• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۳۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
اقتصادی » صنعت

کاهش تولید خودرو در سه ماهه نخست امسال

سه خودروساز کشور از ابتدای امسال تا پایان خردادماه در مجموع ۱۹۲ هزار و ۷۲۵ دستگاه خودرو تولید کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۹ هزار و ۲۹۰ دستگاه کاهش داشته است.

کاهش تولید خودرو در سه ماه نخست امسال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی سه شرکت خودروساز ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو، در سه ماهه نخست امسال در مجموع ۱۹۲ هزار و ۷۲۵ دستگاه خودروی سواری از سوی این سه خودروساز تولید شده است این در حالی که سال گذشته در همین مدت ۲۳۲ هزار و ۱۵ دستگاه خودرو تولید و روانه بازار شده بود.

تعداد خودرو‌های تولیدی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان دهنده کاهش ۱۶.۹ درصدی است که این کاهش به خاطر شرایط مختلف از جمله از بین رفتن بخشی از محموله قطعات وارداتی خودرو در حادثه بندر شهید رجایی، ناترازی انرژی و البته شرایط ناشی از جنگ تحمیلی اخیر در هفته پایانی خردادماه بوده است.

بررسی وضعیت سه خودروساز بزرگ کشور در فروردین ماه امسال نشان می‌دهد که میزان تولید آنها رشد ۱.۵ درصدی داشت یعنی ۷۸۷ دستگاه بیشتر در مقایسه با فروردین سال گذشته خودرو تولید کردند و در ماه‌های فروردین و اردیبهشت نیز در مجموع ۱۳۷ هزار و ۳۳۷ دستگاه خودرو تولید کردند که این آمار در مقایسه با  مدت مشابه سال گذشته که ۱۳۲ هزار و ۴۹۷ دستگاه بود، رشد ۳.۶ درصدی را به همراه داشت، اما در خرداد این روند نزولی شد.

تولید ۱۱۸ هزار محصول در شرکت ایران خودرو

بررسی عملکرد شرکت ایران خودرو در سامانه کدال نشان می‌دهد که در این شرکت طی سه ماه امسال ۱۱۸ هزار و ۱۲۸ دستگاه انواع خودرو تولید شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۱۷ هزار و ۹۵۴ دستگاه خودرو بود، کمتر از یک درصد رشد تولید داشته است.

کاهش تولید خودرو در سه ماه نخست امسال

امسال این شرکت خودرو ساز موفق به تولید ۱۷۴ خودرو بیشتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است، هر چند این شرکت خودروساز در فروردین و اردیبهشت امسال نیز با رشد ۲۶.۳ درصدی همراه بود.

بر اساس گزارش ایران خودرو در سامانه کدال، گروه پژو ۳۶ هزار و ۸۸۰ دستگاه، خودروی سورن ۳۳ هزار و ۴۶ دستگاه، خودروی دنا ۱۸ هزار و ۵۶۲ دستگاه، خودروی تارا ۱۸ هزار و ۵۲۶ دستگاه، خودروی رانا هزار و ۸۷۰ دستگاه، خودروی هایما چهار هزار و ۶۰۳ دستگاه و سایر محصولات چهار هزار و ۴۶۷ دستگاه را تولید کرده است.

بیشترین سهم تولید خودرو شرکت ایران خودرو در گروه خودرویی پژو با ۳۶ هزار و ۸۸۰ دستگاه و گروه سورن با ۳۳ هزار و ۴۶ دستگاه ثبت شده است.

کمترین میزان تولید نیز به خودروی رانا با هزار و ۸۷۰ دستگاه اختصاص دارد.

میزان خودرو‌های تجاری نشده این شرکت، در سه ماه امسال ۵۷۸ دستگاه ثبت شده، این در حالیست که سال گذشته در همین مدت زمان، چهار هزار و ۵۶۶ دستگاه بوده است.

تولید ۵۶ هزار دستگاه خودرو در شرکت سایپا

بررسی وضعیت تولید خودروی شرکت سایپا در سامانه کدال نشان می‌دهد که این شرکت خودرویی در سه ماهه امسال ۵۶ هزار و ۵۲۷ دستگاه تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۸۹ هزار و ۱۱۹ دستگاه بود، کاهش ۳۲ هزار و ۵۹۲ دستگاه خودرویی را به ثبت رسانده است.

کاهش تولید خودرو در سه ماه نخست امسال

براساس این گزارش؛ این شرکت خودرویی در مجموع ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد با کاهش تولید ۲۶.۵ درصدی رو‌به‌رو بوده است.

تمرکز تولید در این شرکت خودروساز بیشتر روی خودرو‌های با حاشیه سود بالاتر است که شامل محصولات خانواده X ۲۰۰ شامل تیبا، کوییک و سایناست.

کمترین سهم تولید نیز به محصولات خانواده چانگان با چهار هزار و ۵۰۳ دستگاه اختصاص دارد هر چند تعداد خودرو‌های تولید شده این شرکت در مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ هزار دستگاه بوده است.

طبق گزارش سامانه کدال از شرکت سایپا، در سه ماه نخست امسال هشت هزار و ۳۰۶ دستگاه خودروی شاهین، چهار هزار و ۵۰۳ دستگاه چانگان و ۳۵ هزار و ۲۳۲ دستگاه گروه X ۲۰۰ (تیبا، کوئیک، ساینا) تولید شده است.

تولید وانت ۱۵۱ نیز در سه ماه امسال به حدود هفت هزار و ۹۱۱ دستگاه رسید که این رقم نسبت به سه ماه مشابه سال گذشته که ۱۷ هزار و ۵۰۹ دستگاه بود، کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

تولید ۱۸ هزار دستگاه خودرو در شرکت پارس خودرو

شرکت پارس خودرو یکی از شرکت‌های زیر مجموعه سایپاست که بررسی وضعیت این خودرو در سامانه کدال نشان می‌دهد که امسال ۱۸ هزار و ۷۰ دستگاه تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ هزار و ۸۷۲ دستگاه یعنی حدود ۲۷.۵ درصد کسری تولید داشته است.

کاهش تولید خودرو در سه ماه نخست امسال

بیشترین سهم تولید این شرکت در سه ماه امسال به خودرو‌های گروه Q ۲۰۰ با ۱۵ هزار و ۱۲۹ دستگاه اختصاص دارد و در بخش خودروی سهند ۲ هزار و ۷۳۴ دستگاه تولید شده است.

شرکت پارس خودرو امسال اقدام به تولید نسخه مونتاژی کراس اوور چانگان CS ۳۵ پلاس به نام ۴۲۱ P کرده است که خودروی ۴۲۱ P همان چانگان CS ۳۵ پلاس است این شرکت در سه ماه امسال ۲۰۷ دستگاه از این مدل مونتاژ کرده است.

خودرو‌های فروش رفته این شرکت در سه ماه امسال حدود ۱۴ هزار و ۸۳۶ دستگاه ثبت شده است این رقم در سه ماه اول سال گذشته حدود ۱۷ هزار و ۱۵۵ دستگاه بوده است.

بیشترین فروش به گروه Q ۲۰۰ با ۱۳ هزار و ۱۴۲ دستگاه اختصاص دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سه مصدوم در برخورد اتوبوس با گاردریل در بروجرد
عرضه ارز اربعین به متقاضیان از ۴ لغایت ۲۲ مردادماه
غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان دزفولی در ۱۵۰ کانون فرهنگی هنری مساجد
تشدید نظارت بر بازار اقلام اساسی در شهرستان آباده
اتمام طرح‌ های نیمه تمام و مصوبات سفر‌ها، اولویت اعتبارات شهرستانی
کار سخت زیر آفتاب داغ؛ اما دل‌هایی سرشار از امید
شهدا؛ مقربان درگاه خداوند
ارتقاء تاب‌آوری و توسعه استارتاپ‌های نخبگان ایثارگر
شناسایی ۸۲۰۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ اخیر و انجام تعمیرات تا پایان تیر
پیام ستاد ملی گرد و غبار در روز جهانی مقابله با توفان‌های ماسه‌ای
مصدومیت چهارتن در سانحه رانندگی محور پیرانشهر- نقده
تولید ۱۸ میلیون قطعه ماهیان زینتی در آذربایجان شرقی
ترکیب تیم‌های ملی شمشیربازی ایران برای حضور در رقابت‌های جهانی
ارائه گزارش عملکرد پدافند غیرعامل در جنگ ۱۲ روزه به سرلشکر موسوی
هشدار دامپزشکی مهرستان به دامداران
پیاده روی بانوان شهرستان پلدشت
دستگیری شکارچیان متخلف در شهرستان نهبندان
هوای مشهد امروز ۲۱ تیر ناسالم است
تبلیغ غیرمجاز قطره‌های چشمی در فضای مجازی
بیمارستان کمالشهر باید تا هفته دولت آماده شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی
قالیباف: انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود
ورود سامانه رگباری به فارس همراه با کاهش دما و وزش باد شدید
مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع
معاون ارتباطات رئیس جمهور: هرگز به گروسی اعتماد نداریم
رکورد تاریخی پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام
رهاسازی آب سد ایوشان برای آبیاری کشاورزی در لرستان
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است
ادای احترام قالیباف به شهدای اقتدار ایران
امنیت تهران و ایروان به یکدیگر گره خورده است
خاورمیانه مقاوم و مستقل درحال شکل گیری است
محرم امسال، تجلی حماسه و روح مقاومت است
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
معابر شهر به نام‌ «شهدای اقتدار» مزین شد  (۱ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
تولید ۲۹۵ فراورده حیاتی با کمک بافت پیوندی  (۱ نظر)
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم  (۱ نظر)