• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۸۴۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نقش‌آفرینی سریع شرکت‌های دانش‌بنیان در تأمین نیاز‌های راهبردی و حل بحران‌ها

معاون علمی رئیس جمهور بر بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع نیاز‌های راهبردی کشور و استفاده از فرصت‌های مصوبه حمایتی کارگروه زیربنایی دولت برای پشتیبانی از تولید دانش‌بنیان و کسب‌وکار‌های فناور در شرایط بحرانی تأکید کرد.

نقش‌آفرینی سریع شرکت‌های دانش‌بنیان در تأمین نیاز‌های راهبردی و حل بحران‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، امروز در نشست دبیران و نمایندگان ستاد‌های توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با موضوع استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توانمند برای تأمین نیاز‌های راهبردی کشور و رفع مسائل بحرانی، گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف ستاد‌های معاونت علمی، استفاده بهینه از شرکت‌های دانش‌بنیان در حل تهدید‌های احتمالی کشور است تا فرصت لازم برای پیوند میان محصولات و خدمات این شرکت‌ها با نیاز‌های کشور، به‌ویژه در مقاطع حساس و بحرانی، فراهم شود.

وی با تأکید بر نقش مردم به عنوان عامل راه‌گشا در گلوگاه‌های راهبردی افزود: در تمامی مشکلات و بحران‌های کشور، مردم همواره برگ برنده و عنصر کلیدی بوده‌اند و هر دستگاهی وظیفه دارد در هر بخشی که فعالیت می‌کند، حوزه مردمی خود را مورد حمایت قرار دهد. معاونت علمی نیز حمایت از فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری، شناسایی و حرکت در مسیر رفع مشکلات و نیاز‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را به عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های خود در دستور کار قرار داده است.

افشین، با اشاره به ضرورت تلاش برای رفع محدودیت‌های بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، در شرایط سخت و بحرانی و اهمیت تبدیل تهدید‌ها به فرصت از طریق شناسایی دقیق توانمندی این شرکت‌ها و پیوند با بخش متقاضی، گفت: این شرکت‌ها به دلیل ماهیت پویا و نوآورانه و همچنین بازار محدود، به‌سرعت با چالش‌های جدی و گاهی ریزش مواجه می‌شوند. از این رو، ستاد‌ها باید با شناسایی دقیق این مشکلات، برای رفع آنها برنامه‌ریزی و اقدام کنند. یکی از گام‌های مهم در این زمینه، پیوند شرکت‌های توانمند با نیاز‌ها و بحران‌های کشور است.

وی ادامه داد: در معاونت علمی با جامعه‌ای از متخصصان، کارآفرینان و شرکت‌های دانش‌بنیان مواجه هستیم و باید از نزدیک شنونده مسائل آنها باشیم. جلساتی با فعالان این حوزه برگزار شود، تا دغدغه‌ها و چالش‌های آنها به‌صورت مستقیم بررسی شود و راهکار‌هایی برای تسهیل و حل آنها طراحی شود.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که یکی از وظایف مهم ستاد‌ها شناسایی اثرگذاری هر شرکت در پاسخ به یک نیاز راهبردی و کاربست این توانمندی‌ها در حل بحران‌های کشور است، گفت: این اقدام باعث می‌شود که در شرایط تهدید و بحران، از توانمندی در محل و زمان مورد نیاز استفاده شود و کسب‌وکار‌های فناور نیز در مقابل بحران‌ها، پایداری بیش‌تری پیدا کنند.

افشین، تأکید کرد: ستاد‌ها باید به صورت روزآمد، تعداد و کارایی شرکت‌ها را به‌صورت دقیق و موضوعی رصد و ثبت کنند. این کار کمک می‌کند تا در صورت بروز مشکل در کشور، پاسخ‌هایی سریع، دقیق و کم‌هزینه‌تر ارائه شود.

کارگروه‌های چهارگانه دولت و مصوبات عملیاتی برای رفع بحران

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، مصوبات اخیر کارگروه زیربنایی دولت را زمینه‌ساز تسهیل فرآیندها، رفع موانع و حمایت فوری از شرکت‌ها و تولید، به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور دانست و گفت: این مصوبات با بهره‌گیری از اختیارات قانونی شخص رئیس‌جمهور و با یک رویکرد اجرایی، امکان تصمیم‌گیری سریع و عملیاتی را فراهم کرده‌اند و می‌توانند به‌عنوان ابزاری مؤثر برای عبور از بحران‌ها، پایداری فعالیت‌های فناورانه و رونق تولید دانش‌بنیان نقش‌آفرینی کنند.

افشین همچنین به ساختار کارگروه‌های شکل گرفته در دولت برای تسهیل فرآیند‌های بدون تشریفات و در سریع‌ترین زمان ممکن اشاره کرد و گفت: در یکی از این کارگروه‌ها، برای ترک تشریفات برای دانش‌بنیان‌ها در دوره بحران مورد تاکید قرار گرفته است تا این شرکت‌ها در دوران بحران بتوانند تسهیلات دریافت کنند و امور گمرکی و تجاری خود را بدون تشریفات طی کنند و به صورت خودکار، فرآیند‌های تمدید و دریافت مجوز‌ها انجام شود.

وی افزود : این کارگروه‌ها به‌صورت مستقل، گام‌های اجرایی برداشته‌اند و مصوباتی داشته‌اند که به‌صورت اجرایی و عملیاتی، بدون درنگ به مرحله اجرا رسیده‌اند. این کارگروه‌ها ذیل قوانین کشور، می‌توانند مصوبه‌ها و آیین‌نامه‌هایی داشته باشند که هدف آنها رفع موانع و عبور از بحران‌ها در حوزه‌های خاص کشور، مثلاً تأمین اقلام ضروری یا رفع موانع تولید است.

افشین، با اشاره به اختیارات قانونی این کارگروه‌ها گفت: اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی از سوی رئیس‌جمهور و دولت به این کارگروه‌ها تفویض شده است. این اختیارات از نوع تام است و این کارگروه‌ها می‌توانند مشکلات کشور را بررسی کرده و با مصوبات مستقیم برای حل آنها گام بردارند.

مصوبات حمایتی کارگروه زیربنایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی رییس‌جمهور اضافه کرد: حاصل فعالیت‌های کارگروه زیربنایی، تدوین ۴۸ مصوبه برای حل مشکلات اساسی کشور بوده است. در همین چارچوب و با عضویت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بسته حمایت از کسب‌وکارها، تهیه و در جلسات کارگروه تصویب شده و برای ابلاغ نهایی به معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شده است.

وی با اشاره به توجه ویژه مصوبات به نیاز‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور گفت: تعدادی از ۴۸ مصوبه اخیر کارگروه زیربنایی، به طور مستقیم و غیر مستقیم، در مسیر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارد.

افشین با بیان این‌که ستاد‌ها می‌توانند پیشنهاد‌های راهبردی خود را با توجه به نیاز‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور ارائه دهند تا در این کارگروه مطرح و تصویب شود، ادامه داد: این مصوبات به‌زودی ابلاغ خواهد شد و لازم است ستاد‌ها ضمن بررسی و شناخت دقیق این مصوبات، اطلاع‌رسانی لازم را به شرکت‌های فناور انجام دهند تا زمینه استفاده آنها از فرصت‌ها برای حل مسائل راهبردی کشور و کمک به رفع بحران‌های احتمالی، فراهم شود و فرآیند تسهیل فعالیت این کسب‌وکار‌ها سرعت گیرد.

افشین، با اشاره به اختیارات اصل ۱۲۷ قانون اساسی که به وزرا، معاونان و استانداران تفویض شده است، تصریح کرد: تصمیماتی که در این کارگروه‌ها اتخاذ می‌شود در حکم تصمیمات رئیس‌جمهور است. همین ویژگی موجب می‌شود فرآیند‌های تصمیم‌گیری و اجرا با سرعت بیش‌تری پیش برود و حل مشکلات کشور با انسجام و جدیت بیش‌تری پیگیری شود.

معاون علمی رییس‌جمهور تأکید کرد: تهدید‌های احتمالی در کشور، در صورت شناخت دقیق ستاد‌ها از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توانند به فرصت‌های ملی تبدیل شوند. این فرصت‌ها نه تنها موجب عبور از بحران‌ها خواهند شد، بلکه استمرار فعالیت و رونق کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان را نیز به همراه خواهند داشت.

برنامه ستاد‌ها برای شناسایی توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان و کاربست در نیاز‌های کشور

در این نشست همچنین دبیران و نمایندگان ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، به معرفی برنامه‌های خود برای کمک به حل مسائل راهبردی کشور در شرایط بحران پرداختند.

نمایندگان ستاد‌ها همچنین بر لزوم طراحی سازوکار‌های حمایتی ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط بحران و تهدید‌های احتمالی تأکید کردند و از آمادگی کامل ستاد‌ها برای ایفای نقش فعال در اجرای مصوبات کارگروه‌های دولت خبر دادند.

دبیران و نمایندگان ستادها، برنامه‌های آینده خود را در حوزه رصد و شناسایی ظرفیت‌ها، ایجاد بانک اطلاعاتی پویا، تسهیل ارتباط شرکت‌ها با نهاد‌های اجرایی، کارایی شرکت‌ها در مواجهه با تهدید‌های احتمالی و تدوین بسته‌های حمایتی در شرایط بحرانی تشریح کردند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دین محور مکتب امام حسین (ع)
تامین آب شرب پایدار و خدمت رسانی بی وقفه در ایام تاسوعا و عاشورا
مکتب عاشورا الهام‌بخش ملت ایران
واکنش کرملین به اظهارات ترامپ پس از تماس با پوتین
دیدار معاون رئیس جمهور با مادر شهیدان باقری
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
امام جمعه پلدشت: باید مراقب وارونه‌نمایی‌ها بود
چرایی راه اندازی حزبی جدید در انگلیس
کاهش موقتی فعالیت سامانه ناپایدار فردا در گلستان
خطبه‌های نماز جمعه بندرعباس
جمع‌آوری ۴۰ تبعه خارجی غیرمجاز در شهرستان هشترود
امام جمعه مهاباد: غزه امروز کربلای دیگری است
از کار افتادن بخشی از متروی لندن در پی آتش سوزی
جنگ ۱۲ روزه، نمایش اقتدار و اتحاد ملت ایران بود
سرویس‌دهی رایگان قطار شهری در روز تاسوعا و عاشورا
پیشرفت ۵۰ درصدی بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی در سلماس
کشف ۸۴ کیلوگرم مواد مخدر و مهمات جنگی در شهرستان کارون
فعالیت ۳۷۶ کمباین درکشتزار‌های خراسان شمالی
فصل محرمی «رفیق» از قاب شبکه امید
برگزاری یادواره ۱۳ شهید دانشجوی اردستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دمای ۳ شهر سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه رسید
دیدارهای دوستانه و اردوی مشترک پیش از هفته سوم لیگ ملت ها
مقر محرمانه ارتش اسرائیل چگونه منهدم شد
انسجام ملت ایران؛ علت ناکامی طراحی دشمن
امیر حاتمی: با تمام توان از میهن اسلامی مان دفاع می‌کنیم
برگزاری اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان ایران
اسامی بانوان ملی‌پوش اعزامی به بسکتبال جام آسیا
روسای گروه‌ APA جنایات رژیم صهیونی را محکوم کنند
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند
راهپیمایی جمعه‌های خشم و نصر این هفته هم برپا می‌شود
اتباع غیرمجاز باید با احترام به کشورشان برگردند
روایت‌هایی از سردار حاجی زاده در کتاب «مرد ابدی»
جذب ۶۹ نیرو در ۹ دستگاه اجرایی خراسان جنوبی
عزاداری شب هشتم محرم در حسینیه امام خمینی (ره)
نقش پیام رسان واتساپ در مکان‌یابی و ترور فرماندهان حماس
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد  (۴ نظر)
تکثیر شجاعت با حرکت قهرمانانه مجری خبر  (۴ نظر)
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور  (۲ نظر)
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه  (۲ نظر)
دشمنان حماقت کنند، با پاسخی کوبنده تر روبرو می شوند  (۲ نظر)
شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله سلاح خود را تحویل نمی‌دهد  (۲ نظر)
تنها راه نجات منطقه از بحران، توقف تجاوزات رژیم صهیونی  (۲ نظر)
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران  (۱ نظر)
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است  (۱ نظر)
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد  (۱ نظر)
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح هیچگاه دچار از هم پاشیدگی نخواهند شد  (۱ نظر)
پاسخ ایران به تعرض دوباره، «سخت‌تر از دوره قبل» خواهد بود  (۱ نظر)
توهم‌های دشمن با مجاهدت‌های فرماندهان نقش برآب شد  (۱ نظر)
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی دشمن صهیونی  (۱ نظر)