متخلف شکار و صید در کردستان 
برگزاری مراسم بزرگداشت سرلشکر شهید محرابی در اهواز
کاهش دمای هوای استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دمای ۳ شهر سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه رسید
ابلاغ آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو در سال ۱۴۰۴
مقر محرمانه ارتش اسرائیل چگونه منهدم شد
برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله (ع) در حسینیه امام خمینی
آغاز ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی
ابلاغ قانون تعلیق همکاری با آژانس انرژی هسته‌ای
کاروان ورزش ایران از حضور در یونیورسیاد بازماند
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد
دروازه بان ذوب‌آهن در این تیم ماندنی شد
عملیات وعده صادق ۳ توسط رهبر انقلاب فرماندهی شد
آغاز تمرینات ملی پوشان جوان تیم پارادو ومیدانی نابینایان و کم بینایان
تعویق انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام
رژیم صهیونی در مسیر سقوط
آماده‌باش سراسری صنعت برق برای روز‌های گرم پیش‌رو
نشست شورای عالی قضایی