• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۸۲۶۶۴
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳
خراسان جنوبی » اجتماعی
هشدار شیوع فشار خون بالا در استان

بیماری‌های قلبی‌ عروقی، عامل حدود ۴۰ درصد مرگ‌ومیر‌های خراسان جنوبی

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند: حدود ۴۰ درصد مرگ‌ومیر‌های خراسان جنوبی ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و شایع‌ترین فاکتور خطر بیماران قلبی فشار خون بالاست.

بیماری‌های قلبی‌ عروقی، عامل حدود ۴۰ درصد مرگ‌ومیر‌های خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، متخصص بیماری‌های قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در مجموع ۸۶ مطالعه تحقیقاتی مختلف در زمینه بیماری‌های قلبی و عوامل خطر آن در خراسان جنوبی انجام داده‌ایم و نتایج این مطالعات را با داده‌های کشوری و جهانی مقایسه کرده‌ایم که بر اساس این بررسی‌ها، شایع‌ترین فاکتور خطر که بیماران قلبی در معرض آن قرار دارند و در عین حال قابل پیشگیری است، همانند سایر نقاط دنیا، فشار خون بالاست.

دکتر طوبی کاظمی با اشاره به آمار مرگ‌ومیر استان گفت: در دوران شیوع کرونا نیز علت اصلی مرگ در خراسان جنوبی بیماری‌های قلبی‌عروقی بوده و این بیماری‌ها حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مرگ‌ها را به خود اختصاص داده بود، اما اکنون این رقم به حدود ۴۰ درصد رسیده است.

وی گفت: همین آمار نشان می‌دهد که موضوع فشار خون بالا اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه قابل‌ پیشگیری‌ترین عامل خطر بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود و اگر به‌موقع تشخیص داده شود و بیمار پیگیر درمان و کنترل آن باشد، می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی جلوگیری کرد.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: بیماری‌های قلبی در صورت عدم کنترل فشار خون می‌توانند عوارض متعددی از جمله سکته قلبی، تنگی نفس و مشکلات جدی جسمی را برای بیماران ایجاد کنند.

 

کاظمی با اشاره به نتایج یک مطالعه کشوری در سال ۱۴۰۰ اگفت: در این مطالعه که در سراسر ایران انجام شد، استان‌هایی که شیوع فشار خون بالا در آنها بیشتر بود، میانگین بالاتری نسبت به میانگین کشوری داشتند که خراسان جنوبی نیز جزو همین استان‌ها قرار گرفت.

وی گفت: نکته بسیار مهم و بارزی که در بررسی عوامل خطر مشاهده کردیم، مصرف نمک  در خراسان جنوبی بالا است؛ به‌طوری که این استان از جمله استان‌هایی است که بیشترین میزان مصرف نمک را در کشور دارد.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق  افزود: تقریباً تمام افراد نسبت به نمک حساس هستند، به این معنا که مصرف نمک باعث افزایش فشار خون می‌شود، اما در برخی افراد این افزایش به حدی می‌رسد که وارد گروه فشار خون بالا می‌شوند و در برخی دیگر فشار خون به‌طور طبیعی بالاتر است.

دکتر کاظمی گفت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید از همین امروز مورد توجه قرار گیرد، کاهش مصرف نمک و حذف نمکدان از سر سفره است.

وی گفت: پیشنهاد من به‌عنوان فردی که سال‌ها در این حوزه مطالعه داشته‌ام این است که فرزندان‌مان را از کودکی به مصرف غذای کم‌نمک عادت دهیم و منظور از کاهش مصرف نمک، حذف کامل آن نیست؛ بلکه باید هنگام پخت غذا مقدار کمی نمک استفاده شود و آن هم حتماً نمک یددار تصفیه‌شده باشد.

استاد بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: مطالعات نشان داده‌اند که نمک دریا و نمک‌هایی که با تبلیغات گسترده در فضای مجازی به‌عنوان نمک سالم معرفی می‌شوند، نه‌تنها مزیتی ندارند بلکه ید مورد نیاز بدن را نیز تأمین نمی‌کنند و متأسفانه به‌عنوان نمک سالم به مردم فروخته می‌شوند.

 

وی افزود: در دوران دبیرستان، مطالعاتی انجام شد که نشان می‌داد تعداد زیادی از دانش‌آموزان دچار بزرگی تیروئید بودند و بررسی‌ها مشخص کرد یکی از مهم‌ترین عوامل آن کمبود ید ناشی از مصرف نمک‌های غیراستاندارد است.

دکتر کاظمی گفت: در ادامه، در کشور برنامه‌ریزی شد و تولید نمک یددار انجام گرفت که باعث کاهش این مشکل شد، اما اکنون با افزایش تبلیغات نمک‌های غیرمجاز، این نگرانی وجود دارد که نسل جوان آینده دوباره با مشکلات تیروئیدی و فشار خون بالا مواجه شود.

وی افزود: استفاده از نمک یددار تصفیه‌شده و کاهش مصرف نمک، یکی از مؤثرترین راه‌های پیشگیری از فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی‌عروقی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جلوه‌ای تماشایی از حضور حماسی مردم پارس آباد
برگزاری ­نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فن آور و نوپا(استارت آپ) در حوزه ورزش
«لرستان مقتدر؛ حضور ملت پیروز در چهل‌وهفتمین سالروز انقلاب»
قدردانی نماینده ولی فقیه و استاندار همدان از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیام قدردانی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کاهش ۱۷ درصدی سود خالص توتال
برگشت ساعات بهره‌برداری مترو مشهد مانند روال قبل
جشن پیروزی انقلاب در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری
پیام قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان واستاندار آذربایجان‌غربی از حضور حماسی مردم
جشن اقتدار قم؛ حضور مردم بخش‌های استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
حضور پرشور روستائیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اسلامی: فناوری هسته‌ای باید در زندگی مردم ملموس باشد
تجلی حضور مردم شهرستان‌های فارس در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تاکید ایران بر تقویت گفتگوهای منطقه‌ای است
کمینه و بیشینه دمای بیست و دوم بهمن ماه در سمنان
اهدای خون ۲۶۱ نفر دراستان اصفهان
بصیرت عمیق مردم تکاب حماسه حضور دیگری را رقم زد
مروری بر خبر‌های ورزشی ۲۲ بهمن ماه استان قزوین
نجات مصدوم در منطقه کوهستانی دیناران اردل
حضور سران قوا در راهپیمایی ۲۲ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)