پخش زنده
امروز: -
قیمت نفت در پی افت تولید میدانهای نفتی اقلیم کردستان عراق بهدلیل حملههای پهپادی و نگرانیها درباره عرضه و ازسوی دیگر بالا رفتن تقاضای فصلی سفر، افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قیمت نفت در معاملههای روز جمعه (۲۷ تیر) بهدلیل نگرانیها درباره عرضه پس از حملههای پهپادی به میدانهای نفتی اقلیم کردستان عراق و کمبود عرضه در میان بالا رفتن تقاضا بهدلیل سفرهای تابستانی، افزایش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۵۱ دقیقه بامداد روز جمعه با ۲۹ سنت یا ۰.۴۰ درصد افزایش به ۶۹ دلار و ۸۱ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا هم با ۲۷ سنت یا ۰.۴۲ درصد افزایش، ۶۷ دلار و ۸۱ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
چهار روز حمله پهپادی به میدانهای نفتی اقلیم کردستان عراق که نیمی از تولید این منطقه را متوقف کرده، سبب افزایش قیمتها شده است و هر دو شاخص در روز پنجشنبه (۲۶ تیر) یک دلار افزایش یافتند.
افزون بر این، تقاضای فصلی سفر هم به روند بهبود قیمتهای جهانی نفت کمک کرده است. دادههای تحلیلی نشان میدهد که طی دو هفته نخست ژوئیه، تقاضای جهانی نفت بهطور میانگین روزانه ۱۰۵ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بوده است؛ بهطوری که در مقایسه با دوره مشابه گذشته میلادی روزانه ۶۰۰ هزار بشکه افزایش نشان میدهد و تا حد زیادی مطابق با پیشبینیها بوده است.
قیمت نفت خام این هفته بهطور کلی ثابت بوده و تغییر قابلتوجهی نداشته است، زیرا تأثیر لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) با تقاضای فصلی بالا در آمریکا جبران شده است.
دادههای دولتی ایالات متحده آمریکا نشان داد: ذخیرهسازیهای نفت خام این کشور در هفته گذشته بهدنبال افزایش صادرات، بیش از حد انتظار کاهش یافته است.
تقاضا در آسیا هم با بازگشت پالایشگاهها از تعمیرات در بحبوحه اوج تقاضای فصلی، افزایش یافته است. پالایشگاههای دولتی چین پس از پایان تعمیرات دورهای، نرخ بهرهبرداری خود را به بیش از ۸۰ درصد و تولید فرآوردههای نفتی را در ماه ژوئیه حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دادهاند.
تحلیلگران معتقدند: عوامل بنیادی بازار نفت در کوتاهمدت همچنان حمایتی خواهند بود و بازار در طول این سهماه نسبتاً محدود خواهد ماند، پیش از آنکه از سهماه پایانی سال جاری میلادی با عرضه بیشتر روبهرو شود.
با این حال، تردید درباره سیاست تعرفههای تجاری ایالات متحده آمریکا، که بعید به نظر میرسد تا پس از یکم اوت (دهم مرداد) حلوفصل شود، بر بازار فشار وارد کرده است.
برنامههای هشت عضو اوپکپلاس برای لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه نیز با پایان تقاضای فصلی تابستانی نیمکره شمالی، به عرضه میافزاید.
در این هفته، هر دو شاخص برنت و دابلیوتیآی آمریکا تا این ساعت از معاملههای بازار نفت بیش از یک درصد کاهش یافتهاند.
دو مقام انرژی اعلام کردند که تولید نفت در اقلیم کردستان عراق از حدود روزانه ۲۸۰ هزار بشکه به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
با وجود این حملهها، دولت مرکزی عراق روز پنجشنبه اعلام کرد که منطقه کردنشین این کشور پس از دو سال توقف، صادرات نفت با خط لوله کرکوک - جیهان را از سر خواهد گرفت.